Wysłany: Wto 28 Lip, 2009 12:04 Bóle w brzuchu podczas miesiączki
Drogie kolezanki,
Ostatnio zaczely sie pojawiac takie bole u mnie. Bylam u lekarza ginekologa, gastrologa - wiadomo standart: krew i mocz - wszystko ok. Jakieś inne badania - wszystko w normie Kolonoskopia też ok. Czuje się ogólnie bardzo dobrze, tylko ostatnio sporo stresu było. Macie jakies sposoby na podobna dolegliwośc? Jakieś leki?
_________________ Im bliżej góry tym jest mniejsza
Ja borykam się ze stresującą pracą i ostrymi skurczami brzucha. Bóle są na tyle dokuczliwe, że odwiedziłam lekarza. Jako przycznę moich bóli podał stres i poelecił mi Buscopan. Parę razy już stosowałam i rzeczywiście dość szybko pomagało. Lek mozna nabyć bez rececpty. Spróbuj, może Ci pomoże.
Norma normą, jednak jakoś może da się ten ból uśmierzyć? Norm jest wiele, ale nie na wszystko chcę się godzić
Pistacja - A czy ten buscopan to jest bezpieczny? Tzn. to jest lek przeciwbólowy, rozkurczający? Ile kosztuje?
_________________ Im bliżej góry tym jest mniejsza
mi na tego typu bóle pomógł Scopolan,choc potrafiłam juz nawet faszerowac sie ketonalem..pytanie co tak naprawde powoduje ból.Jeśli miesiaczka,to leki rozkurczowe(np.no spa,jak pisze koleżanka),a jeśli te bóle towarzysza Ci nie tylko w czasie miesiaczki to lepiej sama nie eksperymentuj..:) bo przyczyn moze byc wiele..:)
_________________ ..najważniejsze to być bestsellerem w codziennej prozie zycia..
Mnie kiedyś lekarz zalecił.... leżenie na brzuchu. Powiedział, że wtedy krew łatwiej wypływa i bóle są mniejsze - moje bóle są związane z tyłozgięciem macicy. Może i Wam taki sposób pomoże?
mi zawsze pomagały ogólne leki przeciwbólowe, brałam je bo poza okresem często stresowałam się w tym czasie myśląc o bólu, który nie pozwalał mi się skoncentrować, ale to były złe posunięcia; w zasadzie potrzebowałam leku stricte rozkurczowego i podzieliłam się tym z moim lekarzem, a ten znalazł rozwiązanie i na ból i na "stresa", zaczęłam stosować od zeszłego miesiąca buscopan i jest ok, skurcze rozluźniają się dość szybko, a ja mogę spokojnie funkcjonować
[ Dodano: Sro 24 Lut, 2010 15:38 ]
A Entryme i cena jest przystępna, ale w każdej aptece może być trochę inna, więc sprawdz sama
Ja mam dziś koszmarny dzień :( nic mi nie pomaga...chyba poproszę męża o rundkę do apteki po Buscopan. Może na mnie podziała - czytam sporo pozytywnych opinii o tym leku. Dziś będę leżącym z termoforem "królikiem doświadczalnym"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum