Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Nadciśnienie i cholesterol
Autor Wiadomość
kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon 08 Gru, 2008 19:14   

Czas to zmienić, przynajmiej w swoich gronach:) mówmy, doradzajmy, zasięgajmy opinii :) Jedna już jest godna polecenia, rozgłaśniany przez nas Aronox, bo sprawdziłyśmy na sobie i na naszych najbliższych, jak macie swoje perełki to piszcie i dzielcie się nowinami i obserwacjami z nami:)

Marcia 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 01:43   

ja sprawdzilam na ojcu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i to jest najbardziej wiarygodne zrodlo

kejtik 
JakAś takA cichA

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 17:21   

I o to chodzi, i o to chodzi:)

jo_asiak 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 27 Gru, 2008 13:17   

ja mam problem z nadciśnieniem ale lekarz nic nie wspominał o aronii tylko przepisał mi jakas "chemię".

Czy ta aronia to taka dobra jak mowicie? czy mozna się nią wspomagać?

kejtik 
JakAś takA cichA

Wysłany: Nie 28 Gru, 2008 01:17   

no nasyzm bliskim pomaga(to jest suplement diety na bazie naturalnych skladnikow wiec nie powinno zaszkodzic!), możesz spróbować, wejdz sobie na strone www.aronox.pl i poczytaj, tam są opinie lekarzy i artykuly, opis leku, bardzo fajna strona swoja droga:)

AniaTW 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 13:27   

jo_asiak:

biore ten aronox jakis miesiąc. W święta się oszczedzałam wiec wzmozonego ataku cholesterolowego raczej nie było. W nowym roku ide na badania wiec zdam relację czy jakiś postep jest.

Ale z takich pobieznych pomiarów cisnienia wyglada ze jest lepiej.

kejtik 
JakAś takA cichA

Wysłany: Sro 07 Sty, 2009 00:24   

Ja też czuje efekty :) Więc może coś jednak jest w tym Aronoxie?

Entryme 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 14 Kwi, 2010 16:20   

Nie bede powtarzala poprzedniczek, ktore wyczerpująco odpowiedzialy.

Szkoda, ze nie napisalas, jakie masz to nadcisnienie tzn ile wynosi - czy jest umiarkowane?

Ja napisze, ze tez mam wrodzone nadcisnienie, ale pomogł mnie co dwa dni jogging. To zadziwiajace, ale bieganie czyni cuda i polecam Tobie sprobowac. Przyznam sie, ze do tego bralam q 10 vita care i to wystarczylo aby spadlo mnie cisnienie o 40 punktow

Zięba 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 22 Kwi, 2010 21:47   

O tym koenzymie też dużo czytałam, bo moja mama go bierze. Ma cukrzycę, więc nie wszystkie preparaty może brać a Q10 Vita Care może być stosowane przez cukrzyków i pozytywnie wpływa na osoby chore na nadciśnienie tętnicze i choroby układu nerwowego.

Mycha 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 18:33   

A czy preparat vita care Q10 dziala rowniez wspomagajaco na odchudzanie? Moj ojciec ma juz niezlego bandziocha i postanowilam sie za niego w koncu zabrac. Oprocz nadwagi i nadcisnienia ma jeszcze wysoki cholesterol. Slodycze pozera kilogramami, wiec nawet podejrzewalam go o cukrzuce, ale wyniki sa ok. Zastanawiam sie tylko od czego zaczac te walke?

Zięba 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 21:36   

Mycha, ogólnie Q10 zwany jest enzymem młodości :hihi: Spokojnie możesz zaaplikować go tacie, tym bardziej, że stymuluje efektywność spalania tłuszczów. Czytałam gdzieś o właściwościach podwyższających przetwarzanie glukozy, co znacznie wpływa na wspomaganie odchudzania. Zawsze też możesz zagonić tatę do lekarza, żeby sprawdzić czy nie ma jakiś przeciwwskazań. Mojej mamie Q10 Vita Care zalecił lekarz, przed wyjazdem do sanatorium. Oczywiście ograniczenie słodyczy czyli mała dietka, bardzo pomogłaby w tym przypadku ;-) Postaraj się namówić tatę na trochę ruchu, może rower i spacery? Powodzenia

Mycha 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 11 Maj, 2010 10:00   

U lekarza byl zrobic sobie badania kontrolne, morfologia krwi w normie, tylko cholesterol wyszedl mu dosyc wysoki. Od przyszlego tygodnia zaczynamy wspolna jazde na rowerze, a ja smigam dzisiaj do apteki po vita care Q10, moze chociaz troche mu z tym zdrowkiem pomoge na jego stare lata :) .

Zięba 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 20:31   

Mycha to pozytywnie u Was :clap: Tak trzymać, tylko niech tata nie wystraszy się pogody ;-)

Pozdrawiam

julka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 15:15   

Ja czytałam, że na cholesterol to właśnie dobre są borówki i aronia, z tym że najlepsze to chyba świeżutkie.

papillon 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 12 Kwi, 2011 21:55   

Podwyższone ciśnienie może mieć naprawdę poważne skutki, także zamiast szukać domowych sposobów, lepiej jest po prostu udać się do lekarza. Jeżeli nie są to poważne problemy to zapewne dostaniesz jedynie zalecenia dotyczące jedzenia. Za to jeśli będzie to wysokie nadciśnienie to dostaniesz potrzebne leki.

Odpowiedz do tematu