Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 438 razy Wiek: 27 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 3324 Skąd: My Road
Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 20:36
rutka1234 napisał/a:
czy wózki trójkołowe prowadzą się lepiej od tradycyjnych 4-kołowców?
dla mnie tylko trzykołówka i tylko z obracanym kołem
mieliśmy implasta spidera i do dziś załuję że go sprzedałam
będę mądrzejsza na drugi raz
spider jest rewelacyjnym wyjsciem
dzieci przodem do mamy,jak ktoś woli inaczej to się obraca całe gondole(gondole dwie sztywne w komplecie),duże pompowane koła ,w wyposażeniu naprawdę wszystko co potrzebne wraz z folią i śpiworkami na zimę
dla mnie bomba
tylko się przerzuciłam na ABC i w tej kolejności to był niezbyt dobry wybór
może mając najpierw wózek bez skrętnych kół to inaczej się patrzy
mi się ABC źle prowadzi ale już raczej nie będziemy inwestować chłopcom w nowy wózek
Jak ma obracane przednie koła to chyba nie ma różnicy w prowadzeniu, ewentualnie łatwiej pod krawężniki się podjeżdża ale z drugiej strony jak trafisz jednym kołem w dziurę trójkołówką to wózek staje dęba a czterokołowy jedzie dalej
Noemi, to jest właściwie spacerówka, tylko że z materacykami na siedziskach i przedłużeniem siedziska (to jest ta część, która jest dopinana, żeby nóżki nie wystawały;)) Moje dziewczyny będą jeździły w głębokim wózku przez lato i jesień - ciepłe miesiące i to rozwiązanie powinno się sprawdzić. Można ewentualnie kupić gondole, ale sporo kosztują. Musisz się nad tym zastanowić, jeśli Twoje dzieciaczki będą jeździły wersją głęboką przez zimę.
Ten wózek z dodatkową opcją przedłużonego siedziska, przykryciem na nóżki, torbą, dwoma materacykami kosztował 2450 zł. Sama wersja spacerowa kosztuje niecałe 2000 zł.
[ Dodano: Sob 24 Maj, 2008 16:35 ]
Tu masz linka do tego wózka w sklepie, w którym ja kupowałam. Ostatnie zdjęcie i przedostatnie na dole to dokładnie ten kolor, który ja mam. Widać, jak wygląda spacerówka.
http://www.piotruspan.com...ts_id=3387.html
Ewcia, super wózeczek. A powiedz mi:
- jak się prowadzi
- czy jest bardzo ciężki
- czy mieści się w drzwi
- czy oparcia rozkładają się całkiem na płasko?
Rutka, wózek prowadzi się superlekko. Myślę, że z dziećmi w środku będzie można spokojnie go prowadzić jedną ręką.
Co do wagi, to jedynie mogę Ci podać parametry ze strony intern:
Waga:
- spacerówka bez kół: 17,0kg
- siedzisko z budką: 8,5kg
- stelaż bez kół: 8,5kg
- koła (50) kpl: 2,4kg
Co do wchodzenia w drzwi, to pewnie zależy, jakie masz drzwi. W standardowe 80 cm od futryny do futryny wchodzi, w balkonowe już nie. Wózek ma 79 cm szerokości, więc najlepiej, jak sobie zmierzysz drzwi.
Oparcia rozkładają się zupełnie na płasko, nie są połączone (mają tylko przepierzenie między dziećmi, żeby dziury nie było, jak jedno oparcie leży, a drugie jest postawione.
Ogólnie nie namawiam, bo każdy musi tę decyzję podjąć we własnym zakresie. Ja się trochę naogladałam wózków bliźniaczych, bo w Wawie, to nie problem. Jeśli interesują Cię jeden obok drugiego, to ja bym brała pod uwagę Teutonię, Emmaljungę i ew. ABC design, jeśli w niższej cenie, Herkules też był ok, ale w tej cenie wolałabym Teutonię lub Emmaljungę, bo mają lepszą jakość wykonania. Z takich jeden za drugim wybrałabym Peg Perego, ale takimi się mało interesowałam, wiec nie chcę się specjalnie wypowiadać.
Minusy tej mojej Teutonii, to: brak przekładanej rączki - możesz przestawić siedziska, ale zdejmując je, poza tym jest duża i do każdego samochodu sie nie zmieści.
Jak chcesz, to zrobię kilka dodatkowych fotek pokazujących, jakie są rozwiązania w tym wózku, tylko napisz, co Cię interesuje.
Ewcia, super wózio
No kochana tylko dziewczynek brak i na spacerek
Dla mnie ABC jest lekki i zwrotny fakt super by było jak by miał przednie skretne koło
Ale tak to jest bardzo zwrotny
Jak maluszki były jeszcze małe to prowadziłam jedną reką hihi
I nie problem przy wnoszeniu bo ma niecałe 15 kg
a ten graco co teraz mam ma 18 i czuje jak mam go wnieśc czy znieść
za ciężki ale za to super się prowadzi
Minus dla mnie to to że ma 18 kg a ja drobna i dusze jak bawół jak wnosze go
Ja tez już nie szukam wózka nowego mam narazie dwa i nie będę szalała
Bo pomyślą że zeswirowałam
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 438 razy Wiek: 27 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 3324 Skąd: My Road
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 00:22
Ewcia, po 1 dyliżans zajedwabisty
świetny wybór jak dla mnie to przede wszystkim skrętne koła a że rączka nieprzekłądana to chyba standart
przynajmniej omżesz obróc czego o ABC nie można powiedziec.w implaście też miałm taką opcję.nie wiem jak inne bliźniacze ale wydaje mi sie że ciężko trafić na przekładaną rączke
po 2 odbiegając od tematu masz sliczny brzusio taki drobniutki słodki
świetny wybór jak dla mnie to przede wszystkim skrętne koła a że rączka nieprzekłądana to chyba standart
Ewcia wózek super! Tak jak Usia pisze, najważniejsze to skrętne koła. Ja miałam w Dorjanie przekładaną rączkę, ale to i tak dużo nie dawało, bo spróbuj pokonać choćby najmniejsze zakręty wózkiem ważącym 26kg+obciążenie. Siłownia z z sauną w jednym.
A co do gabarytów wózka... No cóż, mnie mój mąż ł, że mam się cieszyć, iż to nie trojaczki
Ewcia, będziesz bardzo zadowolona z tego wózka, ja go miałam i szczerze polecam. Niestety musiałam go nosić po schodach więc musiałam się go pozbyć kiedy dziewczyny wysiadły z gondolek bo nie miałam jak ich nosić. Wcześniej biegłam z wózkiem na dól, rozkładałam wracałam do domu gdzie dziewczyny już były zapakowane w gondole i bieg na dół do wózka. Ja miałam wózek, przykrycie na nóżki i nieoryginalne gondole po niecałe 100 zł za sztukę i nie wyjeżdżały mi z wózka więc trochę tańsze rozwiązanie no ale ja już kiedyś zapłaciłam z rabatem 2300 a teraz widzę że za te pieniądze można go lepiej wyposażyć Jedna rzecz mnie tylko w nim denerwowała jak laski wsiadły do spacerówki i chciałam złożyć budę to ten cały materiał leżał im na głowach
Moja 6-cio miesięczna siostrzenica wczoraj przetestowała wózek. Wyglądała jak Księżna Pani w tej wielkiej karocy.
Cytat:
Ja tez już nie szukam wózka nowego mam narazie dwa i nie będę szalała
Bo pomyślą że zeswirowałam
Pewnie większość z nas chciałoby mieć co najmniej ze 2 wózki, albo więcej. Moje dziewczyny jeszcze się nie urodziły, a już mi chodzi po głowie Peg Perego, w który można wpiąć foteliki i ewentualnie manewrować między półkami w sklepach
uska napisał/a:
nie wiem jak inne bliźniacze ale wydaje mi sie że ciężko trafić na przekładaną rączke
Emmaljunga ma przekładaną rączkę, ale ma dużo węższe siedziska - nie ma ideałów.
Cytat:
po 2 odbiegając od tematu masz sliczny brzusio taki drobniutki słodki
Dzięki wielkie Już urósł od tamtej pory. Jak dotrwam do kolejnego weekendu w 3paku, to wrzucę kolejne.
Krusia napisał/a:
A co do gabarytów wózka... No cóż, mnie mój mąż ł, że mam się cieszyć, iż to nie trojaczki
Ważne, ze przez drzwi przechodzi. W moim bloku jest winda, więc nie będę musiała nosić tego wózka, a to duży plus, bo mieszkam na 4 piętrze. Sama ledwo bym się doczłapała....
kaplu napisał/a:
Jedna rzecz mnie tylko w nim denerwowała jak laski wsiadły do spacerówki i chciałam złożyć budę to ten cały materiał leżał im na głowach
Załamka z tymi wózkami Ale udało mi się przekonać męża, żeby jechać do Zamościa (mamy 100km)i tam zobaczyć i przetestować wózki - tam jest duży sklep z wózkami i jest dostępnych większość modeli. Musze się przecież w końcu na coś zdecydować
Masz rację, wózki najlepiej samemu zobaczyć i coś wybrać. Poza tym warto pojeździć przynajmniej po sklepie, wypróbować na Anieli i jeszcze przymierzyć, czy wchodzi do bagażnika. 100 km to nie koniec świata, a Zamość podobno ładny. Muszę tam się kiedyś wybrać.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum