No Malibu nie wyszlo. bo złe proporcje + normalne mleko (dosyc cieple) + brak szejkera :(
A próbowałaś Malibu z sokiem- np. porzeczkowym (lub jabłkowym)? Też pychota a łatwiej się robi!
kejtik napisał/a:
Brzmią pysznie, ten z sokiem brzoskwiniowym niebo w gębie, a ja dalam taki soczek z puszki po brzoskwiniach hehe, chyba przez was wpadnę w alkoholizm
Coś Ty! Przecież nawet najbardziej smakowitych drinków nie pija się codziennie Mnie się takie wyjątkowe lekkie drinki kojarzą troszkę rozpustnie, bo pobudzają zmysły i rozluźniają - są na szczególne intymne sytuacje albo kiedy chcę sobie po kobiecemu zmysłowo zrelaksować po jakimś bardzo ciężkim dniu
Kilka ciekawych przepisów jest też na stronie http://odkrytepragnienia.pl/
_________________ When I dream I dream of your lips
When I dream I dream of your kiss
When I dream I dream of your fists
Your fists... Your fists
moj ukochany drineczek jeszcze z roczek i sobie lykne
[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 01:01 ]
ja czasami robie ''pijane owoce'' czyli strzykawka wciskam wodke w arbuza, melona, mango potem chowam do lodowki, zeby sie schlodzilo i przegryzlo. na koniec serwuje jak zwykle owoce, co sie czasami konczy niespodzianka dla kosztujacych
200g wiorek zalalam 0,5l wodki i na 5 dni schowalam do lodowki
potem to przepuscilam przez sokowirowke
dodalam 2 puszki slodzonego mleka skondensowanego i 1 nieslodzonego
jako ze troche slabewate bylo (jak na moj gust) dodalam jeszcze troche czystej wodki.
teraz tak sobie kombinuje ze mozna by bylo jeszcze dac kawy rozpuszczalnej
1 Galaretka o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
1 Galaretka o smaku truskawkowym Dr. Oetkera
3 kieliszki tequili
sok z 1 cytryny
cukier kryształ
6 truskawek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wlać do płaskiego naczynia i pozostawić do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 800 ml zagotowanej wody, wystudzić, dodać tequilę, schłodzić. Sok z cytryny wlać na mały talerzyk, cukier wsypać do miseczki. Odwrócone do góry dnem szklaneczki zanurzać w soku cytrynowym, a następnie w cukrze, odstawić do wyschnięcia. Stężałą galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i nałożyć do szklaneczek. Nalać schłodzony drink. Podawać z lodem i słomką. Udekorować np. świeżymi truskawkami.
Wskazówka: Na przyjęcie można także przygotować inne drinki zastępując galaretkę truskawkową inną galaretką o intensywnym kolorze np. agrestową lub pomarańczową. Proponujemy zamiast tequili wykorzystać żubrówkę lub wermut.
Mnie bardzo miło zaskozył drink, który myślałam, że będzie obleśnie słodki. Mianowicie wódka z sokiem truskawkowym, do tego najlepiej kruszony lód, pycha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum