Termofor na mnie działa rozluźniająco a jak jestem taka "wycieplona" ;) to łatwiej zasypiam. Czytałam, że czasami mówi się o krwotokach związanych z rozszerzeniem naczyń pod wpływem ciepła, ale to chyba indywidualne predyspozycje. A co do tabletek to miałyście rację Buscopan faktycznie szybko działa
Entryme i Zięba witajcie w klubie "pozbawionych miesiączkowego stresu" , cieszę się, że i wam busco pomógł widzę że warto podzielić się na forum, bo można komuś pomóc
Hm duzo piszecie o tym buscopanie, a ja wogole tego leku nie znam. Na bolesne miesiaczki zawsze stosuje piguly przeciwbolowe i zwijam sie w klebek, to jest dla mnie zawsze ciezki czas :(. Czy to jest jakis nowy lek na rynku?
Hm duzo piszecie o tym buscopanie, a ja wogole tego leku nie znam. Na bolesne miesiaczki zawsze stosuje piguly przeciwbolowe i zwijam sie w klebek, to jest dla mnie zawsze ciezki czas :(. Czy to jest jakis nowy lek na rynku?
Mycha Buscopan na rynku jest dostępny już od jakiegoś czasu a nawet ostatnio reklama w TV była Działa lepiej na miesiączkowe bóle, bo to typowy lek rozkurczowy czyli rozluźnia mięśnie i łagodzi dolegliwości. Spróbuj powinien się lepiej sprawdzić od typowych tabletek przeciwbólowych. Ja go stosuję i "te dni" są zdecydowanie mniej męczące
To moze faktycznie warto wyprobowac innych srodkow niz przeciwbolowe. Boje sie, ze w koncu sie od nich uzaleznie i wogole przestana dzialac :(. Rozumiem, ze ten buscopan mozna dostac bez recepty?
Tak, u nas Buscopan jest bez recepty, ale na przykład w Belgii ponoć na receptę. Ciekawe??? Jak dla mnie to dobrze, bo jak bym miała po receptę biegać co miesiąc to nie byłabym szczęśliwa
Swoja droga ciekawe dlaczego buscopan w Belgii jest na recepte, a w Polsce nie? Moze jest to silny srodek, wiec w ten sposob probuja ograniczyc jego zazywanie. Podpytywalam kolezanek w pracy, czy znaja ten specyfik, i wyglada na to, ze lek ten jest dosyc popularny.
Nie wiedziałam, że busco jest w jakimś kraju na receptę, ale może to wynika z ichniejszych uregulowań. Za silny nie może być, bo to lek rozkurczający, a nie przeciwbólowy.
Pewnie tak, najwazniejsze, ze dziala, od niedawna posilkuje sie buscopanem przy bolach miesiaczkowych i musze przyznac, ze naprawde pomaga. Dzieki temu moje leki przeciwbolowe zostawiam na inne dolegliwosci .
Mnie farmaceuta powiedział, że nie wolno brać nospy bo może dojść do krwotoku. Brać tylko te przeciwbólowe. Mnie pomaga termofor i masowanie bolącego podbrzusza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum