Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
doradzcie polisę ubezpieczeniową!!
Autor Wiadomość
pieknaibestia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010 15:54   doradzcie polisę ubezpieczeniową!!

Nie wiem czy był już tu taki temat, chodzi mi o kwestię polisy ubezpieczeniowej dla mnie i dla dzieci. Chcę kupić samochód i planujemy wyjechać na wakacje, zdarzają nam się też często wyjazdy do rodziców. Dlatego teraz szukam na forach tego typu informacji i coś trudno znaleźć
Znalazłam ofertę ingsmart która mnie zainteresowała, ktoś ma wykupioną tą polisę? będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje

granit 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 08:13   

Dołączam się do pytania koleżanki. Zbliżają się wakacje, mam synka-urwisa i też chciałabym wykupić jakąś polisę dla niego. Zupełnie nie znam się jednak na temacie. Mógłby Nam ktoś doradzić? Które z ofert są teraz najlepsze?

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 09:09   

pieknaibestia napisał/a:
ingsmart
bardzo droga polisa. W najtańszym wariancie płacisz 25 zł miesięcznie (wyłącznie za siebie), czyli 300 zł rocznie. Suma ubezpieczenia to 200 000 zł. Za taka samą sumę ubezpieczenia za podobne ubezpieczenie możesz zapłacić niecałe 200 zł. Najtańsze ubezpieczenia na rynku na życie ma Macif Życie TUW. Zapoznaj siue z ich ofertą. Ale moim zdaniem wystarczy wykupienie NNW przy polisie komunikacyjnej z odpowiednio wysoką sumą ubezpieczenia i cywiście NNW kierowcy oraz pasażerów.
A tak na marginesie jeśli zdarzy Ci się wypadek komunikacyjny nie spowodowany z Twojej winy to możesz żądać od sprawcy wypadku zadośćuczynienia za szkody na osobie (to również pokrywa OC komunikacyjne)

[/url]

pieknaibestia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 16:22   

wiesz, ja się na polisach za bardzo nie znam, ta mnie zainteresowała przede wszystkim ze względu na łatwość jej wykupienia - formularz jest na stronie, nie muszę chodzić do banku no i badań lekarskich żadnych nie wymagają. Czyli zdecydowanie oszczędność mojego czasu. Muszę jeszcze poczytać o tych polisach

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 17:17   

pieknaibestia, łatwość wykupienia to nie wszystko. Najważniejsze są warunki ubezpieczenia i ograniczenia, czyli w jakich przypadkach nie wypłacą odszkodowania mimo "szkody". A to ze badań lekarskich nie robią to żadnej łaski, skoro jest ochronia wyłącznie w wyniku NNW. W każdym zakładzie ubezpieczeń tak jest.

[/url]

pieknaibestia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 19:28   

Hmmm może ktoś jeszcze by się wypowiedział, bo potrzebuje wiecej opinii. ines_ka - dzięki za uwagi, bedę wiedziała na co patrzyć :)

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 19:51   

pieknaibestia napisał/a:
może ktoś jeszcze by się wypowiedział, bo potrzebuje wiecej opinii.
na tym forum nie ma nikogo kto by mi dorównał w wiedzy i doświadczeniu w ubezpieczeniach :diabelek:

[/url]

do_ro 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 301 razy
Wysłany: Sro 14 Kwi, 2010 11:44   

Ines_ka napisał/a:
na tym forum nie ma nikogo kto by mi dorównał w wiedzy i doświadczeniu w ubezpieczeniach

:whistle: :whistle: :whistle: :zeby:

granit 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 23:47   

W ING podoba mi sie ta różnorodność oferty i dowolna możliwość jej łączenia. W sumie cały mechanizm mają fajnie opisany na stronie więc w razie co każdy może zajrzeć i myślę, że się połapie.

Rozważałam jeszcze Wartę, ale mają jakieś haczyki w umowie, że mojego sąsiada wpędzili w spore opłaty, także jak coś to nie polecam:/

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 09:33   

granit, a zapoznałaś się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia ING? Sama cena nie wystarczy ...
A tak na marginesie to śmiem podejrzewać, że to pisze ta sama osoba, która chce zareklamować ING :diabel:

[/url]

pieknaibestia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 23 Kwi, 2010 15:28   

sorry, nie było mnie trochę, dzięki za rady,m nic nie chce reklamować, po prostu czasem nie mam czasu się nigdzie poza netem poradzić
jeszcze raz dzięki:)

aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 534 razy
Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 17:40   

Ines_ka napisał/a:
na tym forum nie ma nikogo kto by mi dorównał w wiedzy i doświadczeniu w ubezpieczeniach :diabelek:

No i tu sie chyba muszę zgodzić z Tobą! :diabelek: :diabelek: :diabelek: :zeby:

pieknaibestia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010 19:19   

kurcze, muszę się umówić w końcu z tym no brookerem czy jak mu jest
granit - co do warty to nawet nie widziałam oferty, właściwie niewiele poza ing widziałam :)
ostatnio zakręcona strasznie jestem i nie mam na nic czasu

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010 21:11   

pieknaibestia napisał/a:
no brookerem
:hmmm: chcesz się umwawiać w tej sprawie z brokerem? Lepiej idź do jakiejś agencji ubezpieczeniowej, która ma umowy z wieloma zakąłdami ubezpieczeń. Brokerzy zajmują sie nieco wiekszymi tematami :diabel:

[/url]

granit
Gość
Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 06:56   

W sumie, to na stronie ING Smart jest wszystko jasno i klarownie napisane, więc nie wiem po co dodatkowe spotkanie. No ale co kto lubi...ja tam właśnie nienawidzę biurokracji i jak pomyślę, że mam się gdzieś po oddziałach tułać, to aż mnie skręca. Dlatego podoba mi się, że w ING mogę wszystko przez neta załatwić.

Odpowiedz do tematu