Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arwenka
Pią 05 Lut, 2010 19:24
Rozgadane mamy sierpniowo - wrześniowe 2008 cz. 26
Autor Wiadomość
Madzialenna 
NieŹle siĘ RozGadałA
zośka

Pomogła: 617 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 13:47   

Alma77, :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Miłoszek jest przesliczny

ta wysypka Go nie swędzi ani nic. Na trzydniówke to za mała temp chyba i tylko jeden dzień. I dzisiaj nadal ma ale ja mam wrażenie,ż ejakby bledsze te krostki. W każdym razie wracam do scisłej diety. Nawet Sinlac wprowadzam zamiast mleka

MOJE żYCIE

Alma77 
JakAś takA cichA
serduszkowa mama

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 16:13   

Madzialenna, jak mój Miłek trzydniówkę przechodził, to też miał tylko jeden dzien wysoką gorączkę, ale taką że prawie 40 stopni! No i na koniec wyskoczyły te czerwone plamki, na brzuszku, tułowiu i nóżkach, ale na główce nie miał... Kurcze, ciekawe co na to jutro wam lekarz powie... :hmmm:

http://change.menelgame.pl/change_please/8661336/

Madzialenna 
NieŹle siĘ RozGadałA
zośka

Pomogła: 617 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 16:47   

Alma77, zobaczymy :crazy:
a ile te wysypka trwa?

MOJE żYCIE

lwica1978 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Juli

Pomogła: 131 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 17:56   

Alma77, ale słodziaczek z tego Twojego synka

Madzialennaciekawa jestem co Wam lekarz powie, z ta trzydniówką różnie bywa, wiec może to to, trzymam kciuki żeby Julkowi to szybko zeszło

rutka1234 
NieŹle siĘ RozGadałA
Zakręcona Mamuśka

Pomogła: 315 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 18:07   

Alma77, witaj :wave:
Z Miłoszka prawdziwy słodziak :wub:
Noemi napisał/a:
No to sie zaczelo..... :girl: teraz to sie nabiegasz, za chwilke Wercia do Gabrysia dolaczy i zacznie sie jazda bez trzymanki
:hahaha:
magdarum1 napisał/a:
a ja znów do szpitala dziś do młodego, mamusia nie przyjedzie na pewno, bo pytałam smsem rano. noż cholera mnie już trzaska... ja pomijam to, że Gabryś już nosi Paulinowe pampki, mimo tego, że nie ten rozmiar (3 używa), ale jego przytulać trzeba, głaskać, rozmawiać!!!!
:cry2: :cry2: :cry2:

magdarum1 
Ta to Ma gaDane

Pomogła: 381 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 18:44   

córka ma odwyk od telewizora. z nianią nie ogląda wcale a jak ja przychodzę z pracy to by chciała teletubisie non stop. a w końcu ileż można??? a Wasze dzieciaczki dużo oglądają?

lwica1978 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Juli

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 19:06   

rutka1234 napisał/a:
magdarum1 napisał/a:
a ja znów do szpitala dziś do młodego, mamusia nie przyjedzie na pewno, bo pytałam smsem rano. noż cholera mnie już trzaska... ja pomijam to, że Gabryś już nosi Paulinowe pampki, mimo tego, że nie ten rozmiar (3 używa), ale jego przytulać trzeba, głaskać, rozmawiać!!!!
jakoś mi to umknęło na poprzedniej stronie, głupia baba po prostu i biedne dziecko

magdarum1 napisał/a:
córka ma odwyk od telewizora. z nianią nie ogląda wcale a jak ja przychodzę z pracy to by chciała teletubisie non stop. a w końcu ileż można??? a Wasze dzieciaczki dużo oglądają?
różnie do południa jak Kuby nie ma to nie ogląda, gorzej jak Kuba jest, dla niego bajki to mogły by non stop lecieć a Juli narazie wystarcza muzyka z płyt czy z radia

magdarum1 
Ta to Ma gaDane

Pomogła: 381 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:12   

lwica1978 napisał/a:
różnie do południa jak Kuby nie ma to nie ogląda, gorzej jak Kuba jest, dla niego bajki to mogły by non stop lecieć a Juli narazie wystarcza muzyka z płyt czy z radia

to całkiem w normie. córka moja z rozpaczy poszła wcześnie spać. ja też uciekam poczytać, spokojnej nocy!!

Alma77 
JakAś takA cichA
serduszkowa mama

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:14   

Madzialenna napisał/a:
a ile te wysypka trwa?

bardzo krótko, niecałe 2 dni

magdarum1 napisał/a:
a Wasze dzieciaczki dużo oglądają?

coż, mój ogląda, bo inaczej nic bym zrobić nie mogła... taki teleman sie z niego zrobił, że jak dorwie piloty, to kieruje w stronę TV i próbuje włączyć :mrgreen: chyba po tatusiu to ma, bo mój M jak z pracy wróci to tez od razu TV włącza :crazy:

[ Dodano: Pon 02 Lis, 2009 20:16 ]
Dzięki kobitki za komplementy pod adresem Miłka :wub: :wub: :wub:

Mały już śpi, ostatnio szybko pada, nie wiem, może jeszcze dokońca się na ten nowy czas nie przestawił... :hmmm: po kapieli jak mu kaszę daję, to nawet 3 minut nie ma jak już śpi, no i oczywiście prawie nic nie wypija dlatego muszę go później dokarmiać :crazy:

lwica1978 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Juli

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:17   

byłam dzisiaj w Tesco i widziałam masę zabawek (już chyba tak na święta) w fajnych cenach i wiem już co Juli na gwiazdkę kupię, taką zabawkową kuchnię, coś podobnego (nie wiem czy w tej tescowej są garnki) http://www.allegro.pl/ite...i_naczynia.html za 39,99, było też sporo samochodów, klocków

[ Dodano: Pon 02 Lis, 2009 20:19 ]
Alma77 napisał/a:
Mały już śpi, ostatnio szybko pada, nie wiem, może jeszcze dokońca się na ten nowy czas nie przestawił... po kapieli jak mu kaszę daję, to nawet 3 minut nie ma jak już śpi, no i oczywiście prawie nic nie wypija dlatego muszę go później dokarmiać
to dobrze :D przynajmniej masz więcej czasu dla siebie

madziunia:) 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 181 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:44   

Alma przepraszam że taka ciekawska jestem :wstyd: ale chciałabym zapytać bo pisałaś że Miłoszek był wcześniej w rodzinie zastępczej...a co z tego biologicznymi rodzicami ? i jak to sie stało że właśnie Miłoszek zagościł u Was na stałe? znaczy że akurat on a nie ktoś inny ?
magdarum1 napisał/a:

moja malutko, ogólnie u nas prawie cały czas telewizor jest włączony w ciągu dnia wiec jak chce to zerka (przeważnie jak jest reklama z dziećmi bądź jak muzyka jest) ale to tylko na chwilę, bajki ja nie interesują.
lwica1978 napisał/a:
wiem już co Juli na gwiazdkę kupię, taką zabawkową kuchnię

oo super :thumbsup:

PS. Lwica mail poszedł możesz dodać fotki na 1 stronkę.

Noemi 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 299 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:49   

Cytat:

moje wcale, tylko na laptopie kroliczka titou (piosenke) czasami im wlaczam- uwielbiaja

Alma77 
JakAś takA cichA
serduszkowa mama

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:53   

lwica1978, fajna ta kuchenka :thumbsup: a dla chłopaków coś fajnego widziałaś? Też już myślę nad prezentem gwiazdkowym dla Młodego :hmmm:

madziunia:) napisał/a:
Alma przepraszam że taka ciekawska jestem :wstyd:

nic nie szkodzi, ja nie mam problemu z opowiadaniem o naszej adopcji, bo to była najlepsza decyzja w naszym życiu no i zaowocowała takim cudem jakim jest nasz Misiek :wub:
Jego matka biologiczna została pozbawiona praw rodzicielskich, gdyż nie potrafiła się dzieckiem zająć, policja złapała ją pijaną z 6 msc Miłoszkiem :cry2: Podobno Mały był niedożywiony i zaniedbany jak trafił do rodziny zastępczej :cry2: mój biedny syneczek... Tam przebywał 4 msc, aż do czasu rozprawy sądowej o odebranie jego matce biologicznej praw rodzicielskich. Wyobraźcie sobie, że ona go tam ani razu nie odwiedziła :evil: No ale jej pech, stal się naszym szczęściem i mimo wszystko jestem jej wdzięczna, że urodziła to dziecko, nie zostawiła gdzieś na śmietniku na śmierć... Po prostu kobieta nie dała sobie rady, coś jej w zyciu nie wyszło... A my teraz możemy się cieszyć cudownym rodzicielstwem :clap: Ale zanim to nastąpiło, musieliśmy przejść masę szkoleń w ośrodku adopcyjnym, badania psychologiczne i dostać kwalifikację na rodziców adopcyjnych. To ośrodek adopcyjny wybrał nam dziecko i złożył propozycję adopcji, a my się zgodziliśmy właśnie na Miłoszka. Ośrodki na podstawie przeprowadzonych badan i wywiadów, dobierają dzieci do przyszłych rodziców adopcyjnych.
Wiem, że niektórzy jeszcze czasami myślą, iż to jest tak, że jedzie sie do domu dziecka i wybiera sobie tam któreś dziecko jak w super markecie ;-) , ale to nie prawda, teraz wszystko jest zorganizowane i mniej przypadkowe.

Noemi 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 299 razy
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:54   

lwica1978 napisał/a:
wiem już co Juli na gwiazdkę kupię, taką zabawkową kuchnię

tez planuje zakup kuchni dla Laury, u kuzyna to zawsze sie tym bawi- bierze lyzeczki i miesza w garnuszkach

[ Dodano: Pon 02 Lis, 2009 20:56 ]
Alma77,

Jak to dobrze ze Miloszek trafil do was i bedzie mogl wychowywac sie w kochajacej i szczesliwej rodzinie

[ Dodano: Pon 02 Lis, 2009 20:59 ]
Alma77,

a robiliscie szkolenie Pride? czy jakies inne?

lwica1978 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Juli

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 21:06   

madziunia:) napisał/a:
PS. Lwica mail poszedł możesz dodać fotki na 1 stronkę.
dzięki Madziunia już wstawiłam zdjęcia

Alma77 napisał/a:
dla chłopaków coś fajnego widziałaś? Też już myślę nad prezentem gwiazdkowym dla Młodego
było dużo fajnych samochodów z klockami, klocki w pudełkach, dla Kuby podobał mi się zdalnie sterowany robot

Alma77 napisał/a:
No ale jej pech, stal się naszym szczęściem i mimo wszystko jestem jej wdzięczna, że urodziła to dziecko, nie zostawiła gdzieś na śmietniku na śmierć...
macie ślicznego i Waszego synka

Alma77 napisał/a:
To ośrodek adopcyjny wybrał nam dziecko i złożył propozycję adopcji, a my się zgodziliśmy właśnie na Miłoszka. Ośrodki na podstawie przeprowadzonych badan i wywiadów, dobierają dzieci do przyszłych rodziców adopcyjnych.
nie wiedziałam ale myślę, że tak jest lepiej i dla dziecka i dla rodziców

Odpowiedz do tematu