Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 14:34 Ciąża na bezrobotnym
2 tygodnie temu zarejestrowałam się w urzędzie pracy.Nie powiedziałam im o ciąży bo mi wyleciało z głowy,czy muszę im o tym powiedzieć i muszę im dać zaświadczenie o ciąży?
10 września mam spotkanie z doradcą zawodowym,boję się,że jak nie przyjmę oferty to mnie wyrejestrują
Aga a jak Ty się rejestrowałaś w UP?? Przez maila ? Bo mi się wydaje, ze jak poszłaś to zauważyły ciążę.
CO do oferty pracy to fakt, mogą wyrejestrować jak nie przyjmiesz. ALe spróbuj przyjąć i iść do tego pracodawcy. Raczej Cię nie przyjmie. Ja jestem pracodawcą i jakby przyszła do mnie kobieta w ciąży zaprosiłabym ja na rozmowę po macierzyńskim ))
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2522
Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 20:17
Agnieszka21 napisał/a:
muszę im dać zaświadczenie o ciąży
lepiej dla Ciebie jak dasz im takie zaświadczenie to właśnie nie będą Ci przydzielać ofert pracy, nie będziesz musiała chodzić na rozmowy i też rzadziej będziesz musiała chodzić do UP na 'podpisik'
We wrześniu jak pójdziesz na to spotkanie z doradcą to powiedz mu jak sytuacja stoi (zreszta pewnie sam zobaczy) i na pewno zrozumie.
Bez stresu. Rozmowa z doradcą to pewnie będzie pierwsza i ostatnia rozmowa. Przynajmniej u mnie tak było. Spytał sie czego oczekuję, przedstawił aktualne oferty, spytał czy mi któraś pasuje i tyle. Teraz tylko chodzę i odchaczam sie co miesiąc. a ostatnio babeczka jak zobaczyła ze z dziećmi przyszłam to mi nastepna wizytę za dwa miesiące wyznaczyła. A pracy nikt mi nie wyszukuje.
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2522
Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 20:33
kirsten napisał/a:
Teraz tylko chodzę i odchaczam sie co miesiąc. a ostatnio babeczka jak zobaczyła ze z dziećmi przyszłam to mi nastepna wizytę za dwa miesiące wyznaczyła. A pracy nikt mi nie wyszukuje.
ja raz na 3 miesiace, już jak w ciaży byłam to wyznaczali co 3 miesiace i teraz też, nawet nikt nie pyta czy chciałabym podjać jakąś pracę.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum