Potrzebujemy (na 2 porcje):
filet z piersi kurczaka
2 duże cebule
25 dag pieczarek
4 łyżki majonezu
żółty ser
przyprawy: sól, pieprz, vegeta
Filety rozbijamy na dwa cienkie kotlety. Nacieramy solą, pieprzem i vegetą.
Cebulkę i pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy.
Ser ścieramy na tarce.
Na blaszce wyłożonej folią do pieczenia i wysmarowanej olejem układamy filety, smarujemy majonezem, na to kładziemy cebulkę i pieczarki; całość posypujemy grubą warstwą sera.
Pieczemy w piekarniku aż ser się ładnie przyrumieni.
Najlepiej smakuje z ryżem.
polecam - danie jest bardzo łatwe, szybkie i po prostu PYSZNE
Ten przepis mam od rutki1234 :chef:
Ostatnio zmieniony przez aniolka Pią 01 Lut, 2008 22:49, w całości zmieniany 1 raz
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Hej!
Znam ten przepis. Sama jeszcze nie robiłam,ale ponoć przepyszne i proste do wykonania.
Tak się zastanawiam czy czasem na roczek Sylwii nie zrobić jakoś ciepłej przekąski.
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Oj dziewczyny tak zachwalacie, że chyba będę musiała upichcić dziś te piersi z kurczaczka mam nadzieję że wyjdą równie dobre jak wasze a więc zmykam do kuchni obiecuje zdać relacje czy smakowało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum