Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 16:09 MAJOWE DZIECIACZKI 2008 - pierwsze Święta Bożego Narodzenia
marta_gg - urodziła przez CC 24 marca 2008
podwójne szczęście Maciuś 1550g
i Martynka 1380g
agula72- urodziła o 7:20 rano 29 kwietnia 2008 silami natury córeczkę Lenkę-3450g i 58cm
Satine-urodziła o 14:30 siłami natury 29 kwietnia 2008 córeczkę Patrycję - 4kg i 59cm
kassia27 urodzila przez CC 07 maja 2008 synka Oliwierka-3560g i 56cm
Madzik11.80 urodziła 08 maja 2008 o godz:12:35 siłami natury córeczkę Natalkę-2950g i 52 cm
klapouch1 urodziła 12 maja 2008 o godz:13:20 siłami natury córeczkę Martynkę - 3030g i 52 cm
emalia30 urodziła 22 maja 2008 o godz: 11:40 siłami natury synka Natana - 3040g i 52 cm
[/center]
[ Dodano: Nie 05 Paź, 2008 20:57 ] witam wszystkich na ciagu dalszym dorastania naszych słodkich majowych pociech ,tym razem przejdziemy z nimi przez piękny okres jakim są Święta Bożego Narodzenia,to ich pierwsza w życiu GWIAZDKA nie licząc okresu w brzuszkach
[b]
Jakże cicha noc w Betlejem
W górze - gwiazd miliony
Ale jedna z nich jest inna-
Warkocz ma spleciony
Po co warkocz nosi ona?
Po to, żeby każde
Dziecko rozpoznało
Betlejemską gwiazdę
Ona bardzo ważne ma dzisiaj zadanie
Gdy się Bóg narodzi, nad stajenką stanie
Ponad miejscem świętym blaskiem swym zaświeci
A więc wypatrujcie jej na niebie dzieci
A kiedy cud wielki w stajence się stanie
Ręce wyciągnijcie na jej powitanie
Ubiorę dziś choinkę....bo nadchodzą święta...
Inaczej w tym roku bedzie ubierana..
Nie tylko będzie piękna...lecz też zaczarowana...
Ubiorę ją w radość..w uśmiechy dziecięce..
W nadzieję dla ludzi żyjących w udręce...
Ubiorę ją w bogactwa ..bo tak chyba trzeba...by juz nigdy głodnym nie zabrakło chleba....
Zawieszę też na niej cenną...trwałą miłość...by się kochajacym wspólnie dobrze żyło...
A na jednej gałązce zawieszę marzenia...które wydawały się nie do spełnienia...
Ubiorę ją w siłę i w ogromną wiarę...
By problemy wielkie...stały się znów małe...
A gdy w żłobie narodzi się Boża dziecina...
Przy magicznej tej choince.. usiądzie ma rodzina....
Ostatnio zmieniony przez emalia30 Pon 22 Gru, 2008 16:22, w całości zmieniany 2 razy
piękne te wiersze Emilko. Zresztą jak zawsze od Ciebie.
ojej dziekuje
witam was i zmykam ,do pozniej moje kochane psiapsiolki
[ Dodano: Pon 22 Gru, 2008 19:25 ]
no makowce stygna z lukrem,na jutro mam pogotowane warzywa i jajka do salatki,jutro pieke sernik,brakuje mi sera na sernik na zimno i chyba go nie zrobie ,a w srode zostanie mi zrobic rano barszczyk i juz,sledzie dochodza od wczoraj rana i tyle mojego wkladu w tym roku
[ Dodano: Pon 22 Gru, 2008 19:29 ]
wiecie,moj Natan 25 grudnia bedzie obchodzil swoje pierwsze imieniki,w w ogole swiatecznych chlopakow,bo Natan ma imieninki 25 grudnia a Kacper 6 stycznia w Trzech Kroli
Pomogła: 13 razy Wiek: 31 Dołączyła: 24 Paź 2007 Posty: 263 Skąd: z krainy marzeń:))
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 20:21
emalia30 napisał/a:
no makowce stygna z lukrem,na jutro mam pogotowane warzywa i jajka do salatki,jutro pieke sernik,brakuje mi sera na sernik na zimno i chyba go nie zrobie ,a w srode zostanie mi zrobic rano barszczyk i juz,sledzie dochodza od wczoraj rana i tyle mojego wkladu w tym roku
ja Ci mówiłam, że to i tak dużo!!!
ja jutro robię miodownik, sernik, warzywa na sałatkę, zupy w środę. i tyle co jutro.
kurde głowa mnie trochę boli nie wiem czy to pogoda i ciemność robią swoje czy co bo ciśnienie mam ok (o dziwo!).
no i zastanawiam się co mi się tak w tej głowie non stop kręci myślę, że może też słabo dotleniona jestem muszę jeszcze więcej się ruszać i przebywać na powietrzu!
emalia30 napisał/a:
to dla was
a ja się obcięłam. zadowolona jestem bardzo fotki robić nie będę na razie. ze świąt wkleję
Emilko jak zwykle pięknie rozpoczęta strona , a moja propozycja abyśmy może wstawiły aktualne zdjątka naszych maluchów
Emilko ale ty dużo już zobiłaś ja jestem w lesie, juto muszę upiec 3 placki , zrobić ser do ciasta i budyń do drugiego i kapustę a wszystko to jutro popołudniu jak wrócę z pracy , ciekawa jestem kiedy ja to zrobię a i jeszcze choinkę mam do ubrania
Spadam , mam nadzieję że moje młodsze dziecko będzie dziś w nocy lepiej spało
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum