Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Angel
Czw 21 Maj, 2009 10:29
Październikowo-listopadowe rozrabiaki - 2007
Autor Wiadomość
Ela 
JakAś takA cichA

Pomogła: 365 razy
Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 00:21   

Time napisał/a:
Ela, nie o to chodzi, że np. zostawiając dziecko na kilka godzin u teściów nie chce mi się nim zajmować :thumbsdown:
ależ ja tego nie powiedziałam :yikes: Zreszta chyba sama wiesz z rpozmów na gg, że czasami mi brakuje kogos komu mogłabym podrzucić Ele na godzine czy dwie by coś załatwić... stąd nie bardzo rozumiem :blink:
Time napisał/a:
Zresztą powiedz mi Eluś czym się różni Twoja chęć znalezienia żłobka czy innego miejsca gdzie na parę godzin mała mogłaby pójść od np. dnia malucha z babcią?
hahaha, tym, że ja w tym czasie musiałabym sioedzieć na korytarzu, bo nie opłacałoby mi się tachać 3 czy 4 kilosy w jedna by od razu wracać po otworzeniu drzwi :buahaha:
Time napisał/a:
A kwestia urlopu wychowawczego i opieki i bycia całą dla dziecka..... uważam, że daję małemu bardzo dużo, może na mnie zawsze liczyć i ofiarowanie mu i sobie paru godzin rozmaitości nie robi ze mnie gorszej matki :thumbsdown:
:yikes:
Time napisał/a:
muszę napisać oświadczenie że nie zaszczepię, odeślą tą informację do sanepidu i z nimi będę już rozmawiać potem....
mam nadzieję, że uda ci się wywalczyc, to co chcesz kciuki
kaska0404 napisał/a:
Łuki pije z kubka kapka mleko soki wode itp
a jesli chodzi o smoka to nie używamy
czyli juz oficjalnie sukces? :clap: :clap:
kaska0404 napisał/a:
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
janusz robi remont u swoich rodziców
i nie załozył zaślepek na kaloryfer dziadek otworzył okno
i termostat póścił zalani sa wszyscy az po parter
a my musimy zapłacić za szkody bo dziadki ubezpieczenia nie mieli
:evil: :evil:
mieszkania zalane
jedno tylko farba do kupienia biała i kolor
a reszta tapety i kasetony, tapety i farby
matko ale to bedzie koszt :cry2: :cry2:
osz kurna mać..... strasznie współczuję.... tuli tuli
monday24 napisał/a:
I wydaje mi się Eluś, że jakbyś miała taką możliwość zostawiania Eluszki to NA PEWNO byś z niej skorzystała
owszem i nie raz to stwierdzałam, równiez na tym forum.
monday24 napisał/a:
A, że nie możesz to musisz inaczej to tłumaczyć.
:yikes: :yikes: Monday, przepraszam, ale to że ja czy Misia mamy inne zdanie i wolimy pewne rzeczy załatwiać same, znaczy że jesteśmy... no nie wiem... inne, gorsze, czyt nie mam pojęcia jakie???? Cały mój wywód zaczął się od waszej krytyki dla decyzji Misi. Co absolutnie nie zonacza, że mi przeszkadza, że ktos inny postepuje inaczej niz ja. Ani nie krytykuję ani nie osądzam. każdy z nas wychowuje swoje dzieci po swojemu i ma do tego pełne prawo. To samo dotyczy podawania słodyczy, szczepienia, chodzenia w czapce, spacerowania z dzieckiem zimą czy w końcu podrzucania dzieci dziadkom / przyjaciołom / sąsiadom / komukolwiek komu się ufa.
A zagłębiając temat - to tak: mając kogos komu podrzuciłabym Ele zrobiłabym to w kilku sytuacjach - moich wizyty u lekarza która non stop przekładam i wizyt w marketach w szczycie zarażeń. I jeszcze ew. na czas planowanego od dawna malowania. To wszystko. Więc teraz co? Znaczy jestem nadopiekuńcza? Klaustrofobiczna? czy spaczam dziecku psychike, bo z nim cały czas jestem?
pewnie zaraz napiszecie, że mnie ponuioslo itd, ale mam to w nosie - to kolejna sytuacja, w której jak ktoś ma inne podejście do czegos, to jest od razu afera i stwierdzenia, które - przynajmniej we mnie - budzą poczucie winy, ze kogoś uraziłam, choć po prostu wyrażałam swoją odrębną opinię. jezeli obraziłam - przepraszam, nie miałam takiego zamiaru.
Time napisał/a:
ale już mądra jestem i jak wsadzę go do wody i siusia to podstawiam nocnik, a potem chwilę posiedzi i zaczyna stękać i mówić "beeeeee" to szybko obok wanienki pod prysznicem stawiam nocnik i młody rzeźbi. I tak od kilku dni chłopak daje radę :dudu:
no to rewelacja! :clap: :clap:
Time napisał/a:
monday24 napisał/a:
Wręcz przeciwnie - dlatego, że je kocham najmocniej na świecie wychodzę
tak właśnie czuję. Nie robię tego tylko dla siebie ale i dla dziecka. Ale tak myśląc jeszcze o tym - może nasze różne punkty widzenia wynikają też z tego, że my mamy musimy nauczyć się tego by odciąć pępowinkę trochę i dać sobie powiedzieć, że mimo iż nasze dzieci potrzebują nas jak powietrza to przeżyją już same trochę.
znaczy - rozumując waszym tokiem - nie odcięłam pępowiny, i na dodatek krzywdzę własne dziecko...
Dobranoc

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi