Wysłany: Czw 22 Maj, 2008 08:47 Co dziś mamy na obiad????
Witam
Tak sobie mysle ze nie raz brak nam weny twórczej iw pomysle na obiad.
W tym temacie mozemy podzielić sie tym co dzis jemy na obiad i pomozemy kolezanka co nie mają pomysłu>
Ja dzisiaj mam krokiety z pieczrakami cebólka martadela i serkiem żółtym .Niezwykle prosto je sie robi wygladaja super a smakuja mHHHHHH
Ja napiszę co wczoraj wczoraj miałam na obiad- chińszczyznę-, bo dziś idziemy do rodziców na wyżerkę
A moją chińszczyznę robię tak.
Kupuję w Biedronce mrożonkę Mieszanka chińska i przygotowuję ją na patelni zgodnie z przepisem na pakowaniu. Do tego podsmażam piersi kurczaka, pokrojone w kostkę i wcześniej na godzinę odstawione w takiej marynacie: sól, pieprz, papryka słodka, curry i sos sojowy.
Do wszystkiego gotuję ryż i paluszki lizać
przyda się przyda i to jak bo mi już pomysłów brakuje.Ja na obiad ostatnio robiłam caneloni:rurki z makaronu nadziewane mięsem i zaoiekane z sosem pomidorowym,posypane serem żółtym i bardzo smakowało moim chłopakom jakby co to wrzuce przepisa
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
My mamy jutro kotleciki mialy być klopsiki ale zapomniałam wyciagnac mieso z zamrazalki i maz wyciagnal schaby do tego młode ziemniaczki z koperkiem i kapustka mloda mhhh.
A możesz zdradzić jak pieczesz?
Takie umyte w łupinkach? I posypane czymś?
Nie, tylko normalnie obrane, osuszone ręcznikiem papierowym, natłuszczone oliwą wykładam na blaszkę i w 180 stopniach piekę aż z wierzchu się zrumienią. Oczywiście wybieram takie malusie ziemniaczki, bo są najlepsiejsze
stare piekę z dodatkiem przyprawy do frytek i ziemniaków , pychota
To fakt Ja często sobie podsmażam na patelni, jak się zostaną z obiadu i też posypuje solą, pieprzem i tą przyprawą. I na koniec już na talerzu keczupem sobie polewam i wcinam :jem:
rucia napisał/a:
co to za przyprawa, nigdy nie widziałam, z jakiej firmy?
Ruciu ja mam z Firmy Galeo "Przyprawa do dań z ziemniaków i frytek"
O taka właśnie:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum