Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
— Paulo Coelho
[ Dodano: Pią 04 Gru, 2009 12:25 ]
Ale dzisiaj jazdę z Gabryśkiem miałam
Byliśmy na pobieraniu krwi, bo w środę idziemy do alergologa i ma zleconą morfologię i badanie kału.
Wszystko było ok, do momentu aż się do niego pielęgniarka nie odezwała - płacz, darcie pisk, wyrywanie się... Przy samym pobieraniu krwi wił mi się jak żmija w rękach, ledwo go utrzymać mogłam. Potem szybko z nim wyszłam na korytarz, ale przez to, że mi się wyrywał, to nie przytrzymałam mu dobrze gazika w miejscy wkłucia i poleciało mu trochę krwi Pielęgniarki zaczęły panikować, że dziecko krwawi i podleciały żeby mi chusteczki dać, a ten jak je zobaczył - znowu w pisk na cały korytarz Załamka normalnie Szybko się uspo0koił, poszliśmy do łazienki się umyć, bo ja całe ręce we krwi, on też, zapłakany, zasmarkany...
Potem ubrałam go i postawiłam przy wózku, a ten coś dojrzał i jak nie zaczni pędzić, biegiem... i się potknął o własne nogi Tylko zadudniło jak zarył buźką o posadzkę... I znowu pisk... Jak go podnosiłam, to tylko się modliłam, żeby nosa nie złamał albo zębów nie wybił... Całe szczęście nic się nie stało, ale gdzieś wargę przeciął, więc znowu pełno krwi
Normalnie koszmar jakiś
rutka1234, jakbym czytała o niedawnym pobieraniu krwi u Kini. Straszne to ejst, ze dzieciaczki musza takie coś przechodzić. Bo jak wytłumaczyć, ze trzeba? Poza tym pobieranie krwi dla nikogo nie ejst przyjemne. Bidulek Gabrysiek rutka, ściskam mocno
Celesta, właśnie najgorsze jest to, że tak małemu dziecku nie da się wytłumaczyć, po co się tak robi A swoją drogą Gabrysiek to taka "boidupa" i on się strasznie obcych boi i nie lubi, gdy ktoś nieznajomy się do niego zbliży, nie mówić już o dotknięciu
Córki mam bardziej odważne
Dorotko, a Kingusia w podpisie boska
[ Dodano: Pią 04 Gru, 2009 13:05 ]
Ja dzisiaj się urlopuję i w przyszłym tygodniu mam 3 dni wolnego Fajnie jest pobyć troszkę w domku I Anielka tak się cieszy
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum