Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Angel
Czw 21 Maj, 2009 10:31
^^**Październikowo-Listopadowe Berbecie -2007-**^^
Autor Wiadomość
myszkotka 
NieŹle siĘ RozGadałA
TALIBAŃSKA MATKA

Zaproszone osoby: 4
Pomogła: 363 razy
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 20:25   

http://cgi.ebay.co.uk/COS...A1%7C240%3A1318
http://cgi.ebay.co.uk/GRA...A1%7C240%3A1308

w poprzednim poscie nie wiem czemu wcielo te 2 linki :hmmm:

Dla Ciebie moje serce bije tak jak Twoje dla mnie bić zaczęło...

Time 
NieŹle siĘ RozGadałA
Dwa Misie mam!

Pomogła: 561 razy
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 20:38   

Gosiu ten drugi bardziej mi się podoba wizualnie. To teraz pytanie czy wózek dla bliźniaków czy taka dostawka.... musisz pomyśleć co bardziej przyda się małemu.
No właśnie... a jak Wy Misia i ELa planujecie z wózkami to rozwiązać?

monday24 
NieŹle siĘ RozGadałA
MOTOR

Pomogła: 289 razy
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 20:57   

Time napisał/a:
nie mogę tak późno kłaść się spać bo potem liczenie baranów mi nie pomaga. Kijowo nie?

no bardzo kijowo. Ja to obojętnie ile śpię w dzień, jak wieczorem się kładę to od razu zasypiam.
Time napisał/a:
bo ja nie wiem kiedy mu zęby nie idą

ja miałam ten sam problem, bo też nie wiedziałam kiedy Alexowi zęby idą. Tylko co patrzyłam w paszczę to kolejny biały punkcik był.
Time napisał/a:
min. pobyt w szpitalu (np OIOM) w pierwszych dniach życia zamiast spokojny sen u mamusi..

może coś w tym jest, ale ja nie znam takich przypadkow. Albert był na OIOM'ie 3 tygodnie i pięknie sypiał i w dzień przy TV i w nocy. Moej koleżanki syn urodził się 2 miechy przed czasem, też w szpitalu spędził kupę czasu i ze spaniem nie ma problemow. No, ale jak wcześniej napisałam, niektore dzieciaczki są bardziej wrażliwe niż inne.
Time napisał/a:
wczoraj lampkę czerwonego wina wypiłam wieczorem i zrobiona byłam buaha

no tak, ale jak się jest z ludźmi na wychodnym to można więcej wypić i jest ok. Ale jak schodziłam schodami to MM musiał mnie przytrzymać, bo bym się spierdzieliła - pijaczka jedna:)))

[ Dodano: Nie 22 Mar, 2009 21:00 ]
Myszko, no właśnie, a Dawis tak dużo w wozku jeździ, że taki kombajn potrzebujesz? Przecież jak Niespodzianka się urodzi to Dawis już będzie miał 2 lata. To wątpię, że on tak grzecznie w wozku będzie siedział. Tym bardziej, że on to tych żywych dzieci należy. A Ty będziesz tachać ten kombajn ze sobą. Tak uważam.

http://www.pajacyk.pl

Time 
NieŹle siĘ RozGadałA
Dwa Misie mam!

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 21:03   

Młodzież w końcu usnęła...

[ Dodano: Nie 22 Mar, 2009 21:06 ]
monday24 napisał/a:
Ja to obojętnie ile śpię w dzień, jak wieczorem się kładę to od razu zasypiam.
Karolcia ja tak miałam do niedawna, od jakiegoś czasu niestety coś mi się poknociło.
monday24 napisał/a:
może coś w tym jest, ale ja nie znam takich przypadkow

monday24 napisał/a:
ale jak wcześniej napisałam, niektore dzieciaczki są bardziej wrażliwe niż inne
oby nie. JUż zaczynam świrować i szukać przyczyny. Ale mam dosyć. I serce mi pęka jak patrzę na podkrążone oczy małego i jego męki w nocy :padl:
monday24 napisał/a:
pijaczka jedna:)))
i jeszcze jeden i jeszcze raz..... :whistle:

[ Dodano: Nie 22 Mar, 2009 21:09 ]
Karolcia SCOTT'a kupiliście! To dobre rowery! I jak męsko Albert wygląda teraz :wub: A ta fotka Alexa jak patrzy między nogami...sama próbuję młodego tak sfocić :hahaha: fajni są hahahahahaha I chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że baaaaardzo mi się podoba to ostatnie zdjęcie w tej galerii, perspektywa z góry! Brawo!!!! A sam Alex wyszedł wypaśnie na niej...fajne ma chłopak spojrzenie :wub:

marynara 
NieŹle siĘ RozGadałA
esta-esta siostry

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 219 razy
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 22:34   

monday24 napisał/a:
Chodziło mi o odpowiedź na rozruszanie towarzystwa,
:thanks: za wyjasnienie
monday24 napisał/a:
nawaliłam się pięknie
ja po ostatnim moim nawaleniu tez mam dosyć - chyb ajuż na całe życie :sick: naprawdę teraz odrzuca mnie od alkoholu :sick: szklanka piwka i to wsjo :arwena:
Time napisał/a:
jak te noce się nie zmienią to pieprzę - idę do neurologa i niech przebadają małego bo oszaleję
a może spróbuj dac Tobiemu herbatkę z melisy przed snem ?
myszkotka napisał/a:
a to moj bardzo silny synek
a jaki pracowity :thumbsup: oby mu to zostało do końca życia :-P
myszkotka napisał/a:
monday24 napisał/a:
już wiem, że na pewno nie tknę alkoholu, bo dziś umieram
buaha buaha przez tydzien zapomnisz :pijacy:
smiech smiech smiech masz rację myszko - znam takich co własnie maja krótka pamięć :zeby:
Time napisał/a:
Szczypiorek albo żółta fasola - obie rzeczy wydawały mi się pewne :thumbsdown: A nie wiecie może baby moje czy kasza jęczmienna może uczulać? chyba nieeeeee, co? :hmmm:
nosz kurna, nic z tej trójki bym nie podejrzewała ...w sumie to szczypior może byc sypany i te konserwanty mogły być przyczyną, bo fasola to pewnie mrożonka, no nie?
Time napisał/a:
U nas znowu Tobi na brodzie i dłoniach sypnięty
a u nas kosmos: temperatura+kaszel + super czysta skóra !!! wypryski zniknęły !!! jutro lecimy do lekarza i będe się spowiadać czym go faszerowałam - bo oczom nie wierzę, że jest taki gładziutki :wow: :wow: :wow:
myszkotka napisał/a:
bo jak ja mam z czyms takim wsiasc do autobusu?
no własnie a u Was nie trzeba mieć wózka złożonego w autobusie tak jak np. w Szkocji? tam tylko jeden nieskładany wejdzie a resztę rodziców prosi się o złożenie wózka :roll:

[ Dodano: Nie 22 Mar, 2009 22:35 ]
Time napisał/a:
baaaaardzo mi się podoba to ostatnie zdjęcie w tej galerii,
:bieg: :szuka:

[ Dodano: Nie 22 Mar, 2009 22:36 ]
Time napisał/a:
perspektywa z góry! Brawo!!!! A sam Alex wyszedł wypaśnie na niej...fajne ma chłopak spojrzenie :wub:
zgadzam sie z przedmówcą :thumbsup:

renata1 
JakAś takA cichA

Pomogła: 43 razy
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 09:28   

myszkotka napisał/a:
aa mowilam wam ze mam :girl: coreczkke?? oto ona :D

o, jaka slodka Dawisia! :-P
monday24 napisał/a:
podejdź do jakiegoś lekarza, może coś wymyśli.

Time napisał/a:
darza mu się np rozpłakac na śpiocha raz w nocy w momencie gdy dziąsełko przebija ząbek. Ale nie żeby marudzić, płakać non stop czy coś takiego.

to i tak jest dzielny! Wiki nieraz cale dnie jeczy i tylko na rece wola.

Time 
NieŹle siĘ RozGadałA
Dwa Misie mam!

Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 10:26   

Renatka zakładaj nowy wątek! Bo nam baby pisać nie chcą!

Wiecie jakie u nas gradobicie było w nocy :yikes:

Ela 
JakAś takA cichA

Pomogła: 365 razy
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 10:32   

Cytat:
aaa mowilam wam ze mam :girl: coreczkke?? oto ona :D
:buahaha: :buahaha: :buahaha: W sumie nie wiem, która wersja męska czy żeńska bardziej mi się podoba, bo obie do schrupania :wub:
Time napisał/a:
czekam do wyjścia wszystkich trójek i jak te noce się nie zmienią to pieprzę - idę do neurologa i niech przebadają małego bo oszaleję, a Tobiemu sił braknie :thumbsdown:
Basia, u nas pierwsza trójka wyszła w październiku jakoś na poczatku, a ostatnia ze 2 tygodnie temu.... strasznie długo to trwało i od razu zaczęły wychodzić piątki i wszystkie końcówki dziąseł są mięciuteńkie :crazy:
Time napisał/a:
chciałam powiedzieć, że to alternatywa jakaś dla ELi gdyby syn jednak był, ale boję się tak żartować żeby zjebki nie dostać :arwena: :trema: :boisie:
eeeeno ,alternatywea sliczna, ale ja się boję, że gdyby siusiak jednak był to ja bym mu z takiej alternatywy rzeczywistośc zrobiła :trema: :arwena:
Time napisał/a:
dwie widzę pod dziąsełkiem ale nie przebiły się jeszcze, a trzeciej nie widzę ale bania w tym miejscu więc tuż tuż...
no to oby szybciutko wylazły! kciuki
myszkotka napisał/a:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/...em=260377831712 wygralam :yeah: nie bede swirowala ze Iskierka cos nie tak :tanczy:
ale super! :thumbsup:
myszkotka napisał/a:
http://cgi.ebay.co.uk/ABC...A1%7C240%3A1318 co sadzicie o takim rozwiazaniu??
wg mnie na krótko i jakoś mnie nie przekonuje ta non stop zamknięta budka...

myszkotka 
NieŹle siĘ RozGadałA
TALIBAŃSKA MATKA

Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 11:37   

wpadlam na chwileczke bo ciucha na ebaju znowu upatrzylam :wstyd:
co do wozkow, to tu te dlugie kolumbryny sa bardzo popularne..........wiec chyba prowadza sie wygodnie, tyle ze jakie auto bede musiala kupic zeby mi sie to w bagazniku zmiescilo?
a co do tej ''kladki'' to co zrobic gdy starsze dziecko chce spac??

dzis w nocy przebila sie mlodemu gorna prawa 4, ktora wczesniej wogule o sobie znac nie dawala :mysli: a dolne ''gory'' nawet nie drgnely :wariat:

Karolina, jak Di zobaczyl twego mlodego na filmie, jak zupke je to krzyczal DA! DA! znaczy chcial sprobowac :buahaha:

pati_spam1 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 452 razy
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 12:46   

myszkotka napisał/a:
co do wozkow, to tu te dlugie kolumbryny sa bardzo popularne..........wiec chyba prowadza sie wygodnie
przepraszam że się wtrącam na Wasz wątek, znajoma ma taki podwójny wózek peg perego z kierownicą i z tego co wiem to prowadzi się lekką, linki od kierownicy jej kilka razy strzelały ale na gwarancji wszystko wymieniali, poza tym zauważylam że przy krawężnikach trzeba wykazać się niezłą siłą

Ela 
JakAś takA cichA

Pomogła: 365 razy
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 13:34   

Time napisał/a:
a jak Wy Misia i ELa planujecie z wózkami to rozwiązać?
ja wciąz się motam, wózek blizniaczy obok siebie nie wchodzi w rachubę bo się nigdzie nie zmieszczę, a tramwajem nigdzie nie podjadę :crazy: o podstacwe do stania mam skrajne opinie... no ale mam jeszcze trochę czasu to może mi si ę coś rozjasni ;-)
monday24 napisał/a:
Albert był na OIOM'ie 3 tygodnie
o moj Boże, a co jemu było????
Time napisał/a:
Wiecie jakie u nas gradobicie było w nocy :yikes:
u nas piździło tak, że mnie obudzilo, ale nie padało i nie pada :clap:
pati_spam1 napisał/a:
poza tym zauważylam że przy krawężnikach trzeba wykazać się niezłą siłą
no to jest wasnie powd, dla ktrego one u mnie odpadaj... jakođ nie wzobraam sobie podnosyenia ponad 40 kg na kazdym krawęzniku, czy wnoszenia go na chocby dwa schodki gdyby nie było podjazdu...

myszkotka 
NieŹle siĘ RozGadałA
TALIBAŃSKA MATKA

Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 17:55   

Ela napisał/a:
jakođ nie wzobraam sobie podnosyenia ponad 40 kg na kazdym krawęzniku, czy wnoszenia go na chocby dwa schodki gdyby nie było podjazdu...
gadalam z polka ktora ma ten wozek i mowi ze jest lekki :yikes: prowadzic mozna jedna reka jak zwykly, ona ma wersje ze z tylu jest miejsce dla niemowlaczka, a z przodu dla starszaka. z tymi schodami to masz racje Eluś... UK tak mnie rozpiescilo pod tym wzgledem, ze jak bylam w PL to oczekiwalam ze kierowca obnizy mi autobus jak wsiadalam z wozkiem, co to jest rzecza zupelnie naturalna, nawet gdy wsiadasz bez wozka ale masz pelno siatek czy jestes staruszkiem, a w PL wiadomo :wariat:

pati_spam1 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 452 razy
Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 20:19   

myszkotka napisał/a:
ona ma wersje ze z tylu jest miejsce dla niemowlaczka, a z przodu dla starszaka.
to tak samo jak w wersji mojej kumpeli, i rzeczywiście prowadzi się fajnie ale krawężniki masakra, zwłaszcza jak starszak siedzi na przodzie, no i nie bardzo widać co starsze może kombinować :diabel:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi