Proszę Was o rady jaką farbą najlepiej malować ściany. Tak się składa, że szukam pomysłów na wystrój mojego mieszkania a w głowie totalna pustka. Wiem, że meble również budują wnętrze ale chyba najwięcej do powiedzenia ma sam kolor.
_________________ Zycie ma tyle kolorów, ile potrafisz w nim dostrzec
polecam farby Dekoral- można zmywać z nich bez problemu. odradzam Dulux, bo to gówno! jak chcesz zmyć coś ze ściany to tragedia
wrzuć kilka fotek mieszkania to pomyślę przed pójściem na wychowawczy projektowałam oświetlenie do mieszkań, domów.... no i nieraz jak klient chciał to mu coś tam więcej doradziłam z resztą.
A na mnie pozytywne wrażenie zrobiły farby Śnieżka. Być może dlatego, że długo szukałam farb o tak ciekawej kolorystyce. Co do ich jakości nie mam zastrzeżeń, malować też mi się dobrze malowało i z kryciem nie było problemów. Jak u mnie mają wielkiego plusa, polecam
_________________ Człowiek, który nie zmierza do jakiegoś celu, nie osiągnie żadnego
Z tym kryciem to prawda, tym bardziej przy jasnych kolorach. Ciemniejsze barwy wymagają większej dokładności i czasem trzeba coś na nich poprawić, ale ogólnie nie jest źle. Dużo zależy od narzędzi i umiejętności, należy pamiętać aby malować zawsze naraz całą ścianę bo wtedy nie trzeba się martwić o różnicę na styku świeżej i wysychającej farby. Jest jeszcze kilka takich innych czynności, które ułatwiają samodzielna pracę w czasie malowania o których warto wiedzieć.
A może pogadamy o kolorach? Bo kazda z farb ma lepsze i gorsze. Na przykład jak chciałabyś zrobić brązowe sciany w sypialni (wygląda to bosko i super sie przy tym odpoczywa) to ja polecam tu flugera. Żadna z polskich farb nie pokryje tym kolorem równo ściany... Do sufitu jest dobry dulux, bo ma dobra biel. A jeżeli chodzi np. o fiolet, to dobra jest amerykańska farba - benjamin moore.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum