Dziewczyny od dwóch dni cierpię straszliwie z powodu zapalenia pęcherza :( cały czas swędzi, piecze no i latam do toalety co 3 minuty :( Nie ukrywam, że strasznie ciężko przez no normalnie funkcjonować :( Słyszałam o tabletkach na tego rodzaju przypadłości, a mianowicie Urextra i Urinal ale nie wiem czy są dobre i pomogą. Znacie może jakieś sposoby na tego rodzaju dolegliwości?! Może jakieś domowe, ziołowe itd.Cokolwiek pomóżcie proszę ! :(
Kurczę... :( ale furagin jest na receptę chyba, a ja nie mam czasu w tym tygodniu żeby iść do lekarza :( Kupiłam Urinal i Urextra, zobaczymy jak jedno nie pomoże to może drugie.. A kąpiele z rumiankiem albo herbatki stosowałaś może ? Soczek z żurawiny na pewno wypróbuje :]
mhm... O herbatce z naci pietruszki nie słyszałam, choć zawsze ufam tym starym dobrym sposobom, bo często okazuje się, że są najlepsze :] No dziewuszki zaczęłam brać Urextra, zobaczymy. Miejmy nadzieje, że pomoże. Jak nie to wezmę się za Urinal. Swoją drogą to nie wiedziałam, że żurawinę tak ciężko dostać...
No dawno mnie nie było.. Heh.. trochę czasu minęło..
Widzę że ktoś o nasiadówkach pisze... Dokształciłam sie trochę i wiem.. że nasiadówki nie są zdrowe :/ Na szczęście Urextra pomogły.. aczkolwiek.. dowiedziałam się jeszcze o szczepionkach.. Jak myślicie, warto?? Ja obecnie biorę profilaktycznie tabsy.. ale chciałam się dowiedzieć co myślicie o tym.. ja raczej jestem przeciwniczką szczepionek.. Jakoś mam chyba uraz z dzieciństwa.. a tabletki mogę łykać.. ;)
Bo nasiadówki są dobre, jak ma się problem ze szczypaniem przy oddawaniu częstego moczu, wtedy nie boli tak bardzo, ale jeśli to wywołane jest przez przewianie albo podziębienie a nie bakterie. Nasiadowek przy infekcji mi nie wolno robić bo bakterie w cieplej stojacej wodzie sie mnoza.
Na szczęście na razie mam spokój po Urextra nic nie wróciło.. i oby tak dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum