Wysłany: Sro 18 Lis, 2009 20:19 urop po wychowawczym
Taki kłopot mam- byłam na urlopie najpierw macierzyńskim, potem wróciłam na 1 miesiąc do pracy i poszłam na urop wychowawczy, od 5 lutego do 4 września 2009 roku. nie wykorzytałam ani jednego dnia wolnego w tym roku, więc ile mi przysługuje urlopu od września? Normalnie mam 26 dni.
Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 16776957 Skąd: UE
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 19:18
jeśli pracowałaś od stycznia to należy ci się tzw. urlop cząstkowy czyli jeśli chcesz wiedzieć ile masz urlopu za okres od stycznia do września to w przypadku jeśli przysługuje ci 26 dni to masz do wykorzystania 20dni. 2,16*9.
Nalezy zawsze pamiętać,że urlop należy się proporcjonalnie za przepracowane miesiące.
pzdr
OkoVi, nawet nie zdążyłam wykorzystać połowy tego, co mi się należy do końca roku, więc jeszcze do marca mam do wykorzystania pewnie z 15 dni
[ Dodano: Pią 05 Mar, 2010 09:31 ]
i kicha bo okazuje się, że nie przysługuje mi 26 dni za rok 2009 a tylko 16... porażka... podobno w czasie urlopu wychowawczego nie nabywa się prawa do wypoczynkowego... jestem w plecy 10 dni.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum