Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arwenka
Pią 05 Lut, 2010 19:24
Marcowo- kwietniowe rozrabiaki -półtoraroczniaki 2008
Autor Wiadomość
Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 171 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 12:55   

amelka1 napisał/a:
witajcie, ja na moment bo moję dziecięmi przejechało paznokciem po oku i chyba uszkodzenie rogówki

cześć kochana :calus: współczuje , wiem jaki to bóli , lekarz na pewno przepisze ci jakies kropelki ktore szybko zadziałają.
amelka1 napisał/a:
co do wpadek ciąźowych to ja znowu się boję

u mnie jakies lekkie plamienia sie pojawiły,moze @ sie rozkręci to juz 5 dni po terminie :prosi: Piotrkowi na razie nic nie wpominam :roll: chyba by sie lekko wkurzył ... jutro rano zrobię test, jesli zaciążyłam to na pewno wyjda 2 krechy

[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 12:59 ]
regina napisał/a:
macie pozdrowienia gorące od Zosieńki naszej, nie może wejść na forum, pewnie ma mniej niż 50

dzieki :) szkoda ze nie moze zajrzeć do nas :thumbsdown:
regina napisał/a:
zapomniałam Wam napisać jak się wkurzyłam, chłopcy dostali od cioci buty na zimę firmy gufo, niby fajne ale jak Cyprkowi założyłam to on w ryk i nie chciał w nich być, po zdjęciu buta się okazało, że tam w palcach wewnątrz z podeszwy 3 gwoździe sterczały :zly:

o cholera! gwoździe :yikes: to nie dopuszczalne :evil: , awanturę bym zrobiła w sklepie ... dobrze ze nic sie w stopkę Cyprkowi nie stało .

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Pomogła: 86 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 14:32   

witam i ja,
strusiu napisał/a:
Tygrys dzisiaj 3 razy siusiał na kibelek

no prosze jaki spryciarz.

strusiu napisał/a:
Zdrowia dla Tyśki, na 3-dniówkę to chyba za niska temperatura może faktycznie zęby

a juz sama nie wiem. Dzisiaj jej kupie czopki bo zawiesine mi wypluwa. :mdleje:

Jolie napisał/a:
Martuś sera dałam tak pół na pół z kaszą ale ,mozesz dac też wiecej ,cebulki tez 3 szt, ja zresztą bardziej robiłam to na oko niz z przepisu .

jak cos to w pt bede sie pytac na bierzaco :D

amelka1 napisał/a:
moję dziecięmi przejechało paznokciem po oku i chyba uszkodzenie rogówki

ło matko to nieciekawie. Oby lekarz Ci pomogl jak najszybciej. :prosi:

regina napisał/a:
chłopcy dostali od cioci buty na zimę firmy gufo, niby fajne ale jak Cyprkowi założyłam to on w ryk i nie chciał w nich być, po zdjęciu buta się okazało, że tam w palcach wewnątrz z podeszwy 3 gwoździe sterczały

matko świeta, jak to przeszło kontrole jakości :yikes: :yikes: :yikes:

amri 
JakAś takA cichA

Pomogła: 78 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 15:22   

Jolie napisał/a:
u mnie jakies lekkie plamienia sie pojawiły,moze @ sie rozkręci to juz 5 dni po terminie :prosi: Piotrkowi na razie nic nie wpominam :roll: chyba by sie lekko wkurzył ... jutro rano zrobię test, jesli zaciążyłam to na pewno wyjda 2 krechy

kurcze ale by bylo jak bys jednak byla w ciazy:)ale obys narazie nie byla...

Jolie napisał/a:
o cholera! gwoździe :yikes: to nie dopuszczalne :evil: , awanturę bym zrobiła w sklepie ... dobrze ze nic sie w stopkę Cyprkowi nie stało .

no szok....

strusiu napisał/a:
Co do szczepień- po ukończeniu 2 lat pewnie na meningokoki i może pneumokoki,

wiesz ja myslalam tylko o pneumokokach a meningokoki co to takiego jak ksztaltuja sie koszty szczepien? bo pewno sie orientujesz. Podobno od nowego roku ma wejsc nowa szczepionka na pneumokoki ktora bedzie miala jeszcze wiecej szczepow niz te dostepne na rynku czy to prawda?

amelka1 napisał/a:
witajcie, ja na moment bo moję dziecięmi przejechało paznokciem po oku i chyba uszkodzenie rogówki ,parę miesięcy temu to samo zrobił Tomkowi,mam swiatłowstręt, boli mnie cholernie ,czerwone jak u królika,
Reginko dziekuję za propozycję :calus:

wspolczuje ciekawe co powie lekarz aby szybko przeszlo...

amelka1 napisał/a:
co do wpadek ciąźowych to ja znowu się boję bo ostatno było duuuużo seksu pomimo problemów

no no ale z Was sie boginie seksu porobily, ja to jakas chora jestem. Maz przestal mnie pociagac, traktuje :cry2: go jak brata moge sie przytulic ale mysl o seksie napawa mnie obrzydzeniem, chyba naprawde jestem chora... :cry2:

jolie przepis super ale ja nie lubie kaszy gryczanej moze mona ja zastapic jeczmienna. A my wczoraj robilam racuszki, maly jadl ale nie byl zachwycone, co dziecko to gust...

AA robilyscie carbonare moze?

regina napisał/a:
Marta gg

dzieki za zaproszenie na nk :calus:

a moje dziecko znow dzis wylo w nocy- od 3do 4 przewyl caly zcas chcial pic pic pic. Bylam neiugieta mleka nie dalam, dawalam wode ktorej nie czepi sie za cholere soczku ani herbatki wolalam nie dawac, normalnie mozna sie wykonczyc przy tych pobudkach...

ella 
JakAś takA cichA

Pomogła: 60 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 15:38   

marta_gg napisał/a:
ja mowie o Durexie, innych nie mamy...
Jolie napisał/a:
sprawdzałam na opakowaniu i na samych gumkach jest tylko data ważności ale niema daty produkcji u mnie jest ważność do 2014 ,wiec pewnie z 5 lat

Dzięki za pomoc, w imieniu koleżanki. Pozwoliła mi wytłumaczyć ... chodzi o to, że znalazła u męża gumki, z datą ważności 2012, problem polega na tym, że od 3 lat starają się o dziecko, więc gumki 3 lata temu poszły precz. I mąż tłumaczy, że to jeszcze pozostałości, ona bidna nie może w to uwierzyć. Ja nigdy nie miałam "problemu" z zapobieganiem, więc zielona jestem w te klocki, pisałam do was, i nieco ją uspokoiłam. % lat to dużo...

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 15:57   

marta_gg napisał/a:
jak to przeszło kontrole jakości :yikes: :yikes: :yikes:

mnie też to zastanawia :blink: gufo to chyba firma CCC , też kiedyś kupiłam buty skórzane w tym sklepie , dosc szybko mi sie rozkleiły jak oddałam do reklamacji to czekałam 2 tyg.. po czym mi powiedzieli ze to z mojej winy buty sie rozeszły :thumbsdown:co za głupota!

amri napisał/a:
meningokoki co to takiego

szczepionka na meningokoki chroni przed sepsa .

amri napisał/a:
jolie przepis super ale ja nie lubie kaszy gryczanej moze mona ja zastapic jeczmienna

dla czego nie , mysle ze moga wyjsć bardzo dobre :thumbsup: jak zrobisz to napisz jak smakowały :)

amri napisał/a:
wczoraj robilam racuszki, maly jadl ale nie byl zachwycone, co dziecko to gust...

dokładnie

amri napisał/a:
a moje dziecko znow dzis wylo w nocy- od 3do 4 przewyl caly zcas chcial pic pic pic. Bylam neiugieta mleka nie dalam, dawalam wode ktorej nie czepi sie za cholere soczku ani herbatki wolalam nie dawac, normalnie mozna sie wykonczyc przy tych pobudkach...

:tuli: wierze Ci ze nie jest to łatwe :roll: musisz to jakos przetrzymać ,w koncu nadejdzie nocka ze nie bedzie wołał

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 16:05   

amri napisał/a:
dzieki za zaproszenie na nk

a prosze Cie bardzo. :D
Pewna dobra osobka dala mi namiary :hihi:

amri napisał/a:
moje dziecko znow dzis wylo w nocy- od 3do 4 przewyl caly zcas chcial pic pic pic. Bylam neiugieta mleka nie dalam, dawalam wode ktorej nie czepi sie za cholere soczku ani herbatki wolalam nie dawac, normalnie mozna sie wykonczyc przy tych pobudkach...

u nas tez kiepska nocka ze szok. Tysia dalej poplakuje a w nocy jak chcialam jej dac Ibufen to tak sie bronila i ryczała ze obudzila Macia. Ten sie obudzil, zobaczyl ze nikogo w pokoju nie ma a siostra drze sie w nieboglosy to sam tez syrene odpalil.
Nie wiadomo bylo ktore pierwsze uciszac. :mdleje:

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 16:05   

ella napisał/a:
Dzięki za pomoc, w imieniu koleżanki. Pozwoliła mi wytłumaczyć ... chodzi o to, że znalazła u męża gumki, z datą ważności 2012, problem polega na tym, że od 3 lat starają się o dziecko, więc gumki 3 lata temu poszły precz. I mąż tłumaczy, że to jeszcze pozostałości, ona bidna nie może w to uwierzyć.

no faktycznie mogła sie wkręcić w niezła jazde jak nie wiedziała.
ella,
a co tam u was? jak Ninka z tymi problemami brzuszkowymi ? pisałaś ze jeździliście po kilku szpitalach maicie juz moze jakies konkretną diagnozę, i jak to leczyć ?

[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 16:08 ]
marta_gg napisał/a:
Pewna dobra osobka dala mi namiary :hihi:

:D mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko :blush:
marta_gg napisał/a:
u nas tez kiepska nocka ze szok. Tysia dalej poplakuje a w nocy jak chcialam jej dac Ibufen to tak sie bronila i ryczała ze obudzila Macia. Ten sie obudzil, zobaczyl ze nikogo w pokoju nie ma a siostra drze sie w nieboglosy to sam tez syrene odpalil.
Nie wiadomo bylo ktore pierwsze uciszac. :mdleje:

no to pieknie , tez nie masz lekko kochana :roll:

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 16:42   

Jolie napisał/a:
marta_gg napisał/a:
Pewna dobra osobka dala mi namiary

mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko

no i żeś się wygadała. :padl:

ella napisał/a:
zięki za pomoc, w imieniu koleżanki. Pozwoliła mi wytłumaczyć ...

no wcale sie nie dziwie ze zaczela miec watpliwosci. Biedny chlopczyna musial sie niezle spocic przy tlumaczeniu :hahaha:
Jolie napisał/a:
no to pieknie , tez nie masz lekko kochana

czesem jest ciezko, ale jak zaczynaja sie tuli c albo prowadzac za rece to mozna je schrupac. :diabel:

strusiu 
JakAś takA cichA

Pomogła: 309 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 17:40   

marta_gg, :D

Mika 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 18:27   

Jolie napisał/a:
u mnie jakies lekkie plamienia sie pojawiły,moze @ sie rozkręci to juz 5 dni po terminie

kciuki

marta_gg napisał/a:
chłopcy dostali od cioci buty na zimę firmy gufo, niby fajne ale jak Cyprkowi założyłam to on w ryk i nie chciał w nich być, po zdjęciu buta się okazało, że tam w palcach wewnątrz z podeszwy 3 gwoździe sterczały

:yikes: szok

amri napisał/a:
a moje dziecko znow dzis wylo w nocy- od 3do 4 przewyl caly zcas chcial pic pic pic. Bylam neiugieta mleka nie dalam,

i tak trzymaj w końcu się przyzwyczają :thumbsup:

u nas w nocy też kiepsko, budzi się i chce z nami spać :roll:

[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 18:29 ]
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają jeszcze smoki ? Moja praktycznie używa tylko do spania, ale nie mam pojęcia jak ją zacząć oduczać :hmmm:

amri 
JakAś takA cichA

Pomogła: 78 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 19:41   

Mika napisał/a:
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają jeszcze smoki ? Moja praktycznie używa tylko do spania, ale nie mam pojęcia jak ją zacząć oduczać :hmmm:

moj nigdy nie uzywal...

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 19:50   

marta_gg napisał/a:
no i żeś się wygadała. :padl:

:-P ;-)

Mika napisał/a:

Bartek tez smokowy ale w ciągu dnia mu nie daje, no chyba ze sie rozpłacze ,wieczorem do snu musi mieć ,potem jak zaśnie wypluwa

strusiu 
JakAś takA cichA

Pomogła: 309 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 21:29   

mój od powrotu z Majorki nie używa wogóle :diabel:
w zasadzie zawsze używał tylko do zasypiania, ale w końcu uznałam, że czas to zmienić, a nie chciałam tego robić na wyjeździe, bo za dużo by było dla niego nowości.
Wykorzystałam sposób z jakiegoś forum- wpierw przekłułam smoczek, następnego dnia odcięłam sam czubeczek, następnego znów troszkę odcięłam i sam odrzucił, bo mu "nie smakował" :hihi:

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 21:38   

moje tez sa bezsmokowe, ale Tysia niestety jest kciukowa wiec chyba wolalabym zeby uzywala smoka.
Jak probuje jej podmienic smoka na kciuk to niestety konczy sie wyrzuceniem smoka i tyle.

Nie wiem sama co z tym robic.

Jutro ide z Tysia do lekarza. Temperature wieczorem dostala ponad 38. Niech ja lekarka oslucha bo nie z chce z chorowitkiem zostac na weekend.

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 22:06   

strusiu napisał/a:
wpierw przekłułam smoczek, następnego dnia odcięłam sam czubeczek, następnego znów troszkę odcięłam i sam odrzucił, bo mu "nie smakował" :hihi:

niezły patent :hihi:
marta_gg napisał/a:
Jutro ide z Tysia do lekarza. Temperature wieczorem dostala ponad 38. Niech ja lekarka oslucha bo nie z chce z chorowitkiem zostac na weekend.

pewnie idźcie... będziesz spokojniejsza ;-) oby nic się z tego nie rozwinęło :kciuki:

Odpowiedz do tematu