Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
kran bezdotykowy czy zwykły?
Autor Wiadomość
zeberka 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 03:38   kran bezdotykowy czy zwykły?

Jaki kran wybrac- bezdotykowy czy zwykły? Zastanawiam sie nad tym, bo ostatnio wiele dobrego słyszałam o tym pierwszym. Może ktos z Was dziewczyny ma takie urządzenie w domu? Jesli tak to będe wdzięczna za relecje z tego jak sie sprawuje.

kuszka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 11:49   

wiesz co? w zasadzie to wszystko zalezy od twoich oczekiwan, zmyslu estetycznego i podejscia do higieny w lazience:). sa np bardzo fajne baterie bezdotykowe oras elektra, mam takie u rodzicow. pamietam, wstawiali je po gruntownym remoncie lazienki, zrobili ja sobie w bardzo nowoczesnym stylu, a jednoczesnie bez przepychu. zaluje tylko, ze juz po mojej wyprowadzce ;). zawsze chcialam miec taka super zadbana i elegancka lazienke. pod wzgledem higieny bezdotykowe na pewno przoduja, ale z drugiej strony jesli ktos ogolnie jest czysty i zadbany to raczej klasyczna nie bedzie sprawiala zadnych problemow ;). To raczej rozwiazanie niezastapione w przypadku malych dzieci, ktore zawsze umorusaja pol lazienki jak sie myja:). dodatkowo fajne sa, bo oszczedzasz wode, nie leje sie gdy nei masz rak pod kranem.

zeberka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 01:03   

No ja myslę ekonomicznie i zalezy mi na niskich rachunkach za wodę dlatego zastanawiam sie nad bezdotykowymi. Pewnie za kilka lat pojawia sie tez dzieci, a w tym przypadku o higiene trudniej:). A te baterie oras, to mniej więcej w jakiej cenie? Bo krany bezdotykowe są jednak troche droższe od tych zwykłych...

kuszka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 22:32   

zeberka napisał/a:
No ja myslę ekonomicznie i zalezy mi na niskich rachunkach za wodę dlatego zastanawiam sie nad bezdotykowymi. Pewnie za kilka lat pojawia sie tez dzieci, a w tym przypadku o higiene trudniej:). A te baterie oras, to mniej więcej w jakiej cenie? Bo krany bezdotykowe są jednak troche droższe od tych zwykłych...

a prawde mowiac to nawet nie wiem czy sa drozsze od klasycznych baterii. wejdz sobie na ceneo, porownasz ceny roznych produktow, niektre sklepy nakladaja ogromna marze, wiec na ceneo masz caly przekroj. a co do konkurencji, to tej klasy baterie czy to oras czy innej marki sa w podobnych cenach, tu juz raczej chodzi nie o wybieranie pod wzgledem ceny, tylko raczej designu, wykonania, ksztaltu itd.

zeberka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 27 Lip, 2008 22:45   

W sumie masz racje, lepsze baterie klasyczne maja podobne ceny. Bardzo podoba mi sie Oras Electra 6134 i różnica między różnymi sklepami gdzie ją sprzedaja wynosi ok. 500 zł :yikes:

rio 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 20:47   

Do łazienki kran bezdotykowy jest dużo wygodniejszy i bardziej oszczędny. Teraz bez problemu można kupić estetyczne i porządne baterie :thumbsup:

Ela 
JakAś takA cichA

Pomogła: 365 razy
Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 22:11   

zeberka, jakbym nie miała wody ogrzewanej z piecyka gazowego bez zasobnika to bym pewnie zdecydowała się na bezdotykowy. Ale przy piecyku to rozwiązanie nie dla mnie, bo przy kazdym odsunięciu rak piecyk by się wyłączał - za duża strata gazu i energii elektrycznej

rabarbarka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 13:03   

Ja do bezdotykowych nie jestem zbyt pozytywnie nastawiona. Po wizytach w toaletach różnych centrów handlowych, restauracji i tym podobnych miejsc, mam dość wszystkich bezdotykowych kranów. Często się zdarza, że nie działają, albo trzeba podsunąć ręce pod samą baterię. Wiem, że to pewnie kwestia jakichś regulacji, ale mimo wszystko nie jest to zachęcające.

mariposa 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 12 Kwi, 2011 21:23   

Bezdotykowe krany na pewno idealnie sprawdzają się w toaletach publiczny. W końcu wiele osób korzysta z tych zlewów, także takie rozwiązanie jest o wiele bardziej higieniczne. Jednak w domach wydaje mi się, że tego typu krany nie są potrzebne, a nawet mogą być dosyć uciążliwe.

twarde.ciacho 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 11:50   

Dokładnie. Taki kran jest po to zeby go nie dotykac i oszczedzac wode. Do domu sie nienadaje...

kananak 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 12:54   

Zgadzam się z Wami. Kran bezdotykowy w publicznych toaletach i to w każdej powiniwn być taki. W domu wzupełności wystarczy zwykły kran. Można kupić jakiś elegancki jeśli ktoś ma dużo kaski.

Odpowiedz do tematu