Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arwenka
Pią 05 Lut, 2010 19:24
Marcowo- kwietniowe rozrabiaki -półtoraroczniaki 2008
Autor Wiadomość
Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 171 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 00:05   Marcowo- kwietniowe rozrabiaki -półtoraroczniaki 2008

:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:

:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:

Tosia i Zuzia [*] ur.11.12 .2008 mama Marti
Tomasz i Cyprianek ur.01.02.2008 mama Regina
Adam ur.15.03 2008 mama Anr
Franciszek ur. 20 .03 2008 mama Amelka
Wiktorek ur. 23.03.2008 mama Strusiu
Martyna & Maciuś ur 24.03.2008 mama Marta gg
Karolinka ur 25.03 2008 mama Babinka
Bartosz ur 05.04 2008 mama Jolie
Dawid ur 05.04.2008 mama Magirelli
Nina ur 07.04.2008 mama Ella
Szymon ur 09.04.2008 mama Amri
Jan ur .09.04.2008 mama Amelie
Patryk 11.04.2008 mama Moninisia
Patrycja ur 12.04 2008 mama Zosia1981
Kacperek ur.15.04.2008 mama Atyde1976
Pawełek ur. 18.04.2008 mama Agiszon
Patrycja ur 29.04.2008 mama Satine

Ostatnio zmieniony przez Jolie Nie 20 Wrz, 2009 08:36, w całości zmieniany 1 raz  

regina 
Mówi cOraz WięcEj

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 259 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 08:03   

melduneczek, pierwsza!!! :clap:

GŁOSUJ NA TWINSY http://www.bobovita.com.p...OTO&sys_id=5003

ella 
JakAś takA cichA

Pomogła: 60 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 08:58   

Witam, druga jestem :tanczy:

Jolie śliczne wejście zrobiłaś! :thanks:

[ Dodano: Nie 20 Wrz, 2009 09:00 ]
Niestety choróbska teraz wszędzie, moja Nina też chora (już o niebo lepiej), klacid musiał jednak zostać podany, i badania pod kątem celiakii odwołane przez tę chorobę, brrr....

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 09:09   

ella napisał/a:
09 09:00 ]
Niestety choróbska teraz wszędzie, moja Nina też chora (już o niebo lepiej), klacid musiał jednak zostać podany

współczuje :cry2: u Nas tez choróbsko oby obyło sie bez antybiotyku , na razie Bartek kicha i gardło ma zaczerwienione , w nocy było chyba najgorzej , budził sie z płaczem co chwila :thumbsdown: , na razie leczymy sie Eurespalem cebionem i wapnem ... nie wiem co jeszcze moge mu podać :niewiem: szczepienia mamy we wtorek , ,pewnie bede musiała przełożc , Najgorsze jest to ze u nas czeka sie na wolny termin do 3 tyg :evil:

ella napisał/a:
Jolie śliczne wejście zrobiłaś! :thanks:

:thanks: :mrgreen:

strusiu 
JakAś takA cichA

Pomogła: 309 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 10:15   

melduję się w gotowości :girl:
Jolie bardzo "dorosłe" te nasze półtoraroczniaczki :wub: :wub: :wub:
piękna wstawka :thumbsup:
u nas szczęśliwie nic się z tej gorączki nie rozwinęło, więc może jednak było to poszczepienne, tym bardziej, że w miejscu wkłucia przez trzy dni był obrzęk i zaczerwienienie :hmmm:

Jaką zabawką lubią się teraz bawić Wasze pociechy? Tygrys od tygodnia ciągle bawi się autkami i garażem. Zjeżdża, wjeżdża, parkuje. Nie sądziłam, że już teraz będzie zainteresowany taką zabawką- myślałam, że jeszcze jest za mały :blush: Muszę namówić jego tatę, że by dokonał stosownego zakupu- we wtorek Młody ma imieniny- dokładnie pół roku po urodzinach :hihi: :hihi: :hihi: i dokładnie w imieniny swego taty :hihi: :hihi: :hihi:

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Pomogła: 86 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 10:26   

i ja sie melduje. :D

piekny początek Jolie naprawdę. kwiaty

strusiu napisał/a:
Jaką zabawką lubią się teraz bawić Wasze pociechy?

u nas Maciu od jakiegos miesiaca albo i dluzej okupuje odkurzacz. Nie ma szans go schowac bo on na okraglo go wyciaga i "odkurza", a Tysia hmmm ogolnie wiaderka i lyzki ale tez swoimi zabaweczkami sie bawi, duzo "czyta".

amri 
JakAś takA cichA

Pomogła: 78 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 10:29   

ja takze sie melduje:)

strusiu napisał/a:
Jaką zabawką lubią się teraz bawić Wasze pociechy? Tygrys od tygodnia ciągle bawi się autkami i garażem. Zjeżdża, wjeżdża, parkuje. Nie sądziłam, że już teraz będzie zainteresowany taką zabawką- myślałam, że jeszcze jest za mały :blush: Muszę namówić jego tatę, że by dokonał stosownego zakupu- we wtorek Młody ma imieniny- dokładnie pół roku po urodzinach :hihi: :hihi: :hihi: i dokładnie w imieniny swego taty :hihi: :hihi: :hihi:

strusiu u nas "bum bum" jest na pierwszym miejscu. Juz od kilku dobrych tygodni. szymek ma sporo malych autek ktore "garazuje" pod komoda(taki mamy dla nich garaz) wogole biega i pokazuje bum bum wszedzie z wozka jak przejezdza szczegolnie duzy, czy jesli mam na koszulce czy nawet na sliniaku(mamy taki w autka( wyciaga i pokazuje bum bum bum bum...). Do tego ciagnie mnie na sile za reke zeby siadac z nim i sie bawic tymi bum bumami....

dziewczyny zdrowka dla dzieci zycze....u nas dzis pieknie ma byc cieplo dzis....

[ Dodano: Nie 20 Wrz, 2009 10:39 ]
marta_gg napisał/a:
u nas Maciu od jakiegos miesiaca albo i dluzej okupuje odkurzacz. Nie ma szans go schowac bo on na okraglo go wyciaga i "odkurza", a Tysia hmmm ogolnie wiaderka i lyzki ale tez swoimi zabaweczkami sie bawi, duzo "czyta".

odkurzacz- u nas tez jest hitem.... maly jak slyszy ze mama bedzie odkurzac to biegnie do pokoju gdzie stoi za dzwiami i prubuje go wtargac wyciaga kabel. A jak wlaczam to wyrywa rure i prubuje odkurzac. Jak mu zabieram to wrzask jest okrutny a wyglada to mniej wiecej tak:

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 16:17   

strusiu napisał/a:
aką zabawką lubią się teraz bawić Wasze pociechy? Tygrys od tygodnia ciągle bawi się autkami

U nas samochodziki tez górują :hihi: , najbardziej młody lubi kolekcje resoraków Emila :-P ,ostatnio jest szał na samochód zdalnie sterowany :wariat: ,w ogole najlepsze zabawki to zabawki starszego brata typu figurki power rangers wydające odgłosy , roboty , itp .
Z takich bardziej dziecinnych zabawek to ostatnio zainspirowały go klocki Duplo Bartuś pięknie sobie z nimi radzi bardzo lubi sobie je składać budować dopasowywać , naprawdę rewelacja, dziecka nie ma na dobre 30 min :thumbsup:

Ostanio dobiła mnie ciotka która w prezecie Bartusiowi dała zabawkę interaktywną :mdleje: kolejny badziew który za 5 min wylądował w kacie :thumbsdown:

amri napisał/a:
Do tego ciagnie mnie na sile za reke zeby siadac z nim i sie bawic tymi bum bumami....

to u mnie Emil ma z tym przechlapane , Bratek non-stop go molestuje zeby sie nim bawił :diabel:

amri, no super masz pomocnika w sprzątaniu :thumbsup: mieszkanie to chyba Ci całe lśni :hahaha:
strusiu napisał/a:
u nas szczęśliwie nic się z tej gorączki nie rozwinęło,

super ;-)

ella 
JakAś takA cichA

Pomogła: 60 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 20:15   

amri napisał/a:
a wyglada to mniej wiecej tak:

jak dorosło wygląda Twój Synek! Jak przedszkolak! I jaka masz pomoc, super!

Nina, podobnie jak Tysia, lubi "czytać", pół godziny kartka po kartce z opowieścią, co i gdzie... poza tym przelewanie wody z butelki do kubka, z kubka do wiaderka, wybieranie wody łyżką z powrotem do kubka.
Absolutnym hitem jest biżuteria, korale, kolczyki, które wiesza sobie na uszach, ma swoje pierścionki, które nosi w swojej torebce, generalnie laluna z niej na całego...
Lubi też kredki, rysuje kurkę, samolot, krowę - wszystkie wygladają tak samo, czyli bazgroty i plątaninki (ale komentarz zawsze ciekawy ;-) ).

Chłopcy, czytam, na pierwszym miejscu stawiają autka, Nina potrafi rozróżnić, czy jest to tusz, czy szminka, ale na samochód stale mówi samolot, i chyba jeszcze nie zajarzyła że są to zupełnie inne pojazdy...mój M aż się boi, co to będzie później ;-)

[ Dodano: Nie 20 Wrz, 2009 20:17 ]
jolie, marta - dzieci macie cudne!

atyde1976 
JakAś takA cichA
mam swoj cud

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 22:29   

meldujemy sie i my :mrgreen: jolie super stronka :clap:

amelka1 
JakAś takA cichA

Pomogła: 210 razy
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 09:23   

melduneczek , :clap:
nie będe oryginalna i napiszę jak wszystkie kobitki że pierwsza strona super :thumbsup:
u nas krolują niepodzielnie kabelki,stare telefony,słuchawki,ogolnie co można ponaciskać ,rozplatywać to dla młodego zabawa, samochodów nie czaji zupełnie,klockow też ,odkurzacz mu bardzo pasuje,nasze laptopy oczywiscie,ogólnie zabawki mogą nie istnieć,jest mały psujek ,robi sajgon w domu razem z psem, ogólnie najlepsza zabawa to z tym moim mastodontem Muchą,są kumplami ,suka go broni i kocha bardzo, może z nią robić wszystko,no prawie.

[ Dodano: Pon 21 Wrz, 2009 09:36 ]
Jolie, mam nadzieję że Bartek lepiej się czuję?

Jolie 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 10:19   

amelka1 napisał/a:
Jolie, mam nadzieję że Bartek lepiej się czuję?

amelko, u Bartusia dziś duza poprawa , przespał pięknie całą noc ,katar zniknął całkowicie no I wogole nie ma juz oznak choroby :mrgreen: aż dziwne ze tak szybko się uleczył ,przecież w sobotę nic nie wskazywało na tak szybka poprawe a wręcz odwrotnie :niewiem: . Moze jednak uda nam jutro zaszczepić :hmmm:

a jak tam u Ciebie , udało Ci sie zebrać mocz Frania do badania ?

amelka1 napisał/a:
nas krolują niepodzielnie kabelki,stare telefony,słuchawki,ogolnie co można ponaciskać ,rozplatywać to dla młodego zabawa,

zamorą u nas sa kabelki :crazy: Bartek jak tylko dorwie jakiś kabel to od razu usiłuje wsadzić go do gniazdka :yikes: ,na szczescie wszytko mam pozabezpieczane ,paluchy non stop tam pchał :thumbsdown:

amelka1 napisał/a:
ogólnie najlepsza zabawa to z tym moim mastodontem Muchą,są kumplami ,suka go broni i kocha bardzo, może z nią robić wszystko,no prawie.

Mucha to fajna psina , jej uroczy pyszczek sama bym wyściskała :wub:

amelka1 
JakAś takA cichA

Pomogła: 210 razy
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 10:50   

Jolie napisał/a:
a jak tam u Ciebie , udało Ci sie zebrać mocz Frania do badania ?
nie,od soboty rano na działce bylismy,dzisiaj kupię pojemniki i zacznę główkować jak zebrać siuśki :yikes: :wariat:
Jolie napisał/a:
Bartek jak tylko dorwie jakiś kabel to od razu usiłuje wsadzić go do gniazdka
ja gniazdka mialam zabezpieczone jakimiś beznadziejnymi zaślepkami ,nie wszystko co się kupi w necie jest dobre, niestety....ale ogólnie jakoś je omija,ale od czasu do czasu paluchy chcę pchać
Jolie napisał/a:
ucha to fajna psina , jej uroczy pyszczek sama bym wyściskała
taaaa, to jak kucyka mieć w domu,czuję się czasem jakbym w stodole mieszkała,taki syf po tym psie,ale dzieciak ma zabawe i suczka zadowolona bo się z nia ktoś bawi

moninisia 
JakAś takA cichA

Pomogła: 69 razy
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 22:41   

też się melduję :)
Jolie pierwsza stronka super!!!!
Amri - pomocnik pierwsza klasa
u nas zawsze na pierwszym miejscu były autka i tak jest do tej pory, do tego laptop, klawiatura - oczywiście ta podłączona do komputera, telefony - chodzi i nawija po swojemu "alo" "cześ" "tatatadadadabababadadada" piłki, pies babci (ładowanie ręki do pyska, lizanie psich zabawek, wyjadanie psiego żarcia, siadanie na psie) i jego miska z wodą - zawsze wylewa, głównie na siebie :mdleje: ostatnio uwielbia bawić się w berka :bieg: , niestety nie ma starszego rodzeństwa :dyszy: aaaa i wózek - ładuje do niego autka i je wozi :hahaha: u znajomych którzy mają córkę z wózka dla lalek wywalił lalkę i woził autka :zeby: i czyta książeczki
Ostatnio zaczął się z nami więcej komunikować pokazując co chce, jak jest głodny, pokazuje na lodówkę i mówi "daj" albo "ce" (chcę) jak zrobił kupę to przyniósł babci krem i pampersa. No i zauważamy że wszystko skubaniec rozumie co się do Niego mówi, wystarczy powiedzieć idziemy do domu, siada w wózku i robi papa, czasem jak jest zmęczony to sam przynosi mi swoją torbę rzeczy do spakowania do torby i siada w wózku robiąc papa.Nawet raz pokazując i mówiąc swoje "bababadadadadatatatabababa" nakablował mi na babcię że nie dała Mu zabawki z komórki :hahaha: Teraz po prostu każdy dzień coś nowego przynosi

Ostatnio zmieniony przez moninisia Pon 21 Wrz, 2009 22:48, w całości zmieniany 1 raz  

anr 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 115 razy
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 22:46   

Melduję się na nowym wątku. Początek stronki super.
U mnie pracy masa. Wieczorem padam, czyli standard od czasu jak zaczął się rok szkolny. Spać się chce, ale musiałam przeczytać co u Was.
Życzę zdrówka dla dzieciaczków. :calus:

Odpowiedz do tematu