nie wiem czy znacie taka potrawe miesna jak cordon bleu . robi sie w sposob niezwykle prosty: fileciki z piersi z kurczaka rozbija sie podobnie jak schab na kotlety, nastepnie na polowie rozbitej piersi uklada sie ser zolty, szynke np parmenska i zawija w formie powiedzmy krokiecika, nastepnie panieruje sie i smazy na cienkiej wartswie oliwy. pod koniec mozna dodac masełka smietankowego, zeby wzbogacic smak, np kerrygold bardzo pasuje i gotowe. podawac mozne np z ziemniaczkami z wody i warzywami
to jest pyszne:) mi niestety nie udało się nigdy zrobic tego samej ale spróbuje:) Jadłam gotowe, mrożone, kupione w sklepie Cordon Bleu...ale było pyszne:)
A ja też nam, a że lubię improwizacje kuchenne to oczywiście pozwoliłam sobie na zmianę przepisu - dodałam do środka jeszcze coś ekstra - szpinak w sosie serowym (gotowy, mrożony ze sklepu). Wyszło niebotycznie genialne!
Ja powiem tak ...potrawa jest baaardzo prosta do przygotowania, ale niezwykle pyszna i przyznam ślicznie prezentuje się na talerzu ...DObrze jest podawać np z łódeczkami ziemniaczanymi McCain, do tego jakaś suróweczka, albo sałatka z oliwkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum