nabrałam ochoty zrobić to ciacho. Dziewczyny jak dam wiśniowe konfitury to nie bedzie za słodkie? A i jak duza ta blacha, bo opis ze od droźdżowego to niewiele mi mówi. Chodzi o taką zwykłą blachę czy keksówke dużą?
AAAAA czy górę ciasta potem czymś polewałyscie? nie iwem moze polewą czy cukrem pudrem?
ReniaZ, nie będzie za słodkie, bo wiśnie sa kwaskowate
a blacha taka chyba tradycyjna jak dl placka
i ja niczym nie posypywałam, ale mozna cukrem pudrem
nie wyszło mi to ciasto w 100%. Pieknie upiekła się góra jest pulchna jak biszkopt, ale dół nie upiekł mi się najlepiej. W smaku jest dobre, ale dół jest jak byduń ugotowany, ma konsystencję zwartą ale nie pulchną. Wygląda niczym zakalec.
Nie wiem co źle zrobiłam. Piekarnik mam gazowy wiec nie mogłam regulować grzałek góra-dół. Dłuzej piec tez nie mogłam bo bym góre spaliłam która i tak pękła.
Jedyne co mi do głowy przychodzi to to ze moze jogurty były zimne a powinny być ciepłe?
ReniaZ, hmmm...no ja zawsze przed robieniem cioasta produkty wyciagam, ale nie wydaje mi się,żeby to było to.Pewnie w za wysokiej temp piekłaś i od góry się przypiekł, a od dołu nie zdazył.
[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 17:55 ]
a piekarnik ten co nam dali jako zakładowy (wojskowy) jest nowy ale nie ma instrukcji i nawet nie iwem dokładnie ma najniższa temp pieczenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum