Wysłany: Sro 14 Kwi, 2010 19:54 co na wzdety brzuszek? help:(
nie widzialam podobnego tematu wiec postanowilam sobie zalozyc ten...otoz mam maly problem:( Ostatnio mniewam bardzo wzdety brzuch. Co moze byc tego przyczyna? Czy znacie jakies skuteczne metody na zwlaczenie tej dolegliwosci? Jakies skuteczne leki?
kafeterianinka, a jaką masz dietę. Proponuję przede wszystkim "popracować" nad dietą, czyli małe porcje, częście, dużo błonnika i mniej wzdymających potraw )
no ogolnie na dzien jem tak: rano 9.00- kanapeczka z wedlinka, 12.00- kanapeczka z wedlinka w miedzy czasie jakis batonik, 17.00- obiad (ziemniaki , kotlet surowka) tabliczka czekolady na dzien i na kolacje tez cos slodkiego ;P
A jakie potrawy naleza do bardziej wzdymajacych? ;P
kafeterianinka, narazie nei wiem ile ważysz, czy ile wynosi Twoje BMI ale śmiem podejrzewać, ze w zwiazku z tą codzienną czekoladą możesz należeć do osób z nadwagą. A to również nie działa dobrze na brzuszek )
no waze 53 kg i mam 160cm wzrostu... nie mam pojecia czy to nadwaga ;P Mam 20 lat wiec mysle ze to chyba waga w normie;) Ten moj problemik mam odkad zaczelam pracowac :(
z tego co tu czytam to wagę masz bardzo dobrą przy tym wzroście;) a piszesz że zaczęłaś tak mieć odkąd pracujesz, wiec możliwe że stoi za tym stres! stres jest jedną z przyczyn wzdęć i gazów. Co do czekolady to bym ograniczyła, bo może teraz nie widać skutków codziennych tabliczek:P ale potem możesz mieć problemy....
moja praca jest bardzo strewsujaca...z reszta pierwsza wiec dodatkowy stres...czasem nie mam czasu nawet cokolwiek zjesc:( to tak szybko w locie jakas bulke zlapie i dopiero jak wroce do domku to zjem jakis obiadzik...
Nie chce z tym isc do lekarza bo zaraz powie, ze wymyslam sobie choroby:(
a może spróbuj jakiś leków? w gazecie była reklama z saszetką gratis i tam było napisane, że jest bezpieczny dla organizmu i działa natychmiast przez to że rozpuszcza się w jamie ustnej i szybko dostaje się do przewodu pokarmowego. Spróbować zawsze można:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum