Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arwenka
Pią 05 Lut, 2010 19:28
Grupa wsparcia I -II-III -IV .2008 :)
Autor Wiadomość
anr 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 115 razy
Wysłany: Pią 06 Lis, 2009 18:42   

Jolie napisał/a:
amelka1, a jak tam twoje oko ,byłaś u okulisty wczoraj ?
no właśnie - opowiadaj

ella 
JakAś takA cichA

Pomogła: 60 razy
Wysłany: Pią 06 Lis, 2009 20:48   

witajcie w nowej odsłonie, Jolie piękne wejście, jak zwykle zasłużyłaś na medal :clap:

Tempo macie takie, że nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tematów. Ale to dobrze, że chce nam się pisać i wymieniać doświadczeniami.
Co do sikania, na wakacjach było o niebo lepiej, bo Nina nie miała pieluchy, teraz jak chłodno i ja ciągle jestem w pracy, mała ma w co sikać, więc sika, pół na pół do nocnika, i do pampka. Kupa, jak jej się wymyśli, zawsze mówi, ale nie zawsze chce ściągać pieluchę. U nas kupy to mega temat, więc mała ma pełną swobodę, w co chce ją robić... :-P

Pełnych wyników badań jeszcze nie mamy, na celiakię czeka się ponad miesiąc, więc może w następnym tygodniu będziemy wiedzieć, co i jak...
pisałyście o jedzeniu maluchów, u nas większość produktów, które dajecie jest w ogóle nieznana. Boję się dawać coś, co nie jest jednorodne w składzie. Zanim mała coś zje, muszę wiedzieć, co jest w składzie - ale dzięki temu sytuację jelitową mamy opanowaną, nawet obecna dieta bezlaktozowa, bezkazeinowa, bezglutenowa, bezcukrowa i do tego rotacyjana nie jest nam straszna. Nina na wadze przybywa, brzuszek nie boli, kupy średnio dwie dziennie, uformowane, więc jest ok (odpukać).

Co do zabawek ... ciągle hitem są: ciastolina (wałkuje, wycina foremkami, tnie nożykiem, robi wałeczki, uklepuje, miesza kolory, wyciska i tak może przez godzinę), tablica i bazgranie po niej kredą (mówi co rysuje, a że słonia, koniki, dom i dziewo, klólika, ostatnio narysowała śmoka - oczywiście wszystkie dzieła wygladają identycznie, bazgroty wahadłowe plus koła na całą tablicę). Oprócz "tubisiów", kocha "leksia" i "kubusia" (na prosiaczka mówi "świnka").

anr 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Pią 06 Lis, 2009 21:20   

ella, ładną macię to menu. Sama nie wiedziałabym co jej dawać. Ciekawa jestem jakie jej wyniki wyjdą. Fajnie, że z kupami ok. Właśnie mój synek zasnął.

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Pomogła: 86 razy
Wysłany: Pią 06 Lis, 2009 21:48   

witajcie,

w koncu mam chwilke zeby usiasc przed kompem.
Dzisiaj caly dzien z maluchami bylam wiec do kompa sie nawet nie zblizalam.

Tysia ma coraz dluzsze przerwy miedzy skokami temperatury wiec wydaje mi sie ze idzie poprawa. Teraz przed spaniem tez jej nie dalam czopka bo miala 37 stopni.

Jolie napisał/a:
ja dzis w końcu dostałam @ zalało mnie w nocy podwójna siłą :zemdlal:

anr napisał/a:
ja tak mam zazwyczaj przez pierwsze 2-3 dni

ja też :ban:

Jolie napisał/a:
Mika, śliczną masz córeczkę , urocza jest :wub:

to prawda, piękności :wub:

anr napisał/a:
czym najchętniej bawią się Wasze dzieci?

Tysia to książeczki, puzzle a Maciu odkurzacz i ostatnio mop i wiadro. Zabawki tak, ale na krotko.
Widzialam ostatnio w smyku zestaw zmiotka + szufelka, szczotka i mop z wiaderkiem. Wszystko super tylko ze zestaw byl RÓŻOWY. To jakas dyskryminacja, nie uwazacie?? :diabel:

Jolie napisał/a:
amelka1, a jak tam twoje oko

wlasnie wlasnie

Jolie napisał/a:
ja nie mam żadnej z was na liście :-P

juz masz :thumbsup:

[ Dodano: Pią 06 Lis, 2009 21:53 ]
aaaa no i zapom nialam Wam powiedziec ze dzisiaj Maciu dwa razy zrobil siku na muszli. :D
Bardzo mu sie to spodobalo.
Niestety nie bylo tak pieknie zeby wolal ze chce. Nawet na kupe nie wola. Posadzilam go na muszle po myciu tylka po kupie.
Na razie tlumacze ze musi wolac na siku i kupke.

Nocniki chyba calkiem w odstawke pojda i jedynie jako czapki beda sluzyc. :diabel:

Mika 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 08:48   

:hej:

ella napisał/a:
Co do zabawek ... ciągle hitem są: ciastolina (wałkuje, wycina foremkami, tnie nożykiem, robi wałeczki, uklepuje, miesza kolory, wyciska i tak może przez godzinę)

ja się nad tym zastanawiam :hmmm:

marta_gg napisał/a:
to prawda, piękności :wub:

:calus:

marta_gg napisał/a:
Widzialam ostatnio w smyku zestaw zmiotka + szufelka, szczotka i mop z wiaderkiem. Wszystko super tylko ze zestaw byl RÓŻOWY. To jakas dyskryminacja, nie uwazacie??

uważam :evil: nienawidzę tych podziałów, jak już sprzątanie czy gotowanie to wszystko różowe i oczywiste, że dla dziewczynki i tak od małego uczy się dzieci, że facet leży na kanapie a kobieta to robotnica :zly: :diabel:

anr 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 09:03   

Dziewczyny chyba zwariuję. Wczoraj jak Wam robiłam test i czekałam na jego wynik może max 3 minuty i nic nie było, a w południe coś mnie podkusiło i sprawdziłam czy coś tam jest i był cień 2 kreski.
Dziś dla odmiany zrobiłam test przeterminowany. bo jeden takowy mi został i wyszła 2 kreska już lekko mocniejsza po 5 minutach. Ale to pewnie wynik błedny. Kurcze, a miałam w ręku taki test jak wczoraj i stwierdziłąm, że szkoda go marnować.

strusiu 
JakAś takA cichA

Pomogła: 309 razy
Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 09:16   

anr, a już czas na @? Bo wytłumaczenia są dwa- albo jeszcze dosyć wcześnie i ilość betaHCG jest jeszcze niewielka- dlatego widać tylko cień drugiej kreski
-albo faktycznie przeterminowany test

Co za problem? Kup kolejny i zrób np jutro rano :tuli:
Trzymam kciuki kciuki

A u nas była dzisiaj kupa na kibelek :yeah: :dudu: :yeah:
pewnie przypadkowo, ale sam chciał na kibelek i sam montował swoją nakładkę :tanczy:

Co do zabawek- u nas nadal autka, książeczki i wszystko, co wydaje dźwięki.
Ale nie mam pojęcia co na Mikołaja i Gwiazdkę :hmmm: :mysli: :hmmm:

anr 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 09:42   

strusiu napisał/a:
a już czas na @?
nie, jak nie brałam duphastonu, to cykle miałam 32-35 dniowe, a duphastonem nie wiem, bo biorę 2 cykl

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 09:45 ]
strusiu napisał/a:
u nas była dzisiaj kupa na kibelek
super

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 171 razy
Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 09:54   

ella napisał/a:
, brzuszek nie boli, kupy średnio dwie dziennie, uformowane, więc jest ok (odpukać).

no to dobrze chociaż ze problem z kupami macie z głowy ;-) oby w tych badaniach nie wykryli celiakia , mam nadzieje ze wszytko będzie Ok .kciuki
marta_gg napisał/a:
Tysia ma coraz dluzsze przerwy miedzy skokami temperatury wiec wydaje mi sie ze idzie poprawa.

no to super :thumbsup:
Mika napisał/a:
od małego uczy się dzieci, że facet leży na kanapie a kobieta to robotnica :zly: :diabel:

dokładnie :evil:

marta_gg napisał/a:
aaaa no i zapom nialam Wam powiedziec ze dzisiaj Maciu dwa razy zrobil siku na muszli. :D

barwo :clap: ,Mojemu jeszcze sie nie udało :thumbsdown:
anr napisał/a:
Dziewczyny chyba zwariuję. Wczoraj jak Wam robiłam test i czekałam na jego wynik może max 3 minuty i nic nie było, a w południe coś mnie podkusiło i sprawdziłam czy coś tam jest i był cień 2 kreski.
Dziś dla odmiany zrobiłam test przeterminowany. bo jeden takowy mi został i wyszła 2 kreska już lekko mocniejsza po 5 minutach.

koniecznie zrób jeszcze jeden test , trzymam kciuki obys ujrzała 2 grube krechy kciuki

ja lece do fryzjera zrobić porządek z tymi moimi kudłami :crazy:

strusiu 
JakAś takA cichA

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 12:11   

Jolie napisał/a:
ja lece do fryzjera zrobić porządek z tymi moimi kudłami

czekamy na zdjęcia :czeka: :czeka: :czeka:

anr 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 12:51   

Jolie napisał/a:
ja lece do fryzjera zrobić porządek z tymi moimi kudłami
wklejaj fotkę jak przyjdziesz
Dziewczynki kupiłam bobotest, bo innego nie było i zrobiłam 30 minut temu, jest cień 2 kreski, więc może się udało :wub:

strusiu 
JakAś takA cichA

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 13:13   

anr, kciuki :kciuki: kciuki

Mika 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 13:13   

anr napisał/a:
Dziewczynki kupiłam bobotest, bo innego nie było i zrobiłam 30 minut temu, jest cień 2 kreski, więc może się udało :wub:

trzymam kciuki kciuki

babinka 
NieŹle siĘ RozGadałA
pracująca mama

Pomogła: 374 razy
Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 13:27   

anr napisał/a:
kciuki kciuki kciuki kciuki mocno ci kibicuję, byłoby fajnie ciążować razem :D
Ella straszna ta dieta, choć pewnie da się zrobić :mdleje:
oby wszystko się unormowało nic złego nie wyszło :clover: :clover:
Strusiu super, gratki dla Wiktorka :clap: :clap:
Myszka najchętniej bawi się rzeczami które jeżdżą, wydają dźwięki albo mają coś do przyciskania, wkładania i wyjmowania itp Książeczki też by mogła godzinami oglądać. No i rysowanie, ale po kartkach, tablicy jeszcze nie pokazałam ( jest po Marcysi) Też rysuje ,,miał" albo lale, albo nom czyli dom albo jajo co nieraz jej nawet wychodzi :hahaha: :hahaha: bo te poprzednie to podobne do siebie. U nas te rysunki to raczej precyzyjne malutkie kółeczka lub kropki i kreseczki, rzadziej koła i inne. Może zdolności po mamusi, pradziadku i siostrze ma :hmmm: Cyśka jak miała ok 2 latek potrafiła narysować coś w rodzaju człowieka/ głowonoga albo rybkę :thumbsup:
Ja już rozmawiałam z chrzestnym małej i on jej kupi klocki takie duże i do nich od razu pudło, bo nie mam ich gdzie dać :clap: My fundniemy Karolci lalkę ale jeszcze babcie się odgrażają że coś kupią więc będzie tego sporo :hihi: Chyba poproszę żeby się dołożyły do krzesełek i stoliczka Mammut do pokoiku :prosi:

Mika 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 13:37   

Cytat:
Chyba poproszę żeby się dołożyły do krzesełek i stoliczka Mammut do pokoiku :prosi:

ja właśnie kupiłam, tylko czekam jak przyjadą :mrgreen:

Odpowiedz do tematu