Pomogła: 57 razy Wiek: 33 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 595 Skąd: G. Śląsk
Wysłany: Pon 16 Lut, 2009 12:54 Yasmin
Bardzo proszę o komentarz, jeśli któraś z Was używała tej tabletki. Dostałam ją nie z powodu chęci zapewnienia sobie antykoncepcji (bo nie chciałam antyków, skoro za jakiś czas chcę znowu zaciążyć), ale ze względu na plamienia w drugiej połowie cyklu. Naczytałam się jednak w internecie o skutkach ubocznych... choć lekarka zapewniała, że to najlepsza pigułka na rynku. I teraz się zastanawiam, czy zacząć
ja brałam ją w właśnie zakończonym cyklu, no i oprócz zaniku libido, wszystko było ok
ale ja brałam już kilka rodzajów pigułek i wszystkie hamowały popęd...
może to też jeden z elementów działania antykoncepcyjnego
Wysłany: Pon 16 Lut, 2009 15:05
Dzięki gosieńka, ja też już brałam inne, Harmonet i Cilest, też poziom libido zniżkujący Ale chodzi mi o to, żeby wyleczyć to, co jest nie tak w mojej macicy, no i podobno ta pigułka działa dobrze na cerę Mam okropnie tłustą, więc takie działanie chętnie
Ale dziewczyny w internecie piszą o martwieniu kończyn, o problemach "zakrzepowych", o bardzo złym samopoczuciu (torsje) i nieznośnych bólach głowy...
Hej.
Ja właśnie zaczełam brac Yasmin.Dziś 3 tableteczka.
Też poczytałam w necie za i przeciw,ale chyba lepiej na własnej skórze wypróbowac.
To są moje pierwsze tabletki w życiu i nie mam porównania.
Jak narazie libido okey
Ale moze za wcześnie się cieszę
podobno libido spada po wszystkich tabletkach.\niestety to jest efekt uboczny kazedj antykoncepcji
ja sobie Yasmin chwale, ale jakos cere mam kiepska i niestety siarę w cyckach.Ale to moze byc spowodowane wahaniami hormonów jeszcze po porodzie.Od nastepnego cyklu mam nowosc- Yaz
Ja od prawie 10 lat przyjmuję hormony, choć większość twierdzi, że to tylko antykoncepcja. Nic bardziej błędnego. Bez tabletek nie miesiączkuje regularnie. Początkowo brałam Diane i to wspominam okropnie. Byłam wiecznie rozdrażniona, a piersi miałam jak nadmuchane balony. Póżniej był czas na Cilest - było OK. Obecnie biorę Yasmin i świetnie się z nim czuję. Jedynie gdy go odstawiam to pogarsza mi się cera na twarzy (mam wrażenie jakby sie strasznie szybko przetłuszczała) i pojawiają się niechciane wypsryski na plecach. Niemniej cały czas jestem pod opieką lekarza ginekologa- endokrynologa. Zanim trafiłam do swojej kliniki (gorąco polecam Wam Invictę) tułałam się po róznych gabinetach. I to mi raczej nie pomagało. Obecnie każdą moja wizyta rozpoczyna się od pytania jak się czuję i czy nie mam żadnych dolegliwości.
Co do libido to nie narzekam i mój parten też nie . W okresach gdy na chwilę odstawiam tabletki (oczywiście po uzgodnieniu z lekarzem) nic się w tej materii nie zmienia. Zatem sądzę, że to nie jest kwestia tabletek. Od moich przyjaciółek, które zostały mamami ( niestety ja nie mam jeszcze tego doświadczednia) wiem, że po urodzeniu dziecka potrzeby kobiety się zmieniają. Może to jest wyjaśnienie dla części z Nas.
Wysłany: Sob 28 Lut, 2009 13:07
Dzięki, dziewczyny, ja jakoś ciągle mam problem z tymi antykami.
Dostałam Yasmin na plamienia, zaczęłam go przyjmować, plamienia trwały, a teraz o zgrozo przeistoczyły się w krwawienie, które jest coraz obfitsze. Już nie wiem, co mam ze sobą zrobić Lekarka też rozkłada ręce. Wymyśliła, że mogłabym wziąć wyjątkowo dwa razy po dwie tabletki, ale chyba się nie zdecyduję, bo jak niby miałoby mi to pomóc
Też brałam yasmin prawie rok i sobie chwalę,tylko cena była straszna
Ginekolog mi mówił,że można plamić przez pierwsze 3 miesiące podczas przyjmowania tabletek,ale krwawić się nie powinno
Wysłany: Sro 18 Mar, 2009 13:18
Agnieszka21, dzięki za odpowiedź. Na szczęście moja ginka była tego samego zdania, uznała, że muszę jakoś docierpieć do końca cyklu, teraz dostałam tabletkę starszej generacji (z większą ilością hormonu) - Logest - i jakoś nie krwawię Nie wiem, czy cena Yasminu jest taka straszna, ja płaciłam ok. 34 zł, za Logest tyle samo
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum