Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Czw 13 Sie, 2009 10:22
kaoma2 napisał/a:
aaa, no właśnie madziunia miałam Ci pisać...widziałam fotki Twoje z roczku Alicji, no fantastyczne , a Ty jaka ładna laseczka jesteś , i Ala śliczniutka dziewczynka
ojej dziekuje
Anioła superowe fotki, Igor jaki mężczyzna potężny
Wam to Kobiety chyba się spać niechce o takich godzinach sobie tu klikać
Pomogła: 66 razy Wiek: 31 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 13 Sie, 2009 11:31
No i decyzja podjęta, od dzisiaj uczę Baśkę spać. Przeczytałam książkę "Uśnij wreszcie" i stwierdzam, że ona nie umie spać. Nauke zaczynamy wieczorem, metodą wchodzenia do dziecka co minutę a potem co trzy i głaskaniem po główce przez chwilę i tak pewnie milion razy, no chyba że nie wytrzymam płaczu i po kilku minutach wezmę ją do łóżka, co jest zresztą wielce prawdopodobne. Mam już dosyć spania z nią w dzień, też chciałabym chwile od niej odpocząć i posiedzieć sobie np przy kompie kiedy ona spi, a nie że muszę godzinami leżeć koło niej. Nie wiem czy zniosę jej płacz, ale postaram się i w nocy też będę ja odkładała do lóżeczka przez co pewnie kilka nocy będzie nieprzespanych, no ale może sie przyzwyczai. W książce piszą, że taka nauka tydzień może potrwać, to normalnie wieczność jest.
[ Dodano: Czw 13 Sie, 2009 12:35 ] aniolka, Igorek do schrupania ale cycuchy to rzeczywiście zaraz większe będzie miał od Ciebie.... Edytka_, powodzenia przy usypianiu
Edytka_, ja tak chciałam nauczyć moja małą, ale wyraźnie bała sie ciemności, więc teraz wieczorem Hania zjada flachę w łóżeczku, potem nocnik, w momencie gdy kładę ją do łóżeczka to obcałowuję i mówię dobranoc. Siadam przy łóżeczku bokiem, nie nawiązuję kontaktu wzrokowego i czytam bajki .... zasypia i jest spokojna, że mama (lub tata) są przy niej blisko.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum