Pomogła: 171 razy Wiek: 33 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 918 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 11:43 Wiosenne roczniaki 2008 i marcowo-kwietniowe Mamusie
Zapraszam na kolejna edycje naszych pogaduszek
Nasze kochane roczniaki i ich mamusie
Tosia i Zuzia [*] ur.11.12 .2008 mama Marti
Tomasz i Cyprianek ur.01.02.2008 mama Regina
Adam ur.15.03 2008 mama Anr
Franciszek ur. 20 .03 2008 mama Amelka
Wiktorek ur. 23.03.2008 mama Strusiu
Martyna & Maciuś ur 24.03.2008 mama Marta_gg
Karolinka ur 25.03 2008 mama Babinka
Bartosz ur 05.04 2008 mama Jolie
Dawid ur 05.04.2008 mama Magirelli
Nina ur 07.04.2008 mama Ella
Szymon ur 09.04.2008 mama Amri
Jan ur .09.04.2008 mama Amelie
Patryk 11.04.2008 mama Moninisia
Patrycja ur 12.04 2008 mama Zosia1981
Kacperek ur.15.04.2008 mama Atyde1976
Pawełek ur. 18.04.2008 mama Agiszon
Patrycja ur 29.04.2008 mama Satine
Ostatnio zmieniony przez Jolie Czw 12 Mar, 2009 11:38, w całości zmieniany 1 raz
mielismy isc na spacerek ale malutki tak marudzil, ze musialam go dac do lozeczka gdzie sobie zasnal....
Chyba te dolne trojki sa bardzo blisko, bo od 3 rano maly poplakiwal, wiercil sie praktycznie nei spalismy i przez to wstaolismy obydwoje o 10 i maly juz padl....obudzi sie to sie przewietrzymy........
anr napisał/a:
Jeśli chodzi owózki,tomy z naszego x landeraa jesteśmy bardzo zadowoleni, ale chciałam na wyjazdy parasolkę i wybrałam na roczek od dziadków coneco saturn.
my wlasnie takze wogole jak narazie nie widze potrzeby innego wozka, jest na tyle zgrabny i lekki by wlozyc go do naszego combi...narzie odpuszczam ten temat, po drugie wydatkow nigdy za malo....
[quote="anr"]Dziewczyny, która z Was pracuje? Jak Wy godzicie pracę, dziecko, gotowanie, sprzątanie i jeszcze spotykanie się na necie? Ja muszę to jakoś pogodzić, bo nie chcę się z Wami rozstawać.
ja narzie jestem na wychowawczym, ale pomagam mamie przy firmie(robie cala ksiegowosc, zusy itp)...do pracy waracam ale na jesien...wtedy bedzie ciezej cos skrobnac, ale wszystko sie da....wiele dziewczyn z forum pracuje i skrobie od czasu do czasu....
anr napisał/a:
A tak wogle, to chodzi mi po głowie 2 dziecko
ja chyba do matek polek nie naleze wystarcza mi moj szymcio, o drugim jesli wogole pomysle to dopiero za pare dobrych lat....
Pomogła: 86 razy Wiek: 38 Dołączyła: 11 Paź 2007 Posty: 1030 Skąd: Jelenia Gora
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 13:49
melduje sie druga.
Ja szukam pracy bo finansowo u nas ostatnio srednio. Musze znalesc taka zeby po oplaceniu opiekunki jeszcze mi cos na zycie zostalo, w innym wypadku to sie mija z celem.
A ciezko u nas o prace jak cholera.
O wozku to bedziemy myslec gdzies na przelomie lata i jesieni.
Teraz za 2 tygodnie jedziemy do Warszawy do tesciow to mam nadzieje gdzies podjechac i obejrzec na zywo kilka modeli.
Pomogła: 115 razy Dołączyła: 21 Paź 2007 Posty: 589
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 13:55
amelka1, odpisałam na poprzednim wątku.
Nie wiem jak Wasze dzieciaczki, ale mój to niejadek. Ile razy dajecie mleko i po ile ml? Czy jest jeszcze u nas mama, która karmi piersią?
[ Dodano: Sro 11 Mar, 2009 13:59 ]
A oto mój synek
anr, matko ,Adaś wyglada na tych zdjęciach jakby miał 2,3 lata ,powaga piekny chłopak,będzie maił powodzenie u płci przeciwnej
anr napisał/a:
Nie wiem jak Wasze dzieciaczki, ale mój to niejadek. Ile razy dajecie mleko i po ile ml
mój też niejadek,zjada od 400 do 700 mleka i deser,zupka raz na tydzień,duzo sokow, ogolnie pije dużo mleka i soków
anr, napisała
haha ja od razu sadzałam go ze zdjętą pieluchą i każde siku nagradzałam brawami, a on dodatkowo cieszy się z melodyjki. Zawsze go sadzam po przebudzeniu, a później mniej więcej co 2h. Mam nadzieję, że mając 1,5 roku będzie już wołał. Czasami uda mu się też zrobić kupkę w nocnik. Jestem z niego dumna
Pomogła: 86 razy Wiek: 38 Dołączyła: 11 Paź 2007 Posty: 1030 Skąd: Jelenia Gora
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 15:02
nie amelko ja robilam
szlag mnie dzisiaj trafia bo nie wiem czemu nie moge zacytowac Waszych wypowiedzi bo mi nie widzi zaznaczonego tekstu.
Jedyne co to moge zaznaczyc calosc i potem wycinac ale to mordega
[ Dodano: Sro 11 Mar, 2009 15:16 ]
dziewczyny zastanawiam sie nad tym pchaczem LITTLE TIKES tylko martwi mnie to ze nie ma na Allegro zadnych uzywanych. Fisher Price sa wiec moze to oznaczac ze LT nie przezywaja nauki chodzenia?? Jak myslicie??
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 18:09
amri napisał/a:
te dolne trojki sa bardzo blisko, bo od 3 rano maly poplakiwal, wiercil sie praktycznie nei spalismy i przez to wstaolismy obydwoje o 10 i maly juz padl
U nas te trójki to tragedia nie wiem co jest ze tak długo nie chcą sie przebić
anr napisał/a:
Nie wiem jak Wasze dzieciaczki, ale mój to niejadek
Mój może nie niejadek , bo apetyt ma dobry ,je wszystko co mu dam ,ale od ur. słabo przybiera na wadze , taka już jego uroda ,przed wczoraj jak go ważyłam to ważył 9,100
anr napisał/a:
Ile razy dajecie mleko i po ile ml?
Bartek mleko pije 2 razy raz przed po południową drzemka i na noc tak po 180 ml
amelka1 napisał/a:
,zjada od 400 do 700 mleka
ale ładnie ci pije mleczko , a przecież był czas ze juz prawie zrezygnował marta_gg, śliczne Maluchy w podpisie , tak słodko wyglądają ze chetnie by je schrupała anr, twój Adas to juz taki kawaler ze szok , bardzo dorosło wygląda , na co najmniej na 2 latka hihi świetny chłopczyk
marta_gg napisał/a:
dziewczyny zastanawiam sie nad tym pchaczem LITTLE TIKES tylko martwi mnie to ze nie ma na Allegro zadnych uzywanych. Fisher Price sa wiec moze to oznaczac ze LT nie przezywaja nauki chodzenia?? Jak myslicie??
nie mam zielonego pojecia
a to kilka fotek mojego komandosa kaskadera , ... słuchajcie najlepsze jest to ze odkąd ma go na głowie to w ogóle się juz nie przewraca
Pomogła: 115 razy Dołączyła: 21 Paź 2007 Posty: 589
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 18:34
marta_gg napisał/a:
anr cudny ten Twoj Adas naprawde. I te wloski
włoski już miał 3 razy obcinane.
amelka1 napisał/a:
wyglada na tych zdjęciach jakby miał 2,3 lata
wiele osób tak mówi
amelka1 napisał/a:
zjada od 400 do 700 mleka i
mój dziennie zjada ok.400 ml mleka-mało marta_gg, my mamy pchacza fisher price jest fajny
Jolie, super wygląda w tym kasku. Mój tyle razy poleciał do tyłu na głowę z takim hukiem, że poprostu bałam się, czy wstrząśnienia mózgu nie będzie. Na szczęście już mu to minęło.
amelka1, Franio super wygląda w tej czapce
marta_gg, dzieciaczki super. Ale Ci zazdroszczę, że masz chłopca i dziewczynkę. Tak mi się marzy...
Nie wiem jaka różnica wiekowa między dziećmi jest najlepsza. Ja to chciałabym już, ale z 2 str. chciałabym aktywnie spędzić wakacje z synkiem i być jeszcze tylko dla niego.
Wysłany: Sro 11 Mar, 2009 18:49
anr napisał/a:
Mój tyle razy poleciał do tyłu na głowę z takim hukiem, że poprostu bałam się, czy wstrząśnienia mózgu nie będzie. Na szczęście już mu to minęło.
no własnie po to go kupiłam zeby zapobiegać takim urazom głowki, mi się słabo robiło jak słyszałam huk od uderzenia w podłogę . no ciekawe jak długo mu posłuży
anr napisał/a:
mój dziennie zjada ok.400 ml mleka-mało
moj jeszcze mniej wypija , ale za to zjada duzo innych produktów mlecznych .
anr napisał/a:
Nie wiem jaka różnica wiekowa między dziećmi jest najlepsza. Ja to chciałabym już, ale z 2 str. chciałabym aktywnie spędzić wakacje z synkiem i być jeszcze tylko dla niego.
jak dla mnie 3-4 latka tak zeby starsze było juz w pełni samodzielne , ale niektóre Mamuśki wolą rok po roku
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum