Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arwenka
Pią 05 Lut, 2010 19:24
Marcowo- kwietniowe rozrabiaki -półtoraroczniaki 2008
Autor Wiadomość
regina 
Mówi cOraz WięcEj

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 259 razy
Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 22:13   

hej, my dziś u rehabilitantki byliśmy i... po raz pierwszy babka powiedziała, że jest zadowolona :yikes: aż uszom nie wierzyłam ;-) jest jeszcze lekka asymetria i mam pilnować tego i by się nie garbili, poza tym ok :thumbsup:
Iza :calus: zaglądaj jeśli siły pozwolą, ale ci zazdroszczę, ja to na dobre kilka lat muszę odłożyć myśl o 3 dzidzi, M to w ogóle nie chce słyszeć :hihi:
U nas chłopcy też zakatarzeni, jutro niby szczepienie, ale nie wiem czy będzie :hmmm: od pn daję im isoprinosine na wzmocnienie, no i jak zawsze wit C, lacidofil, singulair i zyrtec. No i do noska euphorbium i marimer na zmianę, oby tylko nie było z tego kataru nic poważnego :prosi: dla Waszych dzieciaczków duuużo zdrówka :clover:
Martuś, gratki pierwszego wątku :mrgreen:
Jolie, ja Cię nie chwaliłam,ale of koz 1 str śliczna :thumbsup:
Jolie napisał/a:
ja tez bardzo lubie torby w rozmiarze XXL
ja też :D

GŁOSUJ NA TWINSY http://www.bobovita.com.p...OTO&sys_id=5003
Ostatnio zmieniony przez regina Sro 23 Wrz, 2009 22:22, w całości zmieniany 1 raz  

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Pomogła: 86 razy
Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 22:21   

regina napisał/a:
my dziś u rehabilitantki byliśmy i... po raz pierwszy babka powiedziała, że jest zadowolona :yikes:

no to super. :tanczy:

regina napisał/a:
od pn daję im isoprinosine na wzmocnienie, no i jak zawsze wit C, lacidofil, singulair i zyrtec. No i do noska euphorbium i marimer na zmianę,

no ja wlasnie pociagajaca mocno jestem i modle sie zeby maluchy nie zarazily sie ode mnie. Nie wiem sama co im dawac. :hmmm: Daje im tylko wit c.

regina napisał/a:
Martuś, gratki pierwszego wątku :mrgreen:

ehhhh nie ma czego gratulowac, poleglam po prostu.Dobrze ze dziewczyny pomogly bo za ich okuliste bym musiala chyba bulic, bo kazda oczoplasu dostawala :diabel:

regina 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 22:25   

marta_gg napisał/a:
Dobrze ze dziewczyny pomogly bo za ich okuliste bym musiala chyba bulic, bo kazda oczoplasu dostawala
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
marta_gg napisał/a:
Nie wiem sama co im dawac. :hmmm: Daje im tylko wit c.
probiotyk, najlepiej taki z prebiotykiem w składzie możesz dawać każdego dnia, no i pogadaj z pediatrą co możesz jeszcze dawać, bo wiadomo, część leków tylko na receptę...

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 22:34   

regina napisał/a:
probiotyk, najlepiej taki z prebiotykiem w składzie

czyli co np.??

regina napisał/a:
pogadaj z pediatrą co możesz jeszcze dawać, bo wiadomo, część leków tylko na receptę...

zadzwonie jutro, niech najwyzej cos przepisze.

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 171 razy
Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 00:02   

regina napisał/a:
hej, my dziś u rehabilitantki byliśmy i... po raz pierwszy babka powiedziała, że jest zadowolona

super !!! chłopcy robią postępy :thumbsup:

regina napisał/a:
U nas chłopcy też zakatarzeni, jutro niby szczepienie, ale nie wiem czy będzie

no to mamy sezon chorobowy rozpoczęty :thumbsdown: strasznie dużo dzieci choruje :roll: zdróweczka dla wszystkich chorowitków :clover: :clover: :clover: :clover: :clover: :clover: :clover: :clover: :clover: :clover: :clover: :clover:
regina napisał/a:
probiotyk, najlepiej taki z prebiotykiem w składzie możesz dawać każdego dnia

marta_gg, polecam BioGaia kropelki dla dzieci , dość drogie ale sa super ;-)

[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 10:31 ]

amri napisał/a:
no to koniecznie pokaz to cudenko....

amri link do zdjęcia ;-) http://img28.imageshack.us/img28/3533/tora.jpg
nie jest duza (30x26 cm) taka w sam raz do latania po podwórku za moimi chłopakami :hahaha:

amelko co u Frania z tym zakażeniem ? dajesz mu jakieś lekarstwa ,czy czekacie na drugie wyniki posiewu ?

