Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 22:29 zaparcia - jakie macie na to sposoby?
wiem, że temat mało przyjemny, ale niestety często spotykany: zaparcia! macie jakieś swoje sposoby, jak pokonać tę przykrą dolegliwość? ja niestety śliwek suszonych jakoś nie toleruję, a picie dużej ilości wody mineralnej nie wystarcza...
Jest taka herbatka red slim na przeczyszczenie- pomga:) Albo mnie jeszcze pomaga Lacidozone- to jest osłonka na żołądek, ale ma dużo elektolitów i doraźnie powinno pomóc.
nie musisz pić dużych ilości wody (choć powinnaś ), ale szklaneczka ciepłej wody z cytrynką, codziennie rano zdecydowanie pomaga na takie dolegliwości.
zaparcia to koszmarrrr. Ja też próbowałam tych wszystkich sposobów i nici. Działają, ale na krótko, bo organizm się przyzwyczaja.
Teraz biorę xeneę, taki błonnik pokarmowy. skłąda się z naturalnych nasion. Nie przeczyszcza chwilowo, tylko ogólnie reguluje przemiane materii. Juz od miesiąc anie mam problemow
chyba się w takim razie przekonam do picia wody z cytrynką na czczo, dodatkowo też podziałam z tym błonnikiem Xenea, o którym piszesz - jak uderzę ze zdwojoną siłą, powinno pomóc
Mi pomaga picie zielonej herbaty i zjedzenie jogurtu z musli crunchy po tym zawsze nie mam problemów.
I tez zauwazyłam ta zaleznosc jak mało pije w ciagu dnia potem jest problem.
Koleżance pomaga wypicie takiego jednodniowego soku jabłkowego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum