gumowanie hemoroidów (założenie jednej gumki)
polega na założeniu na podstawę guzka krwawniczego opaski gumowej za pomocą specjalnego urządzenia tzw.ligatatora, która uciska naczynia krwionośne guzka, powodując jego martwicę i samoistne usunięcie
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 14:14
Dziewczyny a jakie sa pierwsze objawy tego, że ma sie hemoroidy? Bo ja czasem odczuwam takie dziwne, bolesne kłucie w tych okolicach... Na razie nie pojawiaja się żadne zgrubienia, ale boje się, że to może byc poczatek, tym bardziej,że w mojej rodzinie duzo osob ma problem z hemoroidami....
jak tylko słyszę nazwę hemiroidy to... brr mam ciarki.
w ciąży miałam okropne hemoroidy...nie chcę nawet wspominać, po porodzie było jeszcze gorzej, dostałam od lekarza Posterisan H i pomogło. zmniejszyły się choć niestety nie zniknęły zupełnie. i to mnie przeraża gdy zajdę znów w ciążę...
Hej. Ja na tę dolegliwość cierpię już dobrych kilkanaście lat. Na szczęście do tej pory nie dawały się bardzo we znaki - da sie podleczyć maściami ale niestety nawracaja dolegliwości co jakiś czas i to już chyba tak zawsze będzie. A żeby iść z tym do lekarza to musiało by bardzo dać sie we znaki żeby się przemóc.. Najlepiej stosować dietę bogata w błonnik, dużo pić najlepiej wody mineralnej i ćwiczyć . Ruch dobry na wszystko...
mi straszny hemoroid zrobil sie w 8 miesiacu(jednakze tylko "wychodzil" ale byl bezbolesny, za to na 1,5 tygodnia przed porodem zaczal niemilosiernie bolec, nie moglam, chodzic, siedziec, lezec...istny koszmar...dobrz ze mialam cc bo por. nat. jeszcze by nasilil dolegliwosc. Teraz 3 miesiace po porodzie zniknal zupelnie(wchlonal sie chyba...)
ja mam też jednego, wystającego.Na razie niebolącego.I chciałabym,żeby tak pozostało
Stosowałam maść Avenoc i pomogła na tyle,że nie boli właśnie.A lekarka powiedziała , że lepiej poczekać do porodu i już teraz nie brać żadnych czopków
a mi właśnie na sam koniec powiedzieli, ze mam brać czopki glicerynowe. Działają one nieco przeczyszczająco i dzieki nim nie bolały mnie te hemoroidy na koncówce ani nie krwawiły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum