Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arwenka
Pią 05 Lut, 2010 19:24
Jesień-zima 2008 epizod XIV
Autor Wiadomość
aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 534 razy
Wysłany: Sro 11 Lis, 2009 19:16   

Magda napisał/a:
dzieki bo dzis juz lepiej

:clap: :clap: :clap: :clap: :calus:
kaoma2 napisał/a:
Pati świeczki na torcie dmuchnęła, kasę dostała ....i poszła gdzieś..... ::>:
::>: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
WSZYSTKIEGO NAJ DLA PATI!!!!!!!!!!! :hura: :hura: :hura: :hura: :hura:
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
:tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort: :tort:

[ Dodano: Sro 11 Lis, 2009 19:17 ]
A ten autobus- rewelacja! :thumbsup: :thumbsup: :calus:

[ Dodano: Sro 11 Lis, 2009 19:18 ]
kaoma2 napisał/a:
wczoraj ważylismy i mierzyliśmy Oliwkę - ma 10250 gr. i 81,5 cm. :D .....mój kochany długi i chudy patyczak.... :wub: :wub: :wub:

no so?Wszystko ślicznie -przecież to modelka bedzie! :thumbsup: :wub:

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Pomogła: 73 razy
Wysłany: Sro 11 Lis, 2009 19:40   

aniolka napisał/a:
A ten autobus- rewelacja!

wiesz, myślę, że nawet fajniejszy od tego stolika i fajowy dla chłopca....choć ja i Oliwce też bym kupiła... ::>: .. oglądałam go w sklepie i naprawdę porządny sprzęt :thumbsup:
aniolka napisał/a:
WSZYSTKIEGO NAJ DLA PATI!!!!!!!!!!!

:thanks: :calus: :calus:
aniolka napisał/a:
no so?Wszystko ślicznie -przecież to modelka bedzie

:zeby: :zeby: :zeby:

Celesta 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 318 razy
Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 09:33   

kaoma2 napisał/a:
aniolka napisał/a:
A ten autobus- rewelacja!

wiesz, myślę, że nawet fajniejszy od tego stolika i fajowy dla chłopca....choć ja i Oliwce też bym kupiła... .. oglądałam go w sklepie i naprawdę porządny sprzęt

ja swojej musiałam kupic samochód do zabawy, bo jak byłyśmy w szpitalu na badanich, to na oddziale bawiła sie tylko samochodami. Tam był taki specjalny pokój zabaw dla dzieci i ona tylko samochody wybierała. Pewno dlatego, ze to było coś nowego, coś czego w domu nie miała. A teraz bardzo chętnie bawi sie samochodem i woła do niego: bum, bummm. Chyba próbuje brum, brum, ale ale wychodzi bum, bum

kirsten 
NieŹle siĘ RozGadałA
mama Kuby i Piotrka

Pomogła: 146 razy
Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 09:46   

Witaski prawie z rana.
Dzis sie wyspałam. No io z zsamego rana znowu zawał.
Piotrek ma taki sen, że trzeba koło niego na paluszkach, jak się do niego wchodzi żeby go przykryć czy wyłączyc światło to w sekundę ma oczy otwarte i siedzi, dlatego też jak już zaśnie to sie do niego staramy nie wchodzić. No a dziś rano wstał jak zwykle, ale jeszcze przysnał. Ale przed 9 stwierdziłam, że chyba troche za długo towarzystwo śpi. Kuba wstał jak tylko mnie usłyszał. A do Piotrka zaglądam a on nic, no ale przygladam się, a on leży buzią w kocyku i nie oddycha. Po pierwszym wypadku jestem przewrażliwiona na tym punkcie wiec weszłam do niego (co normalnie od razu by go obudziło) a ten nic, wiec ruszam go za plecy i nic, no to podniosłam go do góry za pas tak jak leżał, a ten zwisa bezwładnie i nic :yikes: . No i dopiero jak go obróciłam w swoja strone i przytuliłam to otworzył oko wsadził palucha w buzie i sie porzytulił. No a ja zawału prawie dostałam. On nigdy nie ma mocnego snu a tu takie coś.

No i wiadomość dnia, Piotrek od wczoraj chodzi. No można tak powiedzieć. Bo do tej pory to tylko takie króciutkie odległości i tylko do mnie przechodził. A teraz po prostu idzie przed siebie, tam gdzie chce, jak upadnie to wstaje i dalej idzie. Jeszcze na czworakach łatwiej ale coraz częściej tylko na nogach, no i tak kilka metrów przechodzi.

[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 09:48 ]
[quote="Celesta"]próbuje brum, brum, ale ale wychodzi bum, bum[/quote
fajnie że próbuje i kojarzy. Mój tylko tak i nie powtarza, za to z ruchami głowy.

Celesta 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 318 razy
Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 09:52   

kirsten napisał/a:
No i wiadomość dnia, Piotrek od wczoraj chodzi. No można tak powiedzieć. Bo do tej pory to tylko takie króciutkie odległości i tylko do mnie przechodził. A teraz po prostu idzie przed siebie, tam gdzie chce, jak upadnie to wstaje i dalej idzie. Jeszcze na czworakach łatwiej ale coraz częściej tylko na nogach, no i tak kilka metrów przechodzi

brawo, super!!!! :clap:

kirsten napisał/a:
Piotrek ma taki sen, że trzeba koło niego na paluszkach, jak się do niego wchodzi żeby go przykryć czy wyłączyc światło to w sekundę ma oczy otwarte i siedzi, dlatego też jak już zaśnie to sie do niego staramy nie wchodzić. No a dziś rano wstał jak zwykle, ale jeszcze przysnał. Ale przed 9 stwierdziłam, że chyba troche za długo towarzystwo śpi. Kuba wstał jak tylko mnie usłyszał. A do Piotrka zaglądam a on nic, no ale przygladam się, a on leży buzią w kocyku i nie oddycha. Po pierwszym wypadku jestem przewrażliwiona na tym punkcie wiec weszłam do niego (co normalnie od razu by go obudziło) a ten nic, wiec ruszam go za plecy i nic, no to podniosłam go do góry za pas tak jak leżał, a ten zwisa bezwładnie i nic . No i dopiero jak go obróciłam w swoja strone i przytuliłam to otworzył oko wsadził palucha w buzie i sie porzytulił. No a ja zawału prawie dostałam. On nigdy nie ma mocnego snu a tu takie coś.

o matko jedyna, znowu :hmmm: Toz zawał serca murowany

A co do spania, to moja juz parę razy isnęła w kuchni przy dżwięku robota kuchennego, albo rpzy odkurzaczu, ale tak normalnie jak śpi to w domu musi być cisza, bo najmniejszy hałas ja zbudzi

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 10:37   

Celesta napisał/a:
ja swojej musiałam kupic samochód do zabawy, bo jak byłyśmy w szpitalu na badanich, to na oddziale bawiła sie tylko samochodami. Tam był taki specjalny pokój zabaw dla dzieci i ona tylko samochody wybierała. Pewno dlatego, ze to było coś nowego, coś czego w domu nie miała. A teraz bardzo chętnie bawi sie samochodem i woła do niego: bum, bummm. Chyba próbuje brum, brum, ale ale wychodzi bum, bum

:thumbsup: :wub: :wub:
to może i ja kupię Oliwci jakiś samochód... :hmmm: a moze taki autobus właśnie... :hmmm:
kirsten napisał/a:
No i wiadomość dnia, Piotrek od wczoraj chodzi. No można tak powiedzieć. Bo do tej pory to tylko takie króciutkie odległości i tylko do mnie przechodził. A teraz po prostu idzie przed siebie, tam

:clap: :clap: :clap: :thumbsup:
kirsten napisał/a:
do Piotrka zaglądam a on nic, no ale przygladam się, a on leży buzią w kocyku i nie oddycha. Po pierwszym wypadku jestem przewrażliwiona na tym punkcie wiec weszłam do niego (co normalnie od razu by go obudziło) a ten nic, wiec ruszam go za plecy i nic, no to podniosłam go do góry za pas tak jak leżał, a ten zwisa bezwładnie i nic . No i dopiero jak go obróciłam w swoja strone i przytuliłam to otworzył oko wsadził palucha w buzie i sie porzytulił. No a ja zawału prawie dostałam. On nigdy nie ma mocnego snu a tu takie coś.

:yikes: :yikes: :yikes:
o rany, masz rację zawał murowany!!! no i to już nie pierwszy raz...kurcze, ciekawe, czemu to mu się zdarza?? :mysli: straszne :trema:

Celesta napisał/a:
A co do spania, to moja juz parę razy isnęła w kuchni przy dżwięku robota kuchennego, albo rpzy odkurzaczu, ale tak normalnie jak śpi to w domu musi być cisza, bo najmniejszy hałas ja zbudzi

moja przy odkurzaczu nie uśnie, ani przy robocie- musi wtedy patrzeć, co się wyprawia w domu... :hahaha: :hahaha:
a tak w ciągu dnia jak ma drzemki to też musi być cisza, a wieczorem jak uśnie, to sen ma mocny i hałas jej nie budzi :blush:

aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 10:43   

kaoma2 napisał/a:
fajowy dla chłopca....choć ja i Oliwce też bym kupiła... ::>: .. oglądałam go w sklepie i naprawdę porządny sprzęt :thumbsup:

ach te podziały na zabawki dla chłopców i dziewczynek! Przecież często i dziewczynki lubią np.autka i co? Nie kupisz? :niewiem:
Moja miała! :diabel:
Cytat:
Tam był taki specjalny pokój zabaw dla dzieci i ona tylko samochody wybierała. Pewno dlatego, ze to było coś nowego, coś czego w domu nie miała. A teraz bardzo chętnie bawi sie samochodem i woła do niego: bum, bummm. Chyba próbuje brum, brum, ale ale wychodzi bum, bum
a widzisz! :thumbsup:
Mój robi brum,brum jak jest zmęczony albo wściekły albo go coś boli- np. w szpitalu jak mu odsysały siostry wszystko z nosa ,gardła i wkładały wenflon..... :boisie:
kirsten napisał/a:
On nigdy nie ma mocnego snu a tu takie coś.

no ale co?! To wyglądało tak jak wtedy?! :yikes: :trema: :trema:
Boszzzzzzzz......... :boisie:
kirsten napisał/a:
No i wiadomość dnia, Piotrek od wczoraj chodzi. No można tak powiedzieć. Bo do tej pory to tylko takie króciutkie odległości i tylko do mnie przechodził. A teraz po prostu idzie przed siebie, tam gdzie chce, jak upadnie to wstaje i dalej idzie. Jeszcze na czworakach łatwiej ale coraz częściej tylko na nogach, no i tak kilka metrów przechodzi.

Ale super!!! Brawo!!!! :clap: :clap: :clap: :yeah: :yeah: :yeah:
Cytat:

Dzieci są nieprzewidywalne! :hahaha:
Mój tez spal dziś twardo -tak od 6-tej -nawet jak taka za ścianą klej mieszał mieszadłem na wiertarce! :hahaha:
A do 6-tej to co chwila chciał cyca! :rozga:

[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 10:46 ]
kaoma2 napisał/a:
a moze taki autobus właśnie... :hmmm:
:thumbsup:
kaoma2 napisał/a:
musi wtedy patrzeć, co się wyprawia w domu... :hahaha: :hahaha:

i ew, go rozebrać na częsci! :buahaha:
kaoma2 napisał/a:
a tak w ciągu dnia jak ma drzemki to też musi być cisza, a wieczorem jak uśnie, to sen ma mocny i hałas jej nie budzi :blush:

to chociaż tyle ze w nocy ok! :thumbsup:
A ja jak byłam u tej koleżanki w sobotę (ma teraz 3-cie dziecko malutkie) to mówiła,że najstarsza musiała mieć absolutną cisze do spania,młodsza już nie a ten malutki to budzi sie od razu jak jest za cicho! :zeby: I usypia tylko przy wtórze głosów i krzyków sióstr! buaha buaha buaha

[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 11:37 ]
kaoma2, widzę Cie! :hihi:
Ja zaraz mykam na spaceros z małym ,bo muszę codziennie wychodzić z nim- niezależnie od pogody! :arwena: Ale jak pada to nie wyłażę! :diabel:

Acha- wczoraj wreszcie wymyśliliśmy imię dla naszej suni- jest DRAGA ostatecznie! ::>:

A najwazniejsze- przyznali mi z "opieki" wszystkie świadczenia! :hura: :hura: :hura: :hura:
Znaczy i zaległy 1000zł (ten drugi za urodzenie :hihi: ) ,rodzinne na Igorka i na Oliwkę i 400 jeszcze co m-c wychowawczego! :wub: :hura: :hura: :hura: :hura:
Ale sie cieszę! :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: Troszke wyjdę na prostą i nawet prezenty dla dzieci będą na urodzinki i Święta! :prosi:

Założyłam już wątka ale dokończmy ten jeszcze! :thumbsup:

kirsten 
NieŹle siĘ RozGadałA
mama Kuby i Piotrka

Pomogła: 146 razy
Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 12:30   

aniolka napisał/a:
no ale co?! To wyglądało tak jak wtedy?!

no zupełnie inaczej, wtedy byół sztywny i miał otwarte oczy, teraz był wiotki i oczy zamknięte wiec mógł po prostu spać, no nie wiem

[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 12:33 ]
aniolka napisał/a:
przyznali mi z "opieki" wszystkie świadczenia!

świetnie, nie ma to jak przypływ gotówki

A ja za to mam nieustanny jej odpływ. Nie wiem czy nie bedziemy musieli zmienić samochodu, dziś znowu jest w warsztacie. Miesiac temu mąż wydał na niego 1300zł, w ubiegłym miesiącu 2600zł, ciekawe ile dziś? A musimy mieć na budowę domu jeśli chcemy zacząć. No po postu koszmar.

aniolka napisał/a:
jest DRAGA ostatecznie!

od sex, drugs i rock&roll :hihi:

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Zaproszone osoby: 6
Pomogła: 62 razy
Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 13:36   

Kaoma dla Patrycji

To jest bukiecik dla Ciebie malutki,
aby odpędził smutki,
żeby Ci kwitł i w zimie i w lecie
nawet wówczas gdy śniegiem miecie. Jeden kwiatek to uśmiech,
drugi to miłe słowo,
trzeci to szczęście dla Ciebie
i jeszcze listki
to moje serdeczne uściski.

W Dniu Urodzin życzę Ci samych szczęśliwych dni !!!

....... .•´—) ¸,o¤°``°¤o,¸(—`•.¸
.•´—),o¤°``°¤o,¸¸,o¤°`°¤o,¸(—`•.¸
,o¤°``°¤o,¸¸,o¤°``°¤o,¸,o¤°``°¤o
....._.;_'.-._
...{`--..-.'_,}
.{;..\,__...-'/}
.{..'-`.._;..-';
....`'--.._..-'
........,--\\..,-"-.
........`-..\(..'-...\
...............\.;---,/
..........,-""-;\
......../....-'.)..\
........\,---'`...\\
.....................\ .:)

[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 13:39 ]
jeszcze torcik

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 13:40   

Magda napisał/a:
Kaoma dla Patrycji

dziękuję!!!! :wub: :wub: :wub: :wub: piękny wiersz, potem jej przekarzę :wub:

a Ty Madzia choć juz na nowy wąteczek- czekamy tam na Ciebie!!!

a ja zaraz zmykam, bo Olinka się budzi... :bieg:

aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Wysłany: Pią 13 Lis, 2009 10:46   

kirsten napisał/a:
wtedy byół sztywny i miał otwarte oczy, teraz był wiotki i oczy zamknięte wiec mógł po prostu spać, no nie wiem
nie chce robić głupich porównań ale koty np. czasem tak zasypiaja! Normalnie bezwładnie zwisają i nie raz myślałam,ze coś sie stało a to po prostu był taki mocny sen! :blush:
kirsten napisał/a:
A ja za to mam nieustanny jej odpływ. Nie wiem czy nie bedziemy musieli zmienić samochodu, dziś znowu jest w warsztacie. Miesiac temu mąż wydał na niego 1300zł, w ubiegłym miesiącu 2600zł, ciekawe ile dziś? A musimy mieć na budowę domu jeśli chcemy zacząć. No po postu koszmar.
No to faktycznie ! Tyle kasy na auto?!?! :mdleje: Szok! I to w tak krótkim czasie! :blush:
kirsten napisał/a:
od sex, drugs i rock&roll :hihi:

No jak zacznie wariować i gryźć co popadnie to faktycznie jak po dragach! ::>: :arwena:
Magda, :wub:
Ciekawe czy jakiś modek tu zamknie bo jeden jest w ciaży to musi odpoczywać! :zeby:
Pewnie na zwolnienie pójdzie! :hahaha:

Odpowiedz do tematu