ja robie z makaronu z tuńczykiem, czerwoną fasolą, kukurydzą, ogórkiem kiszonym i ziołami prowansalskimi
ale znam też Gratin - ziemniaki w plasterki, do tego czosnek i zalewasz mlekiem (można dodać rozkłócone jajko i ser zółty) czekasz aż się zapiecze w piekarniku (zrobi się skorupka złota z mleka)
ja znam fajny przepis, ale właściwie na omleto-zapiekankę: najważniejsze, żeby wszystkie składniki rozłożyć równomiernie na patelni. tak więc, podsmażamy na patelni 1 cebulkę pokrojoną w kostkę, na to rozkładamy 5 plasterków szynki, potem pokrojony w plastry ser pleśniowy - moim zdaniem najlepiej się do tego nadaje president z zielonym pieprzem, na to kładziemy plastry pomidora, a całość zalewamy roztrzepanymi 2-3 jajkami, żeby się ścięło i doprawiamy do smaku jak ktoś lubi, można polać keczupem
A znacie może przepis na taka zapiekankę jak jedzą w szwecji? Z łososiem, warzywami i ziemniakami? Nigdy czegoś takiego nie robiłam, a może być to smaczne. W pracy na zimno też można zjeść.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum