a macie może sprawdzony przepis na pizzę taką do piekarnika zwykłego?
Ja robie taka:
50 dkg maki
3 dkg drozdzy
300 ml letniej wody
lyzeczka soli
make przesiac do miski na srodku zrobic wglebienie i rozkruszc drozdze, zalac je odrobina wody i delikatnie wymieszac. Wierzch drozdzy oproszyc maka, miske przykryc sciereczka i odstawic na 20 minut. Dodac reszte wody i sol, zagniesc ciasto, zostawic na poltorej godziny do wyrosniecia.
Na wierzch dodatkie wedlug uznania: cebula, pomidory, szynka, pieczarki ser.
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 20:22
Madzialenna napisał/a:
Madziunia to Ty tez lekko nie masz z usypianiem
niby nie ale póki karmie piersia to nie przeszkadza mi to. Alicja w dzień zawsze zaśnie przy cycku (śpi tylko raz czasami dwa razy) wiec to nie problem, wieczorami też przeważnie tak zasypia niekiedy tylko zdarza sie kilka razy w miesiacu że muszę ja wozić w wózku i jak zaśnie odkładam ja do łóżeczka i śpi w łóżeczku, tylko moment zaśnięcia, niekiedy possie pierś 3 razy i juz śpi...zależy jaki ma dzień.
Kasienka 29 napisał/a:
U nas pomogło zasunięcie zasłon (ciężkich i ciemnych)
u nas bardziej przy zaśnięciu o 20 pomogło teraz latem kiedy jasno jeszcze na dworze.
Madzialenna napisał/a:
Tylko ja chciałam,żeby On samodzielny był
jeszcze ma czas na samodzielność, nauczy się
rutka1234 napisał/a:
Brzmią baaardzo smakowicie
oj baaardzo smakowicie, moje ulubione składniki ser i pieczarki
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum