Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Sob 14 Lis, 2009 20:09
hej, u nas dzis dziwne popołudnie. Mówię dziwne bo byłyśmy na dworze bo ładna pogoda, przyszłyśmy i Alka dostała gorączki i nie wiem czemu. Nic jej po za ta gorączką nie ma nie wiem od czego to moze być.
Najpierw miała 37,7 po pół godzinie 38,3 ( a w uchu 38,5) podałam jej ibufen, po pół godzinie spadło do 37,7
Gdy położyłam ją spać zasnęła normalnie, zmierzyłam temperaturę a tu 38,8
nie wiem co jest grane.
Po 15 minutach znów zmierzyłam (dalej jak śpi) to 37,9
hej, u nas dzis dziwne popołudnie. Mówię dziwne bo byłyśmy na dworze bo ładna pogoda, przyszłyśmy i Alka dostała gorączki i nie wiem czemu. Nic jej po za ta gorączką nie ma nie wiem od czego to moze być.
Najpierw miała 37,7 po pół godzinie 38,3 ( a w uchu 38,5) podałam jej ibufen, po pół godzinie spadło do 37,7
Gdy położyłam ją spać zasnęła normalnie, zmierzyłam temperaturę a tu 38,8
nie wiem co jest grane.
Po 15 minutach znów zmierzyłam (dalej jak śpi) to 37,9
Jula po południu też miała 38 ale ona na bank od Kuby złapała (on był chory), mnie od wczoraj też coś męczy (ja wprawdzie nie mam temperatury 37) ale źle się czuje, m. z nosa leci, więc myśle, że jakiś wirus lata w powietrzu
[ Dodano: Sob 14 Lis, 2009 20:18 ]
wogóle miałam Was pytać, szczepicie dzieci przeciw grypie tej zwykłej i jak będzie szczepionka przeciw świńskiej?
to ja najpierw foty wstawię z wizyty dzisiejszej Kasiuni z rodziną.
Z mężem Kasi- Jackiem. jak widać Paulina zaaprobowała wujka
i z moim mężem:
to teraz mogę się zameldować i idę nadrabiać.
[ Dodano: Sob 14 Lis, 2009 20:34 ]
jak tu zdjęciowo na wątku
wszystkie dzieciaczki piękne niesamowicie, a bliźniaki jakie fajne, Laura taka dziewczęca a Philip taki przystojniak mały. śliczne będą dzieciaczki na bank!!
Oskar i Jula z Kubusiem też piękni. i Alutka rozkoszna. no nie ma co- dzieciaczki się nam udały!!!
a jak fajnie dobie Piotruś u nas poszalał. a jaką minę miała Paulina, taka dezaprobata w oczach, bo ktoś jej zabawki rusza. i zazdrośnik mały z niej rośnie, nie dała mi Piotrusia na ręce wziąć, bo ryk był od razu. mój mąż też mógł tylko dwoje na raz trzymać, samego Piotrka nie.
Wysłany: Sob 14 Lis, 2009 20:49
lwica1978 napisał/a:
Jula po południu też miała 38 ale ona na bank od Kuby złapała (on był chory), mnie od wczoraj też coś męczy (ja wprawdzie nie mam temperatury 37) ale źle się czuje, m. z nosa leci, więc myśle, że jakiś wirus lata w powietrzu
ale u nas nikt nie jest chory, nikt się źle nie czuje, Alicja też nie ma rzadnych innych objawów, ani katar ani kaszel tak po prostu z nikąd pojawiła sie ta gorączka
magdarum1 napisał/a:
to ja najpierw foty wstawię z wizyty dzisiejszej Kasiuni z rodziną.
ale super dzieciaczki superowe
ale gdzie mamusie ?
magdarum1 napisał/a:
i zazdrośnik mały z niej rośnie, nie dała mi Piotrusia na ręce wziąć, bo ryk był od razu
ale u nas nikt nie jest chory, nikt się źle nie czuje, Alicja też nie ma rzadnych innych objawów, ani katar ani kaszel tak po prostu z nikąd pojawiła sie ta gorączka
Jula narazie też nie (z dwa, trzy razy kichnęła) a tak nic ale jest dosyć marudna i jedzenie wchodzi jej dość średnio a u Juli to zawsze pierwszy obiaw choroby
magdarum1, dzieciaczki słodkie i właśnie gdzie mamusie?
madziunia:), a Ala prezechodziła trzydniówkę już?? Bo taka wysoka temperatura z jednocześnie normalnym zachowaniem wskazuje na trzydniówkę. Ale to się może okazać dopiero w poniedziałek - wtorek jak gorączka minie i wysypka wyskoczy
Wysłany: Nie 15 Lis, 2009 11:14
Ines_ka napisał/a:
madziunia:), a Ala prezechodziła trzydniówkę już?? Bo taka wysoka temperatura z jednocześnie normalnym zachowaniem wskazuje na trzydniówkę. Ale to się może okazać dopiero w poniedziałek - wtorek jak gorączka minie i wysypka wyskoczy
nie jeszcze nigdy nic takiego nie miała. Od razu pomyślałam o trzydniówce.
Tak dzis temperature dalej jest, nieco niższa bo 38,3
Ale zachowuje sie normalnie, nic jej nie ma po za tą gorączką.
może rzeczywiście to ta trzydniówka, u nas na bank m. coś przyniósł do mi też z nosa dzisiaj zaczęło lecieć
madziunia:), oby to trzydniówka była!!!
i witam niedzielnie, niedawno od teściowej przyszywanej wróciłam. kurcze, nie jest prawdziwą babcią Pauliny a znów jej dała 50 zł. to dodałam 20 i na mikołaja córka moja lalę z biedronki dostanie
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum