Pomogła: 12 razy Wiek: 34 Dołączyła: 21 Paź 2007 Posty: 79 Skąd: Berlin
Wysłany: Sro 02 Wrz, 2009 16:16
ja wlasnie ogorkowa zjadlam z gotowanym udkiem - baardzo bylo dobre !!
a tez Bigos z cukinia tez musze sprubowac - chyba to malo kaloryczne przyda sie, bo jestem na dietce a jak ten bigosik sie robi ? i mozna zamiast cukini dac cos innego ?
to jest leczo i do tego jest konieczna cukinia, może być z mięsem np kiełbaską lub bez
i dajesz na początku mięso, potem warzywa (pomidor, papryka, cebula) na końcu cukinia pokrojona w kostki (jak jest młoda to ze skórą a jak nieco starsza to lepiej obrać) i doprawiasz jak lubisz
u nas dziś "Szczury na patyku"czyli pierś zkurczaka zamarynowanan w musztardzie francuskiej i rozyjskiej oleju i ziołach prowasallskich do tego frytki i surówka z kapusty pekińskiej ogórka pomodora pora i sosu z knorra
Kurcze Madzialenna nie doczytałam Twojej odpowiedzi i zrobiłam sama dziś obiad, Stanowczo stwierdziłam po tym, ze w ostatnich 4 miesiącach ciązy nie powinno się robić obiadów ... dobrze, ze S w pracy
Ale następnym razem jak będziesz miała rosół to się z Hanią wpraszamy )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum