Pomogła: 66 razy Wiek: 31 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 13:37
No to tak szybko pisze co i jak. Wczoraj u lekarza pani zmierzyła glowke i powiedziała że dużo urosła ma teraz 43 czyli około 3 cm przez 1,5 miesiaca i powiedziała że jest ok. Ale wyniki inne nie bardzo wyszły, okazało sie że Basia ma w moczu bardzo dużo wapnia (czy jakoś tak), mamy złą dietę, grozi to róznymi chorobami, zwapnieniem kości i jakies takie inne, mamy diametralnie zmienić dietę, za duzo mleka dostawała, bo moje i sinlac jeszcze i jogurciki bo tez lubiła. teraz sinlac ma dostawać tylko na noc, generalnie ma byc taki schemat żywienia jakiś produkt mleczny(mleko albo jogurcik) - woda - produkt bezmleczny (zupka) i tak w kołko, i odstawić na razie zupełnie wit d3, za miesiąc kontrola i do powtórki badania.
W nocy Basia bardzo nie mogła spać nos cały zapchany, rano zaraz do lekarza pojechaliśmy i ma ostre zapalenie dróg oddechowych, no i lekarka inna zmierzyła jej głowę i uwaga uwaga powiedziała że ma 41 cm czyli o 2 mniej niz poprzedniego dnia, powiedziała że do neurologa dobrze by było pójść skontrolować. No rzesz kur... jak oni mierzą ta głowę, w końcu głupia jestem i nic nie wiem.
Basia oczywiście buedna cały dzień dzisiaj marudzi i spac nie może bo nosek zapchany i gardzołek pewnie boli.
[ Dodano: Wto 06 Paź, 2009 13:40 ]
Acha no i jeszcze Basia oczywiście nie chce zupek jeść, więc na razie musze jej podawać normalnie z butelki takie rozrzedzone aż przyzwyczai sie do innego smaku. Teraz oczywiście próbuje jej dać, ona ryczy bo głodna ale zupki nie chce, normlanie ręce opadają
No to tak szybko pisze co i jak. Wczoraj u lekarza pani zmierzyła glowke i powiedziała że dużo urosła ma teraz 43 czyli około 3 cm przez 1,5 miesiaca i powiedziała że jest ok. Ale wyniki inne nie bardzo wyszły, okazało sie że Basia ma w moczu bardzo dużo wapnia (czy jakoś tak), mamy złą dietę, grozi to róznymi chorobami, zwapnieniem kości i jakies takie inne, mamy diametralnie zmienić dietę, za duzo mleka dostawała, bo moje i sinlac jeszcze i jogurciki bo tez lubiła. teraz sinlac ma dostawać tylko na noc, generalnie ma byc taki schemat żywienia jakiś produkt mleczny(mleko albo jogurcik) - woda - produkt bezmleczny (zupka) i tak w kołko, i odstawić na razie zupełnie wit d3, za miesiąc kontrola i do powtórki badania.
W nocy Basia bardzo nie mogła spać nos cały zapchany, rano zaraz do lekarza pojechaliśmy i ma ostre zapalenie dróg oddechowych, no i lekarka inna zmierzyła jej głowę i uwaga uwaga powiedziała że ma 41 cm czyli o 2 mniej niz poprzedniego dnia, powiedziała że do neurologa dobrze by było pójść skontrolować. No rzesz kur... jak oni mierzą ta głowę, w końcu głupia jestem i nic nie wiem.
no rzeczywiście, nie dziwię Ci się... ...co lekarz, to inna diagnoza...nawet dziecku głowy nie potrafią zmierzyć!!!
zmierz dziewczyno jej ta główjkę po swojemu w domu miarką krawiecką, w najszerszym miejscu- tuż nad uszami, zobacz ile ma
a co do diety, to to też problem, jak nie chce jeść...nie wiem, co Ci napisać... małymi kroczkami może w końcu nauczy się tych nowych smaków, no a próbowałaś normalne takie obiadki jak Wy jecie? moze ona takie "nierozdrobnione" będzie lepiej jadła
Edytka_ napisał/a:
Basia oczywiście buedna cały dzień dzisiaj marudzi i spac nie może bo nosek zapchany i gardzołek pewnie boli.
a dostała coś do noska, żeby katarek zmniejszyć?? Nasiwin sobie kup- to dobre i bezpieczne kropelki !!
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum