Z tym zakładaniem konta to ja mam jeszcze inną teorię... że to takie "przy okazji" sprzedawanie jeszcze jednej kolejnej usługi w danym banku, za którą niestety trzeba płacić. Ale z tego co wiem, to już część banków się z tego wycofała i brak przymusu zakładania konta traktują jaki kolejny konik przetargowy w walce o klienta (i dobrze)
Pomogła: 27 razy Wiek: 28 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 97 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 26 Sty, 2010 11:17
hej my z mężem podpisaliśmy kredyt hipoteczny w eurobanku w sumie to jak piszecie dużo opłat, bo ubezpieczenie od niskiego wkładu, ubezpieczenie na życie męża bo jeden żywiciel rodziny, prowizja, my mamy rozlczenie 3 miesięcznie i w polskich złotówkach bo mamy rodzinę na swoim. Bez rodziny na swoim opłaca się euro bo mniejsza rata
hej my z mężem podpisaliśmy kredyt hipoteczny w eurobanku w sumie to jak piszecie dużo opłat, bo ubezpieczenie od niskiego wkładu, ubezpieczenie na życie męża bo jeden żywiciel rodziny, prowizja, my mamy rozlczenie 3 miesięcznie i w polskich złotówkach bo mamy rodzinę na swoim. Bez rodziny na swoim opłaca się euro bo mniejsza rata
Madlen a jaki wyszedł całkowity koszt kredytu? Trzeba przyznać, że bardzo szybko to wszystko załatwiliście. I jeszcze udało Wam się uzyskać rodzinę na swoim. Z tego co wiem, to podobno są z tym problemy
Pomogła: 27 razy Wiek: 28 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 97 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 10:43
za nami przemawiała nasza bogata historia kredytowa, kilka większych kredytów wszystkie wcześniej spłacone to naszą wiarygodność podniosło.
koszty kredytowane:
prowizja 2% 7300 zł, ubezpieczenie kredytu do czasu wpisania do hipoteki 1500zł,
ubezpieczenie na życie co miesiąc przez 30 lat (186zł - bank tego wymaga nie da kredytu bez )
koszty niekredytowane:
ubezpieczenie niskiego wkładu własnego 2300zł
Dziś poszliśmy złożyć wniosek do DnB Nord jednak. Długo zeszło nam na kompletowanie dokumentów, ale chcieliśmy przedstawić już wszystkie od razu. W przeciągu miesiąca ma być decyzja kredytowa. Trzymajcie kciuki by się udało
Czy ktoś z Was ma kredyt hipoteczny w PKO BP? z tego co widziałam mają dość korzystne warunki tylko ja jeszcze bym chciała zaciągnąć konkretną wiedzę u osób doświadczonych osobiście :D
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum