Czas to zmienić, przynajmiej w swoich gronach:) mówmy, doradzajmy, zasięgajmy opinii Jedna już jest godna polecenia, rozgłaśniany przez nas Aronox, bo sprawdziłyśmy na sobie i na naszych najbliższych, jak macie swoje perełki to piszcie i dzielcie się nowinami i obserwacjami z nami:)
no nasyzm bliskim pomaga(to jest suplement diety na bazie naturalnych skladnikow wiec nie powinno zaszkodzic!), możesz spróbować, wejdz sobie na strone www.aronox.pl i poczytaj, tam są opinie lekarzy i artykuly, opis leku, bardzo fajna strona swoja droga:)
biore ten aronox jakis miesiąc. W święta się oszczedzałam wiec wzmozonego ataku cholesterolowego raczej nie było. W nowym roku ide na badania wiec zdam relację czy jakiś postep jest.
Ale z takich pobieznych pomiarów cisnienia wyglada ze jest lepiej.
Nie bede powtarzala poprzedniczek, ktore wyczerpująco odpowiedzialy.
Szkoda, ze nie napisalas, jakie masz to nadcisnienie tzn ile wynosi - czy jest umiarkowane?
Ja napisze, ze tez mam wrodzone nadcisnienie, ale pomogł mnie co dwa dni jogging. To zadziwiajace, ale bieganie czyni cuda i polecam Tobie sprobowac. Przyznam sie, ze do tego bralam q 10 vita care i to wystarczylo aby spadlo mnie cisnienie o 40 punktow
_________________ Im bliżej góry tym jest mniejsza
O tym koenzymie też dużo czytałam, bo moja mama go bierze. Ma cukrzycę, więc nie wszystkie preparaty może brać a Q10 Vita Care może być stosowane przez cukrzyków i pozytywnie wpływa na osoby chore na nadciśnienie tętnicze i choroby układu nerwowego.
A czy preparat vita care Q10 dziala rowniez wspomagajaco na odchudzanie? Moj ojciec ma juz niezlego bandziocha i postanowilam sie za niego w koncu zabrac. Oprocz nadwagi i nadcisnienia ma jeszcze wysoki cholesterol. Slodycze pozera kilogramami, wiec nawet podejrzewalam go o cukrzuce, ale wyniki sa ok. Zastanawiam sie tylko od czego zaczac te walke?
Mycha, ogólnie Q10 zwany jest enzymem młodości Spokojnie możesz zaaplikować go tacie, tym bardziej, że stymuluje efektywność spalania tłuszczów. Czytałam gdzieś o właściwościach podwyższających przetwarzanie glukozy, co znacznie wpływa na wspomaganie odchudzania. Zawsze też możesz zagonić tatę do lekarza, żeby sprawdzić czy nie ma jakiś przeciwwskazań. Mojej mamie Q10 Vita Care zalecił lekarz, przed wyjazdem do sanatorium. Oczywiście ograniczenie słodyczy czyli mała dietka, bardzo pomogłaby w tym przypadku Postaraj się namówić tatę na trochę ruchu, może rower i spacery? Powodzenia
U lekarza byl zrobic sobie badania kontrolne, morfologia krwi w normie, tylko cholesterol wyszedl mu dosyc wysoki. Od przyszlego tygodnia zaczynamy wspolna jazde na rowerze, a ja smigam dzisiaj do apteki po vita care Q10, moze chociaz troche mu z tym zdrowkiem pomoge na jego stare lata .
Podwyższone ciśnienie może mieć naprawdę poważne skutki, także zamiast szukać domowych sposobów, lepiej jest po prostu udać się do lekarza. Jeżeli nie są to poważne problemy to zapewne dostaniesz jedynie zalecenia dotyczące jedzenia. Za to jeśli będzie to wysokie nadciśnienie to dostaniesz potrzebne leki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum