Pierś pokroić w kostkę (1x1cm) , ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wszystkie składniki wrzucić do naczynia, wymieszać aż powstanie jednolita masa. Z powstałej masy smażć placki. Na jeden kotlecik przypada 2-2,5 łyżeczki masy.
_________________ "Zamknij oczy, ale nie umieraj. Masz prawo do płaczu. A potem wstań i walcz o następny dzień"
A ja jak nie mam czasu a mam cycki kurzęce w domu to rano przed wyjściem do pracy zamaczam w rozbitych jajach z dodatkiem soli i przypraw do wyboru. Jak wracam z pracy pyry wstawiam do gotowania, smażę cycki kurzęce te zamoczone w jajach, kroję jakiegoś ogórka czy pomidora i mamy obiadek ))
Łatwo, szybko i smacznie.
4 piersi
ciasto francuskie
szynka
zółty ser
przyprawy do smaku
piersi nacieramy sola, curry, ziołami prowansalskini-jak kto lubi
ciasto rozkładamy, układamy szynke i ser na to piersi i zawijamy w rulonik
pieczemy ok 1h w 180 w folii aluminiowej. Pod koniec zdejmujemy i przypiekamy
kotleciki z cyck~ów
filet z kurczaka (podwójny) lub zmielony ok. 30dkg
30 dkg żółtego sera np.gouda
3 łyzki majonezu
3 łyzki maki kartoflanej
jajo
przyprawy
- mieszasz - smażysz - jeżeli masz filet cały to bardzo drobno siekasz w
kosteczkę
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Pierś pokroić w kostkę (1x1cm) , ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wszystkie składniki wrzucić do naczynia, wymieszać aż powstanie jednolita masa. Z powstałej masy smażć placki. Na jeden kotlecik przypada 2-2,5 łyżeczki masy.
korzystałam z tego przepisu i polecam, naprawdę super, mniam
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Sro 07 Paź, 2009 20:43
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym
piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni
do tego pieczarki usmażyc (najlepiej osobno a później wymieszać)
Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym wsypać do wody i zagotować. Wymieszać z kurakiem i pieczarami, do tego ziemniaczki i gotowe
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-6 pieczarek
1 cebulka
majonez
ok. 15-20 dag sera żółtego
sól
pieprz
Jak przyrządzić?
Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni.
przepyszne!
inspirowane Rachael Ray
3 pojedyncze piersi kurczaka (albo najlepiej same ,,małe piersi" jesli pani w sklepie będzie tak mila) pokrojone na paluchy
2 łyżki mąki
1 jajko + odrobina mleka
panierka (zmiksowac w malakserze ale ja rozdrabniałam ją w rękach,chodzi o to by pokruszyc płatki )
1 szklanka płatków Gold Flakes (ja dałam zwykłe płatki kukurydziane)
0,5 szklanki bułki tartej
1 łyzeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka
2 łyzeczki przyprawy do grilla
odrobina oleju
piersi oprószyc mąką, nastepnie zanurzac w jajku i potem w suchej mieszance
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum