Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Kuchnia czy aneks kuczenny
Autor Wiadomość
andzia 
ZaGada nA śMieRć
zapuszczam sie ;)

Pomogła: 194 razy
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 17:55   

ja mam kuchnie zamknieta i jestem zniej bardzo zadowolona ale w przyszlosci bede tez miec kuchnie otwrta poniewaz mieszkamn w domku, ktory jest przygotowany na dwie kuchnie i jak bede miec kiedys ta otwarta to powiem ktora bardziej lubie

Lena32 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 521 razy
Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 00:07   

Dudka pięknie zrobiłas sobie mieszkanko,widziałam wcześniej też inne zdjęcia i pozazdrościć pomysłowości :clap2:

Agnieszka21 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 255 razy
Wysłany: Pon 12 Lis, 2007 10:00   

Ja jeszcze mieszkam z rodzicami i mamy tutaj kuchnię zamkniętą,ale jak będę miała swoje mieszkanko to chcę mieć otwartą :chef:

lidszu 
JakAś takA cichA
mama córeczek

Pomogła: 378 razy
Wysłany: Pon 12 Lis, 2007 23:04   

ja jak mieszkałam w mieszkanku to miałam kuchnię otwartą. Taka mi się marzyła, ale się niestety rozczarowałam.
Nie chodzi o zapachy, bo one są bardzo miłe, ale cały ten hałas dobiegający z kuchni do pokoju.

W domku, który mam nadzieję, że niedługo wybudujemy kuchnia będzie zamknięta. Do kuchni będzie pylegać jadalnia, która wielkimi dwuskrzydłowymi drzwiami będzie oddzielona od salonu.

aniulkas 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 250 razy
Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:33   

Ja mam kuchnię otwartą, połączoną z salonem i bardzo ją sobie chwalę, po pierwsze zyskuje się miejsce i optycznie mieszkanie wydaje się większe, opary zaś są całkowicie niwelowane, gdzyż mam zainstalowany okap wyspowy, który pochłania wszelkie zapachy, a bałaganem tez się nie przejmuję, gdyż wszystkie talerze zamiast do zlewu wędrują do zmywarki, generalnie w kuchni mam non stop czysto. No wiadomo poza wyjątkami kiedy to się przyrządza sałatki, piecze ciasta itp.

Alma 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Nie 25 Lis, 2007 10:29   

My mamy małe mieszkanko. Przed remontem była tutaj mała kuchnia, mikroskopijna łazienka i dwa pokoje. Postanowiliśmy powiększyć łazienkę kosztem kuchni i wyburzyć ściankę do mniejszego pokoju robiąc w ten sposób kuchni-jadalnie w kształcie litery L, oprócz tego mamy jeden duży pokój. Jestem zadowolona z kuchnio-jadalni, mam więcej miejsca i nie muszę się cisnąć w małej klitce. Jak mieszkaliśmy w starym mieszkaniu u rodziców, to mieliśmy maleńką kuchnię, że dwie osoby to tłok, dlatego chciałam mieć więcej miejsca w kuchi. Ale jak to bywa, ile by tego miejsca nie było, zawsze za mało ;-)

To zdjęcie części kuchennej

A to części jadalne, gdzie kiedyś był mały pokój

Ale jak będziemy się budować, to chcę mieć kuchnie połączona z salonikiem. Co do unoszących się zapachów, to zawsze można zamontować wyciąg i zapachy nie będą się tak rozchodzić po mieszkaniu.

amelka1 
JakAś takA cichA

Pomogła: 210 razy
Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 22:35   

8-)
Ostatnio zmieniony przez amelka1 Pon 03 Mar, 2008 09:08, w całości zmieniany 1 raz  

Agnieszka21 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 255 razy
Wysłany: Wto 15 Sty, 2008 22:24   

Amelka,śliczna kuchnia :clap2:

amelka1 
JakAś takA cichA

Wysłany: Sro 16 Sty, 2008 10:47   

Agnieszka21, dziękuję :calus:

Lena32 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 521 razy
Wysłany: Pią 22 Lut, 2008 23:38   

amelka1, patrząc na twoje mieszkanko to muszę powiedzieć że masz smak i wyczucie.Pięknie je urządziłaś naprawde jestem zachwycona :clap2:

amelka1 
JakAś takA cichA

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 15:24   

Lena32, dziekuje :love: :calus:

gruszka 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 63 razy
Wysłany: Nie 30 Mar, 2008 12:32   

Jest taka tendencja w nowych mieszkaniach, że w ogóle nie nie ma kuchni tylko wszystkie podłączenia są w "salonie", trudno to nawet nazwać aneksem kuchennym. A my wbrew modzie i (większości waszych gustów też :-P ) zawsze chcieliśmy mieś osobną dużą kuchnię. Dużo oboje pichcimy, nie należymy zaś do pedantów, więc dla nas aneks kuchenny to same wady: rozchodzące się wszędzie zapachy, oblepiający cały pokój tłusty kurz, hałas gotowania, bajzel, którego nie chciałabym pokazywać gościom itp. Cieszę się, ze wkrótce zmieniamy mieszkanie na większe, a tam będzie osobna 12 m kuchnia - o takiej marzyłam.

adamirus 
ZaGada nA śMieRć

Pomogła: 238 razy
Wysłany: Pon 14 Kwi, 2008 16:53   

lidszu napisał/a:
Do kuchni będzie pylegać jadalnia, która wielkimi dwuskrzydłowymi drzwiami będzie oddzielona od salonu.

no to własnie my tak mamy i jestem bardzo zadowolona bo wszędzie mam blisko :tongue:
kuchnia duża,połączona z jadalnią i dużymi dwuskrzydłowymi drzwiami do salonu ;-)

Anchela77 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 92 razy
Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008 17:17   

Ja mam dwie spore kuchnie i obie są zamknięte. I to nie dlatego są zamknięte, że mi się nie podobają otwarte kuchnie, tylko dlatego że jestem straszną bałaganiarą i każdy z gości siedzący w salonie widziałby te nie umyte gary, i bajzel w kuchni.

Haniafrania 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 19:26   

Dobry temat :arwena: Ja mam teraz kuchnie otwarta na salon i w nowym domu niestety ale juz tak nie zrobie gdyz gdy robie duze imprezy to duzo tez gotuje zapachy na caly salon goraco leci z kuchni na salon a goscie tez daja troche ciepla i na zimowych imprezkach mam kaloryfery pozakrecane i tak goraco Mam wielki okap w kuchni mam tez wielkie okno zapachow nie wciagaja wszystkich. Balaganik tez od czasu do czasu :buahaha: A i zapomniala bym wlaczony robot kuchenny zle dziala na faceta gdy oglada mecz albo jakis ciekawy program w tv :buahaha:

Odpowiedz do tematu