Godny polecenia jest przepis na grype i przeziebienie
250 gram miodu
4 cytryny
1 grejfrut
główka czosnku
cytryny ,grejfrut obieramy ze skórki tak samo robimy z czosnkiem.Wszystko miksujemy włkadamy do słoiczka zalewamy miodem ,słoik zakrecamy owijamy czarna folia i wkładamy do lodówki po cztere ch dniach mamy wspaniałe naturalne lekarstwo. Polecam
czosnek, herbata z miodem i cytryną i rosół zawsze działały, no i leżenie w łóżku i wygrzewanie się..rany, jak pomyślę o tym leżeniu to zaczynam tęsknić za jakaś grypą, albo chociaż przeziębieniem ;)
Ja oczywiście też się posiłkuję herbatką z malinami i czosneczkiem, ale jednak nic tak nie stawia mnie na nogi, jak jakaś pigułka przeciwprzeziębieniowa. No i dobrze się trzeba wyleżeć, nie łazić z gorączką i nie osłabiać się jeszcze bardziej. A na katar nic mi tak nie pomaga jak spray marimer - nie tylko świetnie rozrzedza wszystko, co zalega w nosie, ale przede wszystkim nie wysusza mi śluzówki, co zazwyczaj robią wszystkie preparaty przeciwkatarowe.
ja się zgadzam, na katar marimer bardzo dobry. zresztą stosuję go nie tylko na katar, ale i na co dzień, żeby nawilżać nos. no i działa łagodnie, nie spływa do gardła, nie ma drażniącego działania. same plusy ;)
oprócz tego nieśmiertelny zestaw - syrop z cebuli i czosnku (ja nie zasypuję cukrem, tylko zalewam miodem - miód ma dodatkowe właściwości pro zdrowotne), płukanie gardła wodą z sodą oczyszczoną, inhalacje z majeranku.
przy gorączce napar z lipy z sokiem z malin, przy męczącym kaszlu nacieranie pleców spirytusem i "klepanie".
wszystkie sposoby wielokrotnie sprawdzone i zawsze mi pomagają
Dokładnie. Miodzik jest najlepszy (właśnie pisząc to popijam pyszną herbatę z lipy z miodem). Ten syrop miodowo-czosnkowy, świetny. Tylko zaznaczam, czosnek musi być nasz a nie ten chiński.
Co do sposobów to na gardło - około 10 kropel propolisu (ja mam propolis bio30 w płynie) dajemy na szklankę letniej wody. Zrobi się zawiesina. I tym płuczemy gardło - spokojnie można też powolutku wypić. Lepsze niż te solne płukanki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum