Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Angel
Czw 21 Maj, 2009 10:32
Od kubusia do Mikusia-mamuski z drugiej połowy 2006 cz.VIII
Autor Wiadomość
pati_spam1 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 452 razy
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 22:34   

Ania1981 napisał/a:
A mały jeżdzi prubuje pedałowac czy prowadzicie go ???
mały próbuje, choć ostatnio zapal mu minął, ale wsiada na rower, oczywiście w kasku :)

to Alberta rowerek tylko on ma kolorystykę inną (czerwono czarną)
http://cw-p.pl/rower-uniteck-pink-p-875.html

Ania1981 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 65 razy
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 22:38   

Dzieki
Chciałabym znaleśc czas aby spotkac sie z tobą wwawie ale jeśli sie nie uda to w wakacje napewno musimy sie spotkac tymbardziej ze blisko bedziemy i w podobnym terminie.My 20-26 lipca

gruszka 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 63 razy
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 11:07   

Kuba ma podobny rowerek, tez z taka masywną ramą. Niebiesko-pomarańczowy. Do pedałów siega bez problemu, chyba mu nawet podwyższymy siodełko. Na razie postawilismy na nauke panowania nad kierownicą, bez pedałowania. Młody raz chętnie siada, raz się zarzeka, że nie, to róznie bywa. Siodełko nie jest niestety amortyzowane i Gdy tylko jest nierówna nawierzchnia, to Kuba chce od razu zsiadać (za bardzo trzęsie tyłek :-P )
Święta spędzilismy u teściów w Bytowie, razem z moim tatą. Sympatycznie było, choc po 3 dniach juz miałam dosyc. Tam jest zawsze tak głośno (telewizor non stop właczony, tesciu i teściowa -2 przekrzykujące sie gaduły), że ja wracam z głową jak balon i cieszę, że nie mieszkamy z nimi razem :arwena:
Kuba juz zdrowy, poszedł dzis do przedszkola. Najnowszy teks Kubusia:
Czasem młody chce mi włozyc rękę za dekolt, wtedy ja mówię, że tam nie wolno, tam może tylko tata wkładac rękę, Kuba więc woła "tata, kładaj!" buaha

Marynara, jak tam zdrówko Konrada?

marynara 
NieŹle siĘ RozGadałA
esta-esta siostry

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 219 razy
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 23:53   

AgaSobczak napisał/a:
ja osobisci enie wierze w homeo ...dla mnei lek rozrzedzony d o tysiecznych nie dziala. Ale to moje osobiste zdanie
a ja mam inne zdanie bo widze że te leki działają - i na mnie i na Konrada
AgaSobczak napisał/a:
A takie pojawiajace sie i znikajace goraczki to bym szuklal przyczyny...
ale dlaczego? organizm jest najwidoczniej tak silny, że umie sam ( lub z pomoca homeopatii) zwalczyć temperaturę... a przyczyna to albo usuwanie z organizmu alergenów albo rosnące w żółwim tempie szóstki
gruszka napisał/a:
Czasem młody chce mi włozyc rękę za dekolt, wtedy ja mówię, że tam nie wolno, tam może tylko tata wkładac rękę, Kuba więc woła "tata, kładaj!" buaha
:hahaha:
gruszka napisał/a:
Kuba juz zdrowy, poszedł dzis do przedszkola.
:thumbsup:
Konrado tez juz w przedszkolu był a ja pozałatwiałam wszystko to co chciałam bo dzis jeszcze miałam dzień wolnego - tak sie zalatałam że nie spojrzałam na zegarek w odpowiednim czasie i spóżniłam się po odbiór dzieciaka :wstyd: na szczęście jeszcze spał :diabel:
gruszka napisał/a:
jak tam zdrówko Konrada?
zupełnie dobrze :) dziękuję że pytasz :tuli: po temperaturze ani śladu a i od ladnych paru dni miał rączki i buzię jak od innego dziecka !!! tzn. wolne od alergicznych zmian a dziś już wieczorem, po pomidorówie już sa suche placki, poza tym lekki katarek alergiczny

wczoraj spedziliśmy super dzień na działce nad jeziorem Wdzydzkim - uwielbiam tam jezdzić i nigdy nie odmawiam kiedy mnie tam proszą :diabel:
pochwalę się kilkoma fotkami:

usunęłam fotki :diabel:
Ostatnio zmieniony przez marynara Nie 19 Kwi, 2009 22:57, w całości zmieniany 1 raz  

AgaSobczak 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 98 razy
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 08:15   

Oj Marynara - nic nie mam do ciebei ze ty wierzysz w homeo - ja nie.. ale mi chodzi o to aby dodatkowo - jelsi ty sie wspierasz homeo to przy okazji homeo zrobic jakies dodatkowe badania. Ja jestem teraz na etappie badan w kierunku lamblii bo marcyska ma jakies dziwne te kupska a czytajac na forum alergie o tych pasozytach i innnych wiele z nich jest odpowiedzialnych wlasnie za alergie. Mozna dodatkowo zrobic morfologie z rozmazem ktora tez cos juz wykaze...
Na razie jestesmy na etapie podawania leku ktory odbuduje jelitka. Moze sie cos polepszy a jak nie to robimy kal na lamblie.
Mlody mi dostal wysypki pod kolankami :hmmm: :yikes: i tez wstzrymuje sie z nowosciami a przy okazji musze sie przyjrzec jednej zupce z bobowity bo po niej dostal wiec podejrzewam ze tam bylo mleko... Z reszta facet ma apetyt na paoszczegolne potrawy i sie tego bede trzymac i nie wprowadzac wiecej. Czytalam tez ze przetrzymanie dziecka na piersi wylacznie nawet do roku moze zniwelowac objawy alergii!!! Szok... Z reszta tez chyba nei ma uzasadnienia aby taks zybko wproadzac nowosci. Chlopak naje sie jeszcze w zyciu. Apetyt ma jak na razie dobry ... niech wiec je cyca do woli tym bardziej ze na razie jestemw domu. A od czasu do czasu wrzuce mu zupke z ziemniaka i marchwi a jak an arzie wiecej mu nei trzeba. A... po szpinaku i po dyni tez wszystko bylo ok....

gruszka 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 63 razy
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 08:33   

Fajne zdjęcia, marynara. Może teraz ty założysz nowy wątek?

Aga, tylko się cieszyć z apetytu małego faceta. Fakt, na nowości to on jeszcze ma czas.

pati_spam1 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 21:16   

gruszka, Twój Kuba ma niesamowite teksty.

marynara, dobrze że Konrad już zdrów. zdjęcia super, jaki Kinrad już duży chłopak

AgaSobczak, widzę że Ty dalej bujasz się z młodej kupkami :yikes:

A ja dziś młodego mam dość!!! Ja nie wiem diabeł dzisiaj straszny z niego.Ma niezłą "zabawę" bierze wodę w usta i leci do drugiego pokoju i pluje na okno balkonowe, ewentualnie na podłogę :yikes: Druga "zabawa" to ściąganie gaci i latanie nago :yikes: No i teraz doszedł problem z usypianiem, aż go wygoniłam do drugiego pokoju i zasypia sam. Nie wspomnę już o uszczypaniu mnie i ogólnie nie słuchaniu co się do niego mówi. Nie wiem co w to dziecko dziś wstąpiło :mdleje:

Co do świąt to w ogóle ich nie odczułam :mdleje:

marynara 
NieŹle siĘ RozGadałA
esta-esta siostry

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 22:41   

AgaSobczak napisał/a:
Oj Marynara - nic nie mam do ciebei ze ty wierzysz w homeo - ja nie..
ja wiem, ja Cię lubię pomimo tego, że mamy inne zdania w tej kwestii :)
AgaSobczak napisał/a:
przy okazji homeo zrobic jakies dodatkowe badania.
no własnie alergolog nam zleciła te o których piszesz, czyli morfologia, ob i kał
AgaSobczak napisał/a:
Na razie jestesmy na etapie podawania leku ktory odbuduje jelitka
a zdradzisz jak się nazywa bo jestem ciekawa, bo temat "jelitowy" bardzo mnie interesuje...
AgaSobczak napisał/a:
Czytalam tez ze przetrzymanie dziecka na piersi wylacznie nawet do roku moze zniwelowac objawy alergii!!!
wg mnie jest to możliwe tylko i wyłącznie przy diecie matki karmiącej, czyli diecie beznabiałowej i z wyłączeniem podstawowych alergenów czyli kakao, orzechy, miód, seler, pomidor, śledzie, soja, sezam, cytrusy
gruszka napisał/a:
Fajne zdjęcia, marynara.

pati_spam1 napisał/a:
zdjęcia super, jaki Kinrad już duży chłopak
:thanks: :wub:
gruszka napisał/a:
Może teraz ty założysz nowy wątek?
no moge założyć :mysli: chyba wszystkie już zakładałyśmy po kolei :hmmm:
a propos pozostałych mam, to milkicja chyba zupełnie o nas zapomniała :crazy:
Weranda pewnie czyta żeby być na bieżąco :hihi: , mam rację Werandko?
kirsten jakoś podswiadomie rozgrzeszam, bo przy dwójce dzieci ma pewnie pełne ręce roboty i z tego co wiem to jeszcze inne fora zalicza, a u nas tak trochę niezachęcająco nudą wieje na wątku :whistle: :hahaha: ale ja wolę takie nasze tempo niż bym miała pięc stron codziennie nadrabiać :roll:
pati_spam1 napisał/a:
A ja dziś młodego mam dość!!!
podziwiam, że Ty jeszcze nie osiwiałas pociesza uwierz, że ja bym chyba na uspokojenie musiała tony magnezu pochłaniać przy takim żywym dziecku ...

pati_spam1 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 22:58   

marynara napisał/a:
że ja bym chyba na uspokojenie musiała tony magnezu pochłaniać przy takim żywym dziecku ...
czyli mówisz że magnez dobry na nerwy, chyba zakupię jutro, a tak przy okazji, mój młody tak grzebał wczoraj przy siusiaku, że się zadrapał, oczywiście tłumaczenie nic nie dało, skrzyczałam go, zakaz bajek itp a na koniec powiedziałam że będzie go bolało, a on "mamo mało boli" oż mnie wkurzył a jedncześnie rozbroił, więc mu odpowiedział, poczekamy do kąpieli jak mydło się dostanie.Czy Wasi synowie też odkryli już swoją męskość, bo mnie troszkę zaczyna martwić (nie można go na chwilę spuścić z oczu)

marynara 
NieŹle siĘ RozGadałA
esta-esta siostry

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 23:49   

pati_spam1 napisał/a:
czyli mówisz że magnez dobry na nerwy, chyba zakupię jutro,

a jak kawe na dodatek pijasz to zdecydowanie powinnaś

pati_spam1 napisał/a:
Czy Wasi synowie też odkryli już swoją męskość

hmmm.... nie wiem w jakim sensie pytasz.... jak nie daje sobie go umyć, to prosze żeby sam pomajstrował i wtedy trochę sie przygląda i w ogóle ale ja na razi nic niepokojącego nie widzę :mysli:

zapraszam
na brand new wątas:
http://www.babskieforum.p...2973.htm#351569

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi