Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
"oszukiwacze"
Autor Wiadomość
andzia 
ZaGada nA śMieRć
zapuszczam sie ;)

Pomogła: 194 razy
Wysłany: Pon 08 Paź, 2007 18:03   "oszukiwacze"

jak mozna oszukac dane danie zeby bylo lzejsze?
ja np zamiast majonezu uzywam jogurtu naturalnego lub mieszam majonez z jogurtem, zawsze to mniej kalorii...
oczywiscie normalne buleczki i jasny chleb mozna zamienic na ciemne pieczywo i ciemne buleczki lub pieczywo chrupkie...
zamiast miesko smazone jemy mesko gotowane
i w ten oto sposob oszukujemy ortganizm a kolorii mniej :mrgreen:

Lena32 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 521 razy
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 17:13   

andzia, dobre rady ja też się staram używać jogurtu naturalnego niż np śmietany a zamiast pieczywa jem wase a mały ciemne pieczywko lubi bardzo :chef: ciekawe czy ktoś ma jeszcze ciekawe porady na lajtowe jedzenienp zamiast ziemniaków kasza a w dodatku bardzo zdrowa-ale bez przesady trzeba jeść wszystko ale z głową i oczywiście dużo warzyw i owoców :fun:

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 19:57   

ja staram się jeść dużo warzyw i owoców, białego pieczywa w ogóle, tylkoipumperniiel.

[/url]

andzia 
ZaGada nA śMieRć
zapuszczam sie ;)

Pomogła: 194 razy
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 22:39   

aaa i jeszcze slodzik zamiast cukru

zaneta 
Niby jEst a Nie mA
mamusia bobaska

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 10:45   

a ja mam sposób takim :można jest wszytko ale w małych porcjach oczywiści chodzi mi o normalne jedzenie możemy oszukać żołądek pijać przed każdym posiłkiem szklankę wody to pomaga no i reguła nie jemy nic 2 godziny przed snem. Pozatym po posiłku się nie kładziemy bo wtedy żołodek wolniej trafi i wydaje nam się że nadal jesteśmy głodni i najważniejsze odkładaja nam się dobre tłuszcze i cukry w te złe bo to co żołądek nie strafi odkłada jako zapas np w postaci tłuszczyku Nie stosuje reguły zamiany śmietany na jaogurt jasnego chleba na ciemny bo to poprostu psuje samk . nie mowię że są to produktu nie dobre bo tak nie jest. Dieta ma być zróżnicowana. Jem biały a czasami czarny chlebek jogurty stosuje w tych sałatkach bardziej wiosennych a zmimą już smietanke bo organizm potrzebuje wiecej tłuszczów.

anr 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 115 razy
Wysłany: Wto 06 Lis, 2007 18:59   

A ja staram się jeść dużo błonnika. Dzięki niemu mniej chce się jeść i szybciej trawimy to co zjemy.
Przez wakacje piłam naprawdę dużo i dzięki temu mniej jadłam. Czasami wmuszałam w siebie wodę, aby mniej jeść. Dzięki temu ubyło mi parę kg w ciągu 2 miesięcy. Teraz piję, ale tyle, abym mogła też pożywne pposiłki jeść-wiadome czemu.

ewelinka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 02:46   

A ja oprocz ciemnego chleba jem tez ciemny makaron i naturalny ryz. na poczatku jadlam je, bo sa zdrowsze, a teraz, bo mi bardzo smakuja. :thumbsup:

atena 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 01:39   

Ja mam dla was coś extra na dni rozpusty : pyszny sos do chipsów, krakersów a wersji light może być do pieczywa chrupkiego też.
-Dwa serki Bieluch naturalne
-Paczuszka orzechów włoskich łuskanych ok 15dag
-czosnek
-sól do smaku
-majonez lub jogurt naturalny
Orzechy zetrzeć na tarce o małych oczkach, wymieszać z serkami, dodać do smaku czosnek też starty lub przecisniety przez praskę przyprawić solą. Dodać troszke majonezu lub jogurtu aby sos miał konsystencję gęstej śmietany. PYCHA.

Aischa 
JakAś takA cichA

Pomogła: 43 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 12:33   

Zamiast zwykłego cukru uzywac fruktozy ;) a dla miłosników mlecznych rozkoszy to zamiast zwykłego jogurtu są jogurty light Jogobella, sa pyszne z kawałkami owocow, są slodzone fruktoza a nie zwyklym cukrem i smakuja cudownie :thumbsup:

karolinaonair 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie 18 Sty, 2009 20:58   

Staram się jeść jogurt naturalny zamiast śmietany, ciemne pieczywo, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron.

rabarbarka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010 21:09   

Ja podobnie, jak większość z Was, jogurtem zastępuję śmietanę, zamiast "kolorowych" jogurtów owocowych (zawierają od groma dodatkowego cukru) jem jogurt naturalny z pokrojonymi owocami lub (jak mi się nie chce ;P) owocami ze słoiczka dla niemowląt, typu gerber ;)
Jem ciemne pieczywo, ryz brązowy, makarony pełnoziarniste, sery pełnotłuste zastępuję odtłuszczonymi. praktycznie każdy gatunek sera można znaleźć w wersji o zmniejszonej zawartości tłuszczu - nawet mój ukochany camembert znalazłam w wersji light 12% tłuszczu, President taki produkuje).
Mięso też wybieram nietłuste, zazwyczaj indyka lub chudą jagnięcinę; częściej jem ryby, które zawierają tłuszcze dobre dla organizmu :)

moni_d 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 09 Maj, 2011 13:10   

zaneta zgadzam się z Tobą. MŻ to najlepsza dieta. Ja od stycznia jem bardzo małe porcje ale co dwie, trzy maksymalnie cztery godziny. W sumie zjadam tyle co przedtem, ale metabolizm przyspieszył i waga poszła w dół :) Jem wszystko na co mam ochotę. Nawet kebaby pożeram. Tyle, że żołądek mi się skurczył i zjadam mniej więcej pół ;)

A co do oszukiwaczy. Ja polecam pieczenie w folii. Nie dokładamy dodatkowych tłuszczy a mięso wychodzi super. Poza tym to bardzo proste.

[ Dodano: Czw 12 Maj, 2011 13:48 ]
Przypomniało mi się jeszcze, że zamiast chrupek można podgryzać pieczywo chrupkie. Tylko nie to twarde, ale właśnie takie o konsystencji chrupek kukurydzianych. ja sobie często przynoszę do pracy, bo może stać długo, a gdy zgłodnieję, można się nim szybko i dietetycznie zapchać :)

1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2011 12:26   

Ja ostatnio przerzuciłam się na jogurt 0% od doktora oetkera, smakuje jak normalny ale jest lżejszy :)

dfejyeuhfjshk.jpeg
Plik ściągnięto 1076 raz(y) 8,17 KB

Odpowiedz do tematu