montenia, od czwartku gdzieć....ale to sie tak stopniowo pojawiało -z dnia na dzien coraz więcej
W ma nas zarejestrowac dzisiaj i teściowa pójdzie ze mną
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2522
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 10:56
ja czytałam dziś w gazecie jak rozpoznać trzydniówkę u dziecka.
zacytuję z gazety:
"najpierw pojawia sie kilkudniowa wysoka gorączka w trakcie której mogą wystąpić drgawki.
Następnie na twarzy i tułowiu pojawia się drobna grudkowo-plamista wysypka która ustępuje po kolejnych kilku dniach.
Objawom tym towarzyszyć mogą: biegunka, wykwity grudkowe w gardle czy powiększenie węzłów chłonnych. "
wszystkie dzieci mają inaczej u nas była tem.37,3 dwa dni a na trzeci wysypka ale mało tego i bladawa tagże nasz przebieg był bardzo łagodny także nie mam pojęcia jak inni mają.
A z tego co czytałam to tak jak ty mówisz madziunia:),
może to trzydniówka jak będą blednąć to napewno to a tymbardziej że nie swędzi ale że tak długo biegunka a może i trzydniówka i zęby bo u nas też to razem się zbiegło przy górnych jedynkach
A dziąsła jak zaczerwienione napuchnięte?
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum