Wysłany: Sro 19 Lis, 2008 13:05 Kobietki a co na problem z TRAWIENIEM??
Hej Kobietki, potrzebuję od was porady ostatnio miewam problemy (to chyba coś z trawieniem) a muszę powiedzieć że to wcale nie jest przyjemne, wiecie takie dziwne uczucie przepełnienia do tego jeszcze te wzdęcia i bóle ehh jak ja tego nie cierpię. Pewnie też tak miałyście jak przesadziłyście z jedzonkiem ale może znacie sposób jak sobie radzić w takich chwilach? nie wiem może jakiś lek rozwiąże ten problem, jak myślicie? Proszę o pomoc
Ja kiedyś brałam Verdin to pomagał, a jak czuję, że mi ciężko na żołądku to kropelki amolu na cukier albo do kieliszka i też pomaga, na trawienie jescze napary z kopru włoskiego pomagają, ale skoro dopiero od niedawna tak miewasz, to musi gdzieś być problem, może stresy? zmiana diety? może zjadasz ostatnio coś, co cięzko przyjmuje Twój organizm...jakby co to zawsze można poradzić się lekarza, gastrologa chyba?
Bardzo możliwe że to przez stres ale przecież nie mogę unikać go całkowicie bo tak się nie da! Co mam z domu nie wychodzić? Ehh ostatnio też przesadzam chyba z jedzeniem (oj zdecydowanie za dużo tłustego) ale uwierzcie mi, że to uczucie po zjedzeniu jest koszmarne, te wzdęcia, bóle już nie wiem jak mam sobie z tym radzić, a powiedz po tych środkach Ci przechodziło? :( branie tylu leków jednocześnie też jest pewnie szkodliwe dla zdrowia, a ja nie chce eksperymentować ehh i co tu robić :( Kobietki pomóżcie, co robicie w takich sytuacjach?
No ja czasmi też mam niestrawność- ale bez przesady ja nie biorę tego wszytsiego jednocześnie jak mam palące uczucie w żołądku i zgage to biore renie, a jak ciężkość na zołądku to amolka sobie zjadam, zawsze mi pomagało. Na dłuższą metę pomaga herbatka z kopru włoskiego.
Witam
Również miewam problemy z trawieniem. Wywnioskowałam z Twojej wypowiedzi że masz podobne dolegliwości do moich. Ja stosuję Lipancrea, powiem szczerze że ułatwia mi bardzo funkcjonowanie.
Pozdrawiam
na wzdęcia polecam espumisan
na pełność żołądka i bóle ranigast
na zgage reni lub mleko
a tak to herbatki z kopru włoskiego , rumianek
na mega wzdęcia polecał pół łyżeczki kopru popić wodą
nie chcę łykać wszystkiego! :( a wy polecacie na wzdęcia to na pełność żołądka znowu coś innego, przecież to musi być szkodliwe! nie chce sobie jeszcze bardziej zaszkodzić, a ta Lipancrea to na co dokładnie? nie słyszałam o niej, zawsze ten espumisan obijał mi się o uszy, ale muszę przyznać rację Kejtik bo mi też nie pomógł, koleżanki w pracy chciały mnie nim ratować, ale nie pomogło.
To zobacz czy działa napar z kopru włoskiego to jest 100% naturalne- to w związku z wolnym trawieniem, a amol tez 100% naturalny na stan typu "ciężko i niedobrze"
ranigast jest ogólnie na żołądek
trudności z trawieniem i wzdęcia
posałam co mi pomagało
a najlepiej bedzie jak udasz sie do lakarza
i zrobisz badania
bo doraznie to sobie można w jakiś sposób pomóc
ale trzeba poszukac przyczyny
Agunia.Sejka napisał/a:
i bóle ehh j
a gdzie masz te bóle i kiedy
może to coś poważniejszego jak tylko problemy z trawieniem
spróbuje może tego naparu z kopru, ale szczerze coś wątpię że mi to pomoże...no ale zaryzykuje bo raczej mi to nie zaszkodzi a może pomoże. Ale chyba powinnam zaopatrzyć się też w jakiś lek bo gorzej jak w pracy przytrafi mi się coś takiego a już raz koleżanki próbowały mnie ratować ale się nie udało...
oj tak straszna biedaczka ze mnie ale uwierzcie że te zaburzenia są koszmarne, Kejtika powiedz mi czy Tobie to tylko ten napar z kopru zawsze ratuje życie? i przechodzą Ci te wszystkie dolegliwości? jak nie znajdę sposobu na te moje problemy to będę musiała iść do lekarza bo przecież nie można długo lekceważyć takich dolegliwości...wiem że macie racje
nie chcę łykać wszystkiego! :( a wy polecacie na wzdęcia to na pełność żołądka znowu coś innego, przecież to musi być szkodliwe! nie chce sobie jeszcze bardziej zaszkodzić, a ta Lipancrea to na co dokładnie? nie słyszałam o niej, zawsze ten espumisan obijał mi się o uszy, ale muszę przyznać rację Kejtik bo mi też nie pomógł, koleżanki w pracy chciały mnie nim ratować, ale nie pomogło.
Zgadzam się z wami dziewczyny. Espumisan nie działa tak jak powinien, również go próbowałam. Chociaż moja koleżanka czasami go stosuje, ale bierze chyba 5 naraz! A to nie jest chyba wskazane. Powiedziała mi że mniejsze ilości nie działają na jej organizm.
Agunia jeżeli pytasz o Lipancrea, to ja go stosuję czasami profilaktycznie kiedy wiem że będę zmuszona nadwyrężyć swoją trzustkę ciężkim jedzeniem-) Ogólnie stosuję go na problemy trawienne takie jak wzdęcia czy bóle brzucha. Lek jest dostępny bez recepty więc można łatwo sprawdzić jego działanie
Mi pomogło, ale nie wiem, czy moje bóle nie były słabsze, możesz spróbować, a na bóle żołądka może jeszcze smecta...bo tak sobie myśle, czy Ty masz te bóle po jedzeniu, ale to są takie ostre bóle żołądka? Bo ja tak miałam, że jak cokolwiek zjadłam to po chwili łapał mnie taki preznikliwy ból, że myślałam, że zemdleję, ale jak brałam Lacidozone to mi przeszło i ogólnie nie miałam problemów z wypróżnianiem i żołądek przestał boleć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum