Pomogła: 66 razy Wiek: 31 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 13 Sie, 2009 13:48
Ale mam doła. Baśka oczywiście jak zobaczyła łyżeczkę i zupkę na obiad to w ryk, rękami wymachiwała na wszystkie strony, normalnie wściekłam się i krzyknełam na nią, że mam jej dosyć i jeszcze na dokladkę wmusiłam jej kilka łyżek, ryczała jak nie wiem co, teraz śpi z tego ryku, pewnie pośpi 20 minut i tyle będzie spania. Ale ja głupia jestem, przecież jak tak jej będe wmuszać jedzenie to tym bardziej będzie miała złe skojarzenia i nie będzie chciała jeść. No ale przecież coś zjeść musi, cycuś ma być tylko wieczorem. Ja już nie wiem normalnie co robić. Wczoraj u lekarza byliśmy przez miesiąc niecałe 300 gr przybrała i waży teraz 7300, ale pewnie dlatego przybrała bo przez miesiąc latałam za nią z tymi zupkami i cuda wyczyniałam żeby coś zjadła a juz teraz nie chce mi się 1,5 godziny skakac koło niej żeby kilka łyżek zupki zjadła. Beznadzieja
Edytka_, faktycznie łatwo nie jest. Co Ci poradzić? Może zmianę pediatry? Albo przynajmniej konsultacje u innego. Moja zawsze mówi, zeby na sile nic nie dawać. Jak nie chciała zupek zrobiłam 2 tyg. przerwy. Może podawaj jej Sinlac, to dla dzieci z niedoborami wagowymi. Twoja faktycznie mało waży. Ja o swojej zawsze myślę jak o kruszynce, ale Kinia mając 7 miesięcy wazyła ponad 8 kg. Trzeba też pamiętać, ze dzieci po skończeniu 6 miesięcy nie przybywają juz tak intensywnie (wyjątek: Igorek). I chyba przydałaby się pomoc, żebyś mogła ukoić nerwy.
[ Dodano: Czw 13 Sie, 2009 14:36 ]
Przeciętny przyrost wagi jest największy podczas pierwszych trzech miesięcy życia. Dziecko przybiera wówczas na wadze średnio 900 g miesięcznie (160 - 220 g tygodniowo). Później tempo przyrostu wagi jest mniejsze. Półroczne dziecko przybiera na wadze około 450 g miesięcznie (110 - 120 g tygodniowo). Pod koniec pierwszego roku życia maluszek tyje około 300 g miesięcznie (60 - 90 g tygodniowo), a w drugim roku życia przyrost wagi spada do około 225 g miesięcznie.
[ Dodano: Czw 13 Sie, 2009 14:41 ]
Ten wątek był założony jako pierwszy, więc na nim piszemy, agnessal założyła nowy zaraz po mnie. Jak skończymy ten, to biegniemy na agnessalkowy
Edytka_, biedulko Ty...
może rzeczywiście zrób jej przerwę.... a kaszki zjada? Iga w i po szpitalu nie chciała jesc zupek odpuściłam sobie - ile zjadła to zjadła... reszta kaszka, mleko albo takie coś misiowy ogródek zdaje się - Nestle (wygląda jak kleik ryżowy - ja miałam z marchewką i groszkiem)
a jeśli chodzi o wagę.... Iga ostatnio (jakieś 2tyg temu) ważyła 8600g - z pieluszką i w bodach... za 3 dni skończy 9m-cy, urodziła sie z wagą 3542g... źle nie wygląda...
ale ostatnio apetyt jej się poprawił
Edytka, powodzenia w usypianiu , trzymamy kciuki , duuuuużo cierpliwości Ci (Wam) życzę i nie rezygnuj za szybko, to dla dobra Was troje kciuki kciuki kciuki , dacie radę kciuki kciuki kciuki
Tylko z tym jedzonkiem większy problem.. i rozumiem Twoje sfrustrowanie, ale nic na siłę, bo Basia naprawdę bedzie jedzonko zle kojarzyc i bedzie jeszcze gorzej ...może spróbój w tym czasie jakies piosenki jej puszczać, albo bajeczki lub daj do rączki przedmioty takie bardziej "zakazane" np.pilot, czy coś, coby się zajęła trochę no i jak Celesta radzi, zmien pediatre, która ma może więcej doświadczenia.
Byłam na wątku pomocowym dla Dudki, odezwała się do dziewczyn (czy do jednej). Ma powazne problemy i nie ma na mleczko dla Kini Ma podać nr konta, więc na pewno pieniążki do niej dotrą.
Byłam na wątku pomocowym dla Dudki, odezwała się do dziewczyn (czy do jednej). Ma powazne problemy i nie ma na mleczko dla Kini Ma podać nr konta, więc na pewno pieniążki do niej dotrą.
, o kurczę, czyki żle u niej, tragicznie, jak juz na mleczko nie maja
ale super, że w porę się zebrałyśmy z tą zbiórką ,to jeszcze przed 15-tym dotrą do niej pieniążki
...tak smutno mi się zrobiło, bo jak nie czekanie na dzidzię, to jak juz sie pojawiła, to znów z drugiej strony jakies kłody pod nogi, biedna Gosia.....
a zbiórkę za jakiś czas można powtórzyc przecie, np. we wrześniu
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum