pierwsze bakterie wyszły jej w zeszłym roku w październiku i co jakiś czas jej coś w tym moczu wyskakuje i praktycznie za każdym razem sama jej to badanie moczu robiłam, po badaniu, jak zaniosłam wynik to pediatra zalecała leczenie, nigdy nam nie dała skierowania do nefrologa, więc sama Jule zapisałam do nefrologa, prywatnie
nigdy nam nie dała skierowania do nefrologa, więc sama Jule zapisałam do nefrologa, prywatnie
no jasny gwint... co za kraj...
wkurzyłam się dziś na tą pogodę za oknem i po pracy pojechałyśmy z Pauliną do galerii handlowej do ccc i kupiłam jej buty zimowe. co to ma być, żeby moje dziecko na dwór nawet w wózku wyjść nie mogło bo nie ma w czym!!!
kupiłam guffo za 49,99 i mam spokój. zaraz poszukam modelu to Wam pokażę,.
Hej Dziewczynki
Całe szczęście z moją Mamą wszystko w porządku, jest zdrowa
Dziękuję za kciuki
My wczoraj 3 godziny lataliśmy po sklepach za butami dla Anieli Albo nie było rozmiaru, albo ceny kosmiczne Ale w końcu udało nam się coś wybrać
Werka ostatnio masakrycznie marudna się zrobiła popołudniami - tylko by na rękach siedziała.
Znów cała trójka ma katar, a Werka jeszcze kaszleć zaczyna, a nawet ostatnio na pole nie wychodziły, bo pogoda paskudna lwica1978, po furaginie powinno jej szybko przejść
Ja już powoli zaczynam się martwić, bo Bliźniaki nadal same bez trzymania nie chodzą, a już przecież niedługo skończą 15 miesięcy...
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:23
myszka 81 napisał/a:
jeszcze trochę i pełne uzębienie nasze dzieciaki będą mnieć
u nas stanęło na 5 sztukach i dalej nic nie widać wiec spokojnie jeszcze trochę
Julian chyba dalej ma tylko 2 jedyneczki dolne wiec spokojnie
lwica1978 napisał/a:
pierwsze bakterie wyszły jej w zeszłym roku w październiku i co jakiś czas jej coś w tym moczu wyskakuje i praktycznie za każdym razem sama jej to badanie moczu robiłam, po badaniu, jak zaniosłam wynik to pediatra zalecała leczenie, nigdy nam nie dała skierowania do nefrologa, więc sama Jule zapisałam do nefrologa, prywatnie
i dobrze zrobiłaś
magdarum1 napisał/a:
kupiłam guffo za 49,99
ja też chyba będę musiała się za niedługo rozglądać, troche ponad miesiąc temu kupiłam jej jesienne a teraz już pora na zimowe bo taka pogoda
rutka1234 napisał/a:
rutka1234 napisał/a:
Ja już powoli zaczynam się martwić, bo Bliźniaki nadal same bez trzymania nie chodzą, a już przecież niedługo skończą 15 miesięcy...
nie martw się, moja ma 14 miesiecy i też sama nie chodzi, bez trzymania ani rusz dalej sie rehabilitujemy niby postępy są ale Ala dalej ma nóżki słabe nie umi swojego ciężaru ciała na nich utrzymać rehabilitanci mówią żeby się nie martwic wiec na razie sie nie martwię. Jak będzie miała 18 miesięcy i nie bedzie chodzic to wtedy sie zacznę martwić, ale myśle że do tego nie dojdzie.
Twoje są "dwa" więc moga trochę wolniej "dochodzić" do tego ale na pewno zaczną same biegać Jeszcze sie w życiu nachodzą
magdarum1 napisał/a:
takie buty mam dla Pauliny
bardzo fajne.
A czy one mają w środku profilowane czy są płaskie? Takie wybrzuszenie mają ?
to dobrze
rutka1234 napisał/a:
lwica1978, po furaginie powinno jej szybko przejść
przejść jej przejdzie, tylko wkurzam się, bo pediatrzy zwalają wszystko na zęby, a jak zrobie badanie moczu to zlecą leczenie i juz i jak się wcześniej pytałam o nefrologa dziecięcego to podobno w Pile nie ma a jest, doszukałam się lekarki do której sama kiedyś chodziłam. Ja jako dziecko też często miałam bakterie w moczu i odmiedniczkowe zapalenie nerek i przez to jedną miedniczkę przy nerce mam nie czynna i moje nerki całkiem normalnie nie pracują przez to. Zapalenie w nerkach to jest ukryta chorba i czasem tylko w badaniach moczu może coś wyjść.
rutka1234 napisał/a:
jak kiedyś Madziuni cytowałam ksiązkę o rozwoju dziecka i tam pisało, że dzieci mogą zacząc chodzić same nawet dopiero w 18miesiącu, więc spokojnie
magdarum1, butki śliczne, ja już też dla Juli kupiłam, u nas w Pepco, w przecenie za 25zł
Ostatnio zmieniony przez lwica1978 Czw 15 Paź, 2009 20:38, w całości zmieniany 1 raz
o jakiś czas jej coś w tym moczu wyskakuje i praktycznie za każdym razem sama jej to badanie moczu robiłam, po badaniu, jak zaniosłam wynik to pediatra zalecała leczenie, nigdy nam nie dała skierowania do nefrologa, więc sama Jule zapisałam do nefrologa, prywatnie
kurcze przecież z takimi częstymi zakażeniami to koniecznei do nefrologa trzeba iść. Ja bym pediatrę zmieniła.
kurcze przecież z takimi częstymi zakażeniami to koniecznei do nefrologa trzeba iść. Ja bym pediatrę zmieniła.
u nas to specjalnie nie ma na kogo, bo ta druga z przychodni jest jeszcze gorsza niż ta do której normanie chodzimy
Ja jej badanie moczu robie tak co 2miesiące, teraz miałyśmy dłuzszą przerwe (4mieś.) bo w ostatnich dwóch badaniach miała czysto aż żałuje, że jej tego badania szybciej nie zrobiłam
witam mniałam zamówić kombinezon na alegro ale znalazłam u nas na mieście fajny za 75zł alaska jest super i buty taż kupiłam za 45zł kozaczki i mały super w nich się czuje chodzi jak stary jutro może wkleję jakieś fotki
lwica1978 napisał/a:
jak kiedyś Madziuni cytowałam ksiązkę o rozwoju dziecka i tam pisało, że dzieci mogą zacząc chodzić same nawet dopiero w 18miesiącu, więc spokojnie
też to czytałam ;nie wszystkie dzieci muszą chodzić już ,a nic się nie stanie jak zaczną później ,a swoją drogą przynajmniej nie musicie biegać za nimi i gadać niewolno jak wszystko z szaf ściągają i uciekają przy tym .
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 22:03
myszka 81 napisał/a:
a swoją drogą przynajmniej nie musicie biegać za nimi i gadać niewolno jak wszystko z szaf ściągają i uciekają przy tym .
moja nie chodzi a i tak to robi, nie wolno to ja chyba ze 100 razy gadam na dzień jak nie więcej a Alka i tak nie słucha, z mebli wszystko ściąga i ucieka tyle ża na czworaka ale szybko jej to idzie
u nas to specjalnie nie ma na kogo, bo ta druga z przychodni jest jeszcze gorsza niż ta do której normanie chodzimy
Ja jej badanie moczu robie tak co 2miesiące, teraz miałyśmy dłuzszą przerwe (4mieś.) bo w ostatnich dwóch badaniach miała czysto aż żałuje, że jej tego badania szybciej nie zrobiłam
wiesz, my z Hanią jestesmy pod opieką nefrloga (wada wrodzona nerek) i mamy zalecenie robić jej posiew co 2 - 3 miesące.
moja nie chodzi a i tak to robi, nie wolno to ja chyba ze 100 razy gadam na dzień jak nie więcej a Alka i tak nie słucha, z mebli wszystko ściąga i ucieka tyle ża na czworaka ale szybko jej to idzie
spryciula
Oskar też broi i tylko ryczy jak coś się mu nie da co chce ,bierze na litość ja jestem nie ugięta choć nie zawsze ale mąż mu wszystko pozwala dotykać brać i nie słucha nic mnie jak mówię że nie ma go tyle na ręcach nosić bo ma nogi i sam niech chodzi przecież umnie , a potem skutki są takie że uwiesi się na nogę i wyciąga ręce by go wziąść jak tylko mu się nudzi i potrawi ryczek krzyczeć by dopiąć swego masakra
wiesz, my z Hanią jestesmy pod opieką nefrloga (wada wrodzona nerek) i mamy zalecenie robić jej posiew co 2 - 3 miesące.
tylko u nas w normalnej państwowej przychodni czy w szpitalu nie ma nigdzie nefrologa, jest w prywatnej przychodni (w środe idziemy, 90zł wizyta) i wcześniej jak pytałam pediatre o nefrologa to mówiła, że nie ma, jest prywatnie ale do tej prywatnej przychodni, nikt z naszych lekarzy nie da Ci kontaktu, a ja poprostu poszukałam po nazwisku tą babkę nefrologa, bo ja do niej kiedyś chodziłam, nie wiedziałam czy ona wogóle jeszcze przyjmuje i czy takie maluchy jak Jula, zobaczymy co ona powie, a Juli w posiewach wychodziły bakterie 10 do 4 i wtedy nawet antybiogramu nie robią bo leczyć zaczyna się teoretycznie dopiero od 10 do 6, wszystkie badania moczu i posiewy sama jej robie, bez skierowania od pediatry
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum