Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arwenka
Pią 05 Lut, 2010 19:24
Roczniaki jesień-zima 2008!!!
Autor Wiadomość
madziunia:) 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 181 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 10:16   

kaoma2 napisał/a:
http://wiadomosci.onet.pl...1,kioskart.html

:cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
Boże że takie rzeczy się muszą dziać na świecie :cry2: :cry2:
kochała i przytulała swoje dzieci no ciekawe :patyk: :bicz: :zly:
oszczędzać...ok moge zrozumieć ale żeby w taki sposób? :yikes: żeby dziecku jeść nie dawać :yikes:
:placze: :placze:
oburzające :cry2:

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Zaproszone osoby: 6
Pomogła: 62 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 10:29   

kirsten napisał/a:
na bezsenność

:yikes: przy dzieciach ...........niemozliwe

Celesta napisał/a:
, nogi ma posiniaczone, tak ją pielęgniarka przyciskała do stołu.

kurva jedna zeby ja pogielo!!!!!!!!!!

co do reportazu o glodzonym dziecku to nastepne kurvisko nie dac jej jesc az zdechnie suka
brak slow!!!! kiedys w niemczech ylo tez ze dziecko glodzili zmarlo a [rzy sekcji zwlok wyszlo ze jadlo wlasne wlosy z glodu :yikes:

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Pomogła: 73 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 10:43   

Celesta napisał/a:
Wklejam to, co pisałam wczoraj na staraczkach o naszym pobycie w szpitalu

czytałyśmy wczoraj :tak: , najważniejsze, że już to za Wami, tylko Kiniaczka szkoda, bo się tyle nastresowała :cry2: tuli
Celesta napisał/a:
Ciezko noc za nami, dziecko wciąż w stresie. Przwinąć sie nie daje

pociesza pociesza ..po takim badaniu, niestety ale i ból przy siusianiu może odczuwać jeszcze na drugi dzień... :thumbsdown: :cry2:
Celesta napisał/a:
Relcia ma operację dopiero w poniedziałek

:thumbsdown: :cry2: :cry2: :cry2:
Celesta napisał/a:
Kaoma, niezły łobuziak z Oliwci. Moja to tez tak czasem. Coś się upatrzy, podbiegnie, zabierze i ucieka, taka sroczka

:nie: :nie: :uff:
Celesta napisał/a:
kaoma2, czytałam ten tekst, miałam go nawet wkeić, ale w końcu zrezygnowałam, bo aż skóra cierpnie jak się to czyta

aż trudno uwierzyć, że takie rzeczy się dzieją..... :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 10:53 ]
madziunia:) napisał/a:
Boże że takie rzeczy się muszą dziać na świecie

:cry2: :cry2: :cry2:
Magda napisał/a:
kurva jedna zeby ja pogielo

Magda napisał/a:
nastepne kurvisko nie dac jej jesc az zdechnie suka

:yikes: :boisie: :boisie:
masz racje, tylko tak to można skomentować!!!!! :zly: :zly: :zly: :zly: :cry2: :cry2: :cry2:

kirsten 
NieŹle siĘ RozGadałA
mama Kuby i Piotrka

Pomogła: 146 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 10:58   

Magda napisał/a:
przy dzieciach ...........niemozliwe

a jednak, o 20 padam z nóg i ledwo na oczy patrzę, kadę się o róznych porach, ale konczy sie na wierceniu, przekręcaniu z boku na bok, zasypiam tak dobrze koło 2 może, a tak to przerywane i czuwajace drzemki, śpię może do 6, a w miedzyczasie wstaję z 5-6 razy, a to do Kuby, a to na siku, a to bo niewygodnie, ogólnie to od jakiegoś czasu śpię tak koło 4-5 godzin. A dziećmi zająć sie trzeba, w domu ogarnąć, ugotować. Jak mąż wraca z pracy to juz tylko kąpanie dzieciaków i kładzenie do łóżka. A mi się normalnie wyć chce, tak bez powodu, chodzę i popłakuję, załamka.

aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 534 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 11:14   

montenia napisał/a:
Aniolka zamowilas z tej strony kalendarze? Wczoraj przyszly do moich rodzico :wub: . Rodzice zachwyceni byli :wub:

tak! Już wysłali mi wzór na maila! Super! :wub: :wub: :wub:
kaoma2 napisał/a:
Ania, i co, znalazłaś juz koszulę dla Igorka?? :hihi:

tak0 od naszej kasi0404 kupuję! :thumbsup:
kaoma2 napisał/a:
no Oliwka złapała z łazienki paczkę z podpaskami..powędrowała sobie do kuchni i...rzuciła te podpaski na kuchenkę ..a tam gotował się makaron, jak weszłam to juz zaczynały się palić!!!!! :yikes: :yikes: ..dosłownie kilka sekund to trwało!!! smród odrazu- bo to sztuczne tworzywo!!! no mówię Wam tak sie zdenerwowałam, aż się poryczałam.... :crazy:

Matko Aśka! Dobrze,że taka paląca podpaska na nią nie spadła albo co! I że sie kuchnia nie zajęła! :trema: :boisie:
agnessal napisał/a:
dziś z Igą na kontroli byłam - ma żaświadczenie do żłobka - ale puszczę ja dopiero w poniedziałek ::>:

ja ostatnio padam na twarz... :zemdlal: i nawet w domu przy kompie nie siedziałam w tym tygodniu.... :arwena:

pociesza dobrze,że zdrówko wróciło! :calus:
agnessal napisał/a:
Iga znów zaczęła jeść... tylko, że teraz chyba nadrabia zaległości w jedzeniu... :yikes: :mdleje: :mdleje:
:hura: :hura: :hura: :thumbsup:
Cytat:
a my po kolejnej nie przespanej nocy :ziew: moze ta bedzie spokojniejsza

zęby?.... :hmmm:
Cytat:
Na dodatek znowu cierpię na bezsenność, ciągle niewyspana jestem.

bidulko Ty.... :cry2: pociesza
Celesta napisał/a:
Ciezko noc za nami, dziecko wciąż w stresie. Przwinąć sie nie daje.

ma teraz uraz przez idiotkę! :zly: :zly: :zly: :zly:
Asia- ten artukuł? Jak tak można! Co za pizda jedna,zeby dzieci tak potraktować i doprowadzić do śmierci! Tak samo jej zrobić-kurwie jednej! :zly: :zly: :zly: :zly: :bicz: :bicz: :bicz:

[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 11:31 ]
kirsten napisał/a:
śpię może do 6, a w miedzyczasie wstaję z 5-6 razy, a to do Kuby, a to na siku, a to bo niewygodnie, ogólnie to od jakiegoś czasu śpię tak koło 4-5 godzin. A dziećmi zająć sie trzeba, w domu ogarnąć, ugotować. Jak mąż wraca z pracy to juz tylko kąpanie dzieciaków i kładzenie do łóżka. A mi się normalnie wyć chce, tak bez powodu, chodzę i popłakuję, załamka.

kochana ty już chyba w depresję z tego zmęczenia popadasz.... :smutny:
A mąż co na to? :crazy: pociesza

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 13:14   

kirsten napisał/a:
A dziećmi zająć sie trzeba, w domu ogarnąć, ugotować. Jak mąż wraca z pracy to juz tylko kąpanie dzieciaków i kładzenie do łóżka. A mi się normalnie wyć chce, tak bez powodu, chodzę i popłakuję, załamka.

pociesza pociesza to nie bez powodu..poprosytu taki okres depresyjny teraz...no i Twoim przypadku- zmęczenie i niewyspanie, to razem się łączy i taka właśnie reakcja... pociesza :calus:
aniolka napisał/a:
tak0 od naszej kasi0404 kupuję

a coś...gdzieś....słyszałam :hahaha: :thumbsup:
aniolka napisał/a:
Matko Aśka! Dobrze,że taka paląca podpaska na nią nie spadła albo co! I że sie kuchnia nie zajęła

ech...już nawet nie wspominaj...to była nowa, nie otwarta jeszcze paczka z podpaskami- zajęła się w ułamku sekundy...ja ją odrazu pod zlew i wodą leję, a to się dalej paliło!!!!! :yikes: a smrodu tyle, że szok!!! Oliwka też się przestraszyła, płakać zaczęła.... :blush: to moja wina, bo tej kuchni nie zamknęłam...no ale wiedziałam, że niunia za mną idzie, .......a tu masz!!!...przed ukończeniem roczku jeszcze by chałupę spaliła.... ::>: ::>: ::>:
aniolka napisał/a:
Asia- ten artukuł? Jak tak można! Co za pizda jedna,zeby dzieci tak potraktować i doprowadzić do śmierci! Tak samo jej zrobić-kurwie jednej!

..nom, a ona jeszcze mówi, że dzieci baaardzo kocha.... :zly: :zly: :zly: co to dzieciątko czuć musiało, jak tak całymi dniami samo, głodne płakało... :cry2: :cry2:

Celesta 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 318 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 13:47   

kirsten, ja tez bardzo źle sypiam w nocy. Nie mam w ogóle fazy snu głębokiego. I ciągle jestem zmęczona. I łąpie dołek za dołkiem. Tez myśle nad tym, jak z tego wyjść. Nie mówiąc o tym, ze dobija mnie codzienność, która jest każdego dnia taka sma. Nie zrozumcie mnie źle, kocham moje dziecko, uwielbiam się z nia bawić i zajmować nią, ale codziennie robię to samo i czuję zmęczenie materiału. Ja chce lata!

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 13:58   

Celesta napisał/a:
Nie mówiąc o tym, ze dobija mnie codzienność, która jest każdego dnia taka sma
ja włąsnie dlatego zdecydowąłam sie wrócić do pracy, bo już nie wytrzynywałam.

[/url]

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 14:00   

Celesta napisał/a:
Tez myśle nad tym, jak z tego wyjść. Nie mówiąc o tym, ze dobija mnie codzienność, która jest każdego dnia taka sma. Nie zrozumcie mnie źle, kocham moje dziecko, uwielbiam się z nia bawić i zajmować nią, ale codziennie robię to samo i czuję zmęczenie materiału. Ja chce lata!

Dorotko, ja Cię doskonale rozumiem...wszystko na czas, posiłki..gotowanie, pranie...drzemki...czas zabawy, to wszystko takie samo każdego dnia, ...a czasmi człowiek chciałby gdzieś się wyrwać, gdzieś tak między ludzi...no wiesz o co mi chodzi? ja też tak mam i jeszcze teraz takie długie wieczory, nawet po południu na spacer nie da rady wyjść, bo szybko ciemno się robi :thumbsdown: ...a Ty jeszcze spać nie możesz, to i zmęczenie, niewyspanie- to wszystko się kumuluje :thumbsdown: :calus:

[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 14:01 ]
Ines_ka napisał/a:
ja włąsnie dlatego zdecydowąłam sie wrócić do pracy, bo już nie wytrzynywałam

:hihi: ..no teraz to juz pewno tak szybko nie wrócisz, co?? :whistle: :hihi:

[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 14:02 ]
łobuz mój wstał! lecę na spacerek, bo zaraz ciemnoi się zrobi.... :bieg: :papa:

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 14:08   

Aniolka o jaki kalendarz chodzi ??jakis fajny??

kristen idz do lekarza bo szkoda nocy na krecenie sie moze cos ci poradzi ,a bralas juz jakies tabletki na spanie??

Celesta moze ty masz depresje i powinnas wprowadzic jakies zmiany w swoim zyciu.

U nas noc dzis podobna do poprzednich choc musze poweidziec ze troche lepije ale tez cyrkowal zaraz sprawdze mu dziasla nie wiem jak ale jakosc sprobuje.
Bylam dzis na zakupac w galerii SAMA bez rodzinki kupilam sobie buty spodnie bluzkie i Fabianowi troche ciuchow mezowi prezent na mikolaja dla Kuby mam juz prezent na urodziny tylko na mikolaja musze dokupic i dla Fabianna na mikolaja tez jeszcze nie mam nic

Zjemy obiad i idziemy gdzis polazic w galerii dzis jakis zespol gra i musze do smyka isc wymienic spiosszki jedne bo sa akurat i wezme troche wieksze takie fajne swiateczne motywy

Ostatnio zmieniony przez Magda Pią 27 Lis, 2009 14:36, w całości zmieniany 1 raz  

Celesta 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 318 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 14:12   

Magda, nie mam depresji, rozmawiałam z koleżanką psycholog. Ja zawsze bardzo intensywnie pracowałam, po kilkanasnie godzin poza domem. A potem ciąża i leżenie plackiem, teraz siedzenie w domu. Szok dla mojej psychiki

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 14:37   

Celesta napisał/a:
A potem ciąża i leżenie plackiem, teraz siedzenie w domu. Szok dla mojej psychiki

pociesza i co postanawisz z tym zrobic??

kirsten 
NieŹle siĘ RozGadałA
mama Kuby i Piotrka

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 16:47   

aniolka napisał/a:
kochana ty już chyba w depresję z tego zmęczenia popadasz....
A mąż co na to?

no trochę sie o tę depresję boję, bo jakbym miała wrócić do leków to chyba jakąś opiekunkę bym musiała zatrudnić.
A mąż? Wraca z pracy o 18, kąpie Kubę i zaczyna się narzekanie, że tu go boli, tu mu strzyka, to zmęczony, to wkurzony, aż sie czasem słuchać nie chce, więc co mu będę jeszcze dupę zawracać swoimi problemami. Mówiłam mu że sie boję o swoje zdrowie psychiczne, widzi że jakaś taka niekoniecznie jestem, to zamiast pocieszyć to mnie jeszcze wkurza. Doszło do tego, że sprzątam mieszkanie w piątek, żeby w sobotę nie wkurzać się że mi nie pomaga.

[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 16:52 ]
Magda napisał/a:
kristen idz do lekarza bo szkoda nocy na krecenie sie moze cos ci poradzi ,a bralas juz jakies tabletki na spanie??

no niestety tak, i teraz przy dzieciach nie mogłabym ich raczej brać, a właściwie bałabym się

Wybrałam sie na długaśny spacer bo było ciepławo, oczywiście nagle zrobiło sie zimno a my daleko od domu, no ale chociaż do łazienki dywanik kupiłam. Najgorsze że Piotrek spał dzis tylko 40 minut bo przecież na spacerze nie zaśnie. Teraz padnięta jestem, ale nie ma nawet jak odpocząć, bo z oka spuścić nie można.

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 125 razy
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 17:14   

Kirsten, Wiem co czujesz.Jakbym czytala o sobie :cry2: . niestety, zadne leki na mnie nie dzialaja. Jak wezme to po pol godziny, chce mi sie tak spac, ze sie przewracam. Klade sie i kuzwa spac nie moge conajmniej prze 2-3 godziny :zemdlal:
Magda, super sa te kalendarze. Do nas juz dotarly. Piekne sa :wub:

żuczek-[*] 5tc- 14.03.2010

kirsten 
NieŹle siĘ RozGadałA
mama Kuby i Piotrka

Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 18:04   

montenia napisał/a:
niestety, zadne leki na mnie nie dzialaja

no jak leczyłam depresję to brałam Zolpic, ale on jest bardzo silny, działanie 100%, 8h bitego snu czy chcesz czy nie i zero świadomej reakcji na cokolwiek.

montenia napisał/a:
Klade sie i kuzwa spac nie moge conajmniej prze 2-3 godziny

no to jest właśnie najgorsze.
I czuje ze czasem w dzień jakbym sie położyła to bym zasneła, ale wtedy niestety nie można spać.

[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 18:05 ]
Właśnie mąż z pracy wrócił.
Dzieciaki pokąpane, położone, Kuba bajka włączona. Niech sam sobie jeść zrobi jak głodny, mi się już nic nie chce, no może poza wyciem.

Odpowiedz do tematu