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 20:47   

Jolie napisał/a:
polecam BioGaia kropelki dla dzieci , dość drogie ale sa super ;-)

kupilam, kupilam i jak je zobaczylam to sobie przypomnialam ze kiedys im je juz podawalam.
Mam nadzieje ze one + wapno + juvit uchronia ich przed zakazeniem ode mnie. No i jeszcze kiwi obowiązkowo :D

Jolie fajna ta torebusia. :hihi:

amelka1 
JakAś takA cichA

Pomogła: 210 razy
Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 21:08   

Jolie napisał/a:
melko co u Frania z tym zakażeniem ? dajesz mu jakieś lekarstwa ,czy czekacie na drugie wyniki posiewu ?
hmmm, nic nie daje bo nawet jeszcze nie mam siuśków,wczoraj się nie udało ,dziasiaj już założyłam worek i klapa wszystko wyleciało,ja nie wiem jak t ozrobić, wczoraj tylko kanapa była zmoczona ,bo czekałam ,czekałam a jak się odwróciłam na moment to wtedy młody się zsikał i wszystko na kanape, no nie wiem juz :mdleje:
torebka fajna :-P
regina, brawo dla chłopców :clap:

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 08:29   

marta_gg napisał/a:
kupilam, kupilam i jak je zobaczylam to sobie przypomnialam ze kiedys im je juz podawalam.
Mam nadzieje ze one + wapno + juvit uchronia ich przed zakazeniem ode mnie. No i jeszcze kiwi obowiązkowo

oby tak było kciuki
moi chłopcy jakoś się trzymają ,ale za to ja i mąż mamy już katar :thumbsdown: obyśmy sie tylko nie rozłożyli na weekend bo niedziele robimy imprezę urodzinową dla Emila , pozapraszałam już gosci :roll:
marta_gg napisał/a:
Jolie fajna ta torebusia. :hihi:
amelka1 napisał/a:
torebka fajna :-P

a dzieki dziewczynki ;-)
amelka1 napisał/a:
ic nie daje bo nawet jeszcze nie mam siuśków,wczoraj się nie udało ,dziasiaj już założyłam worek i klapa wszystko wyleciało,ja nie wiem jak t ozrobić, wczoraj tylko kanapa była zmoczona ,bo czekałam ,czekałam a jak się odwróciłam na moment to wtedy młody się zsikał i wszystko na kanape, no nie wiem juz :mdleje:

kurcze no :crazy: , niełatwa sprawa z tymi siuśkami :thumbsdown:
ale Franuś płacze jak siusia ? pytam bo wiem ze przy zakażeniu ukł. moczowego ,strasznie piecze w tych okolicach :crazy: musi to byc strasznie dokuczliwe dla takiego malucha :cry2:

amelka1 
JakAś takA cichA

Pomogła: 210 razy
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 16:54   

Jolie napisał/a:
ale Franuś płacze jak siusia ? pytam bo wiem ze przy zakażeniu ukł. moczowego ,strasznie piecze w tych okolicach :crazy: musi to byc strasznie dokuczliwe dla takiego malucha :cry2:
no wlaśnie nie ,on już od dawna jest zdrowy ,apetyt jak wilk,

ale być może bakteria jakaś w nim siedzi,nie wiem czy w ogóle tamto badanie było wiarygodne,ale jak napisalam nie ma siusków i nie wiem jak je zebraćżeby były w miare sterylne ,więc tak odpuszczamy

regina 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 18:51   

hej, moi panowie mimo kataru byli wczoraj szczepieni, obyło się bez gorączki i marudzenia no i już zaliczone wszystkie szczepienia mamy, meningokoki i pneumokoki też -refundowane przez miasto dla dzieci z roczników 2007-2009 i pewnie już na stałe będą refundacje ;-)
Marta, Jolie już Ci odpowiedziała, ja bioGai nie dawałam ale może też spróbuję
a ja dziś składałam papiery o rodzinne i wychowawczy, latania po urzędach masa :mdleje:
jeszcze muszę donieść papiery od pracodawcy i z zusu o składkach zdrowotnych...
aha, no i :thanks: za gratki dla chłopców :calus:

ella 
JakAś takA cichA

Pomogła: 60 razy
Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 08:37   

dziewczyny poradźcie mi, bo nasza lekarka wyjechała na weekend... w czwartek Nina skończyła antybiotyk (klacid), osłuchowo było już całkiem dobrze, mieliśmy jedynie oklepywać plecki, aż tu nagle dzisiaj w nocy katar powrócił z potrojoną siłą. Nina jest słaba, widać po niej że choroba wraca na całego... pytanie: został nam jeszcze klacid, tak na dwa dni, czy podać jej mimo całodniowej przerwy?
jakbyście zrobiły?

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 08:54   

amelka1 napisał/a:
no wlaśnie nie ,on już od dawna jest zdrowy ,apetyt jak wilk,

No proszę jaki głodomor się zrobił :thumbsup: ja tam też nie narzekam na apetyt u Bartusia ;-) najchętniej ciągle by coś ćlamał :slina: no i powoli w koncu nabiera trochę masy :mrgreen:
regina napisał/a:
moi panowie mimo kataru byli wczoraj szczepieni

to tak jak unas , katarek n ie był przeciwwskazaniem .
regina napisał/a:
zaliczone wszystkie szczepienia mamy, meningokoki i pneumokoki też -refundowane przez miasto dla dzieci z roczników 2007-2009 i pewnie już na stałe będą refundacje ;-)

ale super , wszędzie tak powinno być ! rodzice majątek wydaja na sczepienia :thumbsdown: Bartka , Emila i siebie w przeszłym miesiącu zaszczepię na grypę a Bartka dodatkowo na ospę .

[ Dodano: Sob 26 Wrz, 2009 08:58 ]
ella napisał/a:
pytanie: został nam jeszcze klacid, tak na dwa dni, czy podać jej mimo całodniowej przerwy?
jakbyście zrobiły?

nie wiem kochana :niewiem: ,z antybiotykami trzeba ostrożnie :roll: najlepiej jak byś uzgodniła to z jakimś z lekarzem .
ella napisał/a:
Nina jest słaba, widać po niej że choroba wraca na całego...

duzo duzo zdrówka dla Ninki :clover:

regina 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 12:27   

zdrowia dla Niny, ja antybiotyku bym nie dała bez konsultacji lekarza, przecież już wybrała co miała dostać, idź do innego lekarza jak twojego pediatry nie ma.
Jolie napisał/a:
rodzice majątek wydaja na sczepienia
prawda, ale w mojej przychodni miła niespodzianka mnie spotkała - zniżka dla bliźniaków, pierwszy płaci całość a drugi część i zaoszczędziłam 50 zł :D

anr 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 115 razy
Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 13:32   

Witaski! Nadrobiłam na szczęście i lecę sprzątać mieszkanie. Nie mam na nic czasu, a ciekawość, co u Was jest silna. W pracy długo, po pracy zajmuję się synkiem, a jak zaśnie siedzę nad papierami. Cały czas nie wyspana, a do tego dom zapuszczony.
Życzę zdrówka dla dzieciaczków.
Klacid dawałam po jedno dniowym wstrzymaniu, ale nie miło ten antybiotyk wspominam, bo Adaś nie chciał mi nic jeść.
Całuję Was kochane.

ella 
JakAś takA cichA

Pomogła: 60 razy
Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 14:17   

Jolie, regina, anr - dzięki za pomoc :calus:

anr napisał/a:
Adaś nie chciał mi nic jeść
Gdyby nie mleko (nutramigen blleeee...) Nina nic by nie jadła, ale mleko rano i wieczorem wchodzi.
Jolie napisał/a:
najlepiej jak byś uzgodniła to z jakimś z lekarzem
otrzymałam zupełnie wykluczające się opinie ... i dlatego zapytałam was, bo i tak doświadczenie matek najcenniejsze.
Przyszło mi do głowy, żeby ponownie rozbujać laktację, bo od kiedy skończyłam karmić zaczął się ciąg chorób :crazy:
anr napisał/a:
W pracy długo, po pracy zajmuję się synkiem, a jak zaśnie siedzę nad papierami. Cały czas nie wyspana

mogę przybić piątkę, chroniczne niedospanie, stos papierów i kolejki pod drzwiami, i jeszcze moja Ninusia ciągle chora i marudna, dziś z rana nie mogłam powstrzymać płaczu, ze zmęczenia i bezradności

Odpowiedz do tematu