Witajcie. Mam problem, gdyż mimo mojego stosunkowo młodego wieku mam straszne problemy z bólem stawów. W mojej rodzinie wszystkie kobiety chorują na osteoporozę, zapalenie stawów, gościec tudzież inne tego typu choroby i obawiam się, że mnie może spotkać coś podobnego. Jak mogę sobie pomóc? Czy istnieją jakieś środki, które zapobiegają takim chorobom albo poprawiają kondycję stawów? Będę wdzięczna za pomoc
Aktywnosc fizyczna faktycznie jest najlepsza na te schorzenia, ale mozna sie rowniez wspomoc preparatami typu zinaxin, wzmacniajacymi chrzastke stawowa .
Tak naprawde i rower, i basen wzmagaja bole stawow kolanowych, ale bez sportu przeciez nie da sie zyc. Zinaxin podobno jest dobrym preparatem, bo glownym jego skladnikiem jest siarczan glukozaminy, ktory reguluje stawy, wiec na poczatek moze warto tego specyfiku sprobowac.
ja mam taki problem ze stawami nadgarstków:( smaruje czym sie da ale ból nie mija....kiedyś byłam z tym u lekarza, pochodziłam przez jakis czas na rehabilitacje i na rok miałam spokój, ale teraz ból wrócil jeszcze mocniejszy...
Z pewnoscia, aby zobacz efekty takich preparatow jak zinaxin nalezy je stosowac dlugotrwale. I proponowalabym trzymac sie wskazowek dolaczonych do opakowania, czyli przez pierwszy miesiac po 2 kapsulki dziennie, a pozniej po 1 dziennie. Zreszta po dwoch miesiacach pewnie juz mozna cos powiedziec, zwlaszcza, ze uprawisz sport, wiec sama zobaczysz, czy jest poprawa na wlasnej skorze .
Dzieki Wam i Tobie Mycha Muszę spróbować z tym środkiem, co mi pozostaje. Sprawdziłam w porównywarkach ceny i nie jest drogo. Widać, że można dodatkowo parę groszy zaoszczędzić, kupując w tańszej aptece.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum