Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 534 razy Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 7289 Skąd: Z wielkiej Polski ;)
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 09:39
kirsten, melduję sie na przecudownym wąteczku!!!!! Mam zaszczyt być pierwsza!
[ Dodano: Sro 21 Paź, 2009 10:54 ]
kaoma2 napisał/a:
to po lekarstwie odrazu cyca w buzię!!!!
Nie da rady! Siedzi tak z rozdziawioną gebą i nawet jak wciskam mu cyca to on myśli to ten niedobry smak też tam jest!
kaoma2 napisał/a:
..ale smutne historie....coś strasznego
no.......
Celesta napisał/a:
specjalną buteleczkę do podawania leków, bierze je bez problemu. Mam tez taki podajnik, cos jak strzykawka
No ja mam te mierki od leków- podobne do strzykawki ale ogólnie jakoś pluje i wymiotuje jak niedobre jest....jeszcze jakieś nurofeny to pół biedy ale gorzkie antybiotyki (nawet z zamaskowanym na s łodko smakiem) to już jest problem....
Celesta napisał/a:
Po 6 godzinach przyszła nowa zmiana lekarzy i pielęgniarek i okazuje się, że dziecko żyje!!! Wszyscy w szoku. Natychmiast podaje małej kroplówkę z glukozy, zaczęli robić to, co powinni zrobić lekarze zaraz po porodzie. Wyglada na to, ze nawet nie próbowano podjąć reanimacji, a dziecko jakoś złapało oddech, ale nikt tego nie zauważył. Teraz Nikola jest rehabilitowano i nikt nie potrafi powiedzieć, jak te 6 godzin bez pomocy wpłynęły na jej życie. Toczy sie postepowanie prokuratorskie, czy nastapiło zaniedbanie po porodzie. A ta malutka, takak śliczna i rozkoszna.
To nie oglądałam.....
Ale teraz biedne dziecko cierpi bo ktoś czegoś niedopatrzył!!!!!!
kirsten napisał/a:
może być i wyższa niestety
kirsten napisał/a:
no niestety kupsony zębolowe mają zabójcze aromaty
a ja myślałam,że to tylko mój syn takie ma przy zębach! I wielcem zdziwiona ,ze to takie tylko praktycznie od mleczka mojego!
kirsten napisał/a:
plaster cały zjadł, jak on to robi tymi dwoma kiełkami to nie wiem
Faktycznie! Chyba tym jednym górnym odrywa i potem dociera dolnymi! Ale naprawdę przezabawnie wyglądają te zęby w takim układzie!
Cytat:
jak tak człowiek przebywał z tymi wcześniaczkami to zupełnie inaczej sie to odbiera, zwłaszvcz ajak ma sie w domu wcześniaczka
kirsten napisał/a:
lekko rozpulchnione górne jedynki.
a jak to jest ? Twarde czy miękkie jak rozpulchnione?
kirsten napisał/a:
No ale ma katarek i pokasłuje i nie wiem czy to od zębów czy po basenie.
otóż właśnie! Któż to wie?!
kirsten napisał/a:
Wyjazd sie udał, wprawdzie z mężem nie odpoczęliśmy za bardzo no i nie skorzystalismy z większosci atrakcji, ale dzieciaki zadowolone. No i było duuuuużo lepiej niz sie spodziewałam, trzeba było tylko dobrze pokój sobie urządzić i nocki było OK. No tylko sam hotel mocno przereklamowany. Wprawdzie tak ogólnie było super bo był na prawdę fantastyczny park wodny, rewelacyjny pokój zabaw dla dzieci, świetne restauracje i jedzenie, no ale pokoje to szkoda mówić, wszystko obdrapane, zniszczone, no fakt ze czysto, ale za to na pewno czterech gwiazdek bym nie dała, moze jedną.
Najważniejsze ,że razem miło spędziliście czas!
...a jak chcecie i basen i ładnie i w ogóle extra to polecam Hotel Babylon w Czechach (Liberec) ale nie na każą kieszeń.... Masz tylko jedną kartę i słuzy do otwierania pokojowych drzwi ,do wejścia na basen itp.,itd.... I te uciechy wodne są już w cenie za pokój. Możesz siedzieć od rana do wieczora!
oooo, widzę zlot czarownic!!!! to i ja nadlatuję!!!!......
i piękny wąteczek
kirsten, to suprer, że wyjazd udany !!!
no i zdrówka dla Piotrusia!!! kciuki kciuki kciuki
aniolka napisał/a:
Nie da rady! Siedzi tak z rozdziawioną gebą i nawet jak wciskam mu cyca to on myśli to ten niedobry smak też tam jest
aniolka napisał/a:
Celesta napisał/a:
Po 6 godzinach przyszła nowa zmiana lekarzy i pielęgniarek i okazuje się, że dziecko żyje!!! Wszyscy w szoku. Natychmiast podaje małej kroplówkę z glukozy, zaczęli robić to, co powinni zrobić lekarze zaraz po porodzie. Wyglada na to, ze nawet nie próbowano podjąć reanimacji, a dziecko jakoś złapało oddech, ale nikt tego nie zauważył. Teraz Nikola jest rehabilitowano i nikt nie potrafi powiedzieć, jak te 6 godzin bez pomocy wpłynęły na jej życie. Toczy sie postepowanie prokuratorskie, czy nastapiło zaniedbanie po porodzie. A ta malutka, takak śliczna i rozkoszna.
To nie oglądałam.....
Ale teraz biedne dziecko cierpi bo ktoś czegoś niedopatrzył!!!!!!
, straszne....oby tylko poważnych następstw nie było
przypomnieło mi się podobna historia...całkiem niedawno, co ta kobieta w prosektorium się ocknęła i ...worek zaczął się poruszać, pamiętacie??? co Ci lekarze wyperawiają....
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 534 razy Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 7289 Skąd: Z wielkiej Polski ;)
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 11:01
kaoma2 napisał/a:
widzę zlot czarownic!!!
kaoma2 napisał/a:
co ta kobieta w prosektorium się ocknęła i ...worek zaczął się poruszać, pamiętacie??? co Ci lekarze wyperawiają....
Ale i tak szczęście,ze teraz nie ma pogrzebu od razu po "śmierci" bo kiedyś tak było i z opowieści ludzi pracujących przy ekshumacjach takich staaaaaaarych grobów nie raz sie słyszy o podrapanych od spodu trumnach......
....ale temat na poranek......
[ Dodano: Sro 21 Paź, 2009 12:01 ] Celesta, a jak Kiniaczek dzis? Radośniejsza chociaż?
[ Dodano: Sro 21 Paź, 2009 12:04 ]
Celesta napisał/a:
http://wiadomosci.onet.pl...ie_lokalne.html
Mimo,że u nas w Wlkp. jest najlepiej to i tak są to przerazające statystyki!
I to w XXI wieku????????
[ Dodano: Sro 21 Paź, 2009 12:05 ]
...czas podac antybiotyk..... proszę o kciuki!
Będę podawać co chwilkę po kilka ml......
a jak to jest ? Twarde czy miękkie jak rozpulchnione?
u nas zawsze twarde, tylko z wyglądu nie takie gładkie tylko jakby troszkę wody się dostało tak wygląda
aniolka napisał/a:
...a jak chcecie i basen i ładnie i w ogóle extra to polecam Hotel Babylon w Czechach (Liberec) ale nie na każą kieszeń....
Dzieki. Tu też tanio nie było, raczej górna półka, 500zł za dobę. A na razie nie wyrobiłam jeszcze chłpopakom dowodów wiec musieliśmy w Polskę.
aniolka napisał/a:
Masz tylko jedną kartę i słuzy do otwierania pokojowych drzwi ,do wejścia na basen itp.,itd.... I te uciechy wodne są już w cenie za pokój. Możesz siedzieć od rana do wieczora!
No to tutaj to samo, w cenie mieliśmy śniadanie i obiad bufet szwedzki, park wodny, sale zabaw dla dzieci i klub nocny, no ale z tego ostatniego nie korzystalismy.
No i dzieciaki mieli bezpłatnie bo inaczej nie byłoby nas stać.
aniolka napisał/a:
z antkiem pełen sukces! Przy pisence gummy bear
no i super, oby tylko potem nie zwymiotował znowu
My byliśmy tutaj. Jest tak ładnie jak na zdjeciach, poza pokojami.
No i nie patrzcie na ceny, bo można oszaleć.
http://www.golebiewski.pl/hg_wisla/
Ostatnio zmieniony przez kirsten Sro 21 Paź, 2009 11:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 11:31
kirsten napisał/a:
u nas zawsze twarde, tylko z wyglądu nie takie gładkie tylko jakby troszkę wody się dostało tak wygląda
acha....bo ja nie zauważam ,żeby u nas tak było...zawsze tylko białe pod dziasłem....
kirsten napisał/a:
A na razie nie wyrobiłam jeszcze chłpopakom dowodów wiec musieliśmy w Polskę.
ach no to tak.......
kirsten napisał/a:
No to tutaj to samo, w cenie mieliśmy śniadanie i obiad bufet szwedzki, park wodny, sale zabaw dla dzieci i klub nocny, no ale z tego ostatniego nie korzystalismy.
a gdzie dokładnie to jest?
I mówisz ,ze do klubu nie poszliście? Racja -chłopcy mają czas na rwanie panienek!
kirsten napisał/a:
no i super, oby tylko potem nie zwymiotował znowu
No jakoś spokój!
...ale powinnam znów pół łyżeżczki syropku i pyrosalu dać...czyli ok 2 ml...
Zanim zaśnie bo potem koło 15.30 by było dopiero....
Pomogła: 98 razy Dołączyła: 01 Lis 2007 Posty: 1031
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 13:46
JESTEM [rzyznaje sie bez bicia (kaoma dzięki za priva) ze mam jakos mniej czasu czy jakos mi sie malo chce czy jak? Normlanie nie wiem co sie dzieje :(
Jas jutro roczek!!! Dla mnei to szok ze tak szybko to zlecialo
A my ten tydzien zaczelismy katarem i znow zaczal Jas ale ze na cycu (!) to oczywisci arach ciach i przechdozi mu (bez goraczki jak na razie) za to Marcysia gorzej. temepratura gardlo i maruda. Ja druga noc byle jak (choc powiem ze JAs od kilku tygodni gorzej spi - moze to nastepne zeby bo w tamtym miesiacy dostal dwojki dolne - w sumie mamy juz 8 zebow)
jas rozrabia na caego - gada niewiele ale idzie sie dogadac z nim.
Biega jak szalony i wchdozi po schodach i na co sie da byle wyzej - jakis mi z wysokimi ambicjami dziecko sie trafilo. Dla mnei to nowosc bo MArcysia byla grzeczna i strachliwa i nowosci dla niej zawsze byly podejmowane z wielka ostroznascia. A ten to jakis przecinak.. nie wiem po kim.
Dziewczyny wybaczcie ze tak rzadko zagladam ale naprawde nei mam nic na swoje usprawiedliwienie. Moimi ostatnimi rozrwykami sa ostatnio NIESTETY inetrent i filmy plus ksiazki.
Ech. same widzicie uzaleznienie od kompa zle na mnie wplywa :(
POnadto mielismy remont pokoju ktory juz szczesliwie sie skonczyl ale dodatkowo trzeba kupic meble na co nas oczywiscie nie stac ale maz chce wziac pozyczke z pracy - MARZYCIEL ! A ja bede chyba melkiem swoim karmic MARCYSIE I BABCIE
I tak mamy dobrze bo mieszkamy zmoja mama to nam sporo kupuje
ech... troche ponarzekalam - mam nadzieje ze mnie nie wywalicie z watku jesczze
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum