od ośmiu lat biorę mercilon (tj. po urodzeniu córki) wszystko było ok. aż do momentu kiedy dowiedziałam się przypadkowo przy badaniu jamy brzusznej że mam naczyniaka na wątrobie -prawdopodobnie od tych tabletek chociaż mój lekarz jest innego zdania
Wysłany: Sro 21 Maj, 2008 16:13
razem z moim zabezpieczamy się prezerwatywą, jednocześnie uważając, żeby nie współżyć w dni płodne. mam nadzieję, że to na razie wystarczy. jednocześnie dopiero niedawno zaczęliśmy, także myślę, że takie pierwsze uważanie i poznawanie samej siebie wychodzi mi w miarę dobrze. z czasem na pewno zdecyduję się na tabletki albo spiralę.
_________________ Spotkanie człowieka z kotem czyni człowieka lepszym, a kota gorszym.
kiedyś były tabletki. Potem odstawiłam i po prawie roku starań zaszłam ... teraz nie stosuje nic oprócz "uważania" ale zamierzam iść do ginki po tabletki...
_________________ Mama Aniołka Piotrusia 27.04.2006 - żył zaledwie kilka minut w ramionach mamusi...
oraz
Wojtusia 24.04.2007
ja do tabletek mam uraz,bo mialam takie leki,ktore powinny byc wycofane a rynku . na tabletkach zaszlam w ciąże i za to teraz jestem szczesliwą mamą. A 3 miesiące po porodzie zalozylam spirale i jestem z niej zadowolona
słyszałam, że po tabletkach się tyje.. a jak jest z plastrami ? czy można je stosować jednorazowo? czy w ogóle jest jakiś środek (oprócz prezerwatywy), który można stosować jednorazowo żeby mieć większą pewność ? Czy jednak środki antykonc. trzeba stosować regularnie przed dłuższy okres czasu (żadne spirale nie wchodzą w grę)... odpowiedzcie...
Pomogła: 13 razy Wiek: 31 Dołączyła: 24 Paź 2007 Posty: 263 Skąd: z krainy marzeń:))
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 09:28
My na razie gumki bo ja piguł łykać nie mogę. Nowotwora kiedyś miałam i strach się faszerować więc nie wiem co ja bym bezpiecznego dla siebie jeszcze mogła zastosować
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